Kedves Mindenki! Elérkezett a karácsony előtti utolsó bejegyzésünk, melyben váj mí nevű olvasónk osztja meg velünk személyes tapasztalatait a Zepterről.

Mivel többségében arra szavaztatok, hogy a két ünnep között is legyenek bejegyzések, december 27-én újra találkozunk!

Addig is nagyon boldog, békés, szeretetben gazdag karácsonyt kívánok nektek!
 
Szia Despota!
 
A nicknevem, váj mi. Lehet, picit hosszúnak találod a történetet, de mivel látom a mai napig is a Zepter álláshirdetéseit, főleg az expressz.hu-n, szerintem, nem irreleváns. Igaz, soha nem írják oda, hogy Zepter, hanem általában "képzettség nélküli irodai munka", "svájci központú multinacionális cég keres irodai munkára", "EU szintű jövedelem, svájci tulajdonú cégnél". Ezek szoktak lenni a főbb kulcsszavak. Ha valaki bizonytalan lenne, hogy ez a Zepter vagy sem, csak nézze meg a contact e-mail címet. Ha citromail vagy freemail, akkor biztosra veheti. Az is sokatmondó egyébként, hogy az ún. "managerek"nek nincs céges e-mail címük. 
 
Maga a történet idén júliusban esett meg velem.
 
Nos, én is, mint annyi más álláskereső belefutottam már jó néhány képződménybe a piacon. Mind közül a legfurább, talán ismertsége okán is, a Zepter volt. Én ugyan álláskeresői/potenciális alkalmazotti (???) oldalról láttam, de a tapasztalatok után azt mondom, vásárlóként is .. minél messzebbre .... és ha lehet, még annál is.
Az én személyes "élményeim" a cég Bioptron lámpás ágazatához köthetőek, ami lenyúlásilag a legundorítóbb még egy működő kapitalizmusban is, mivel általában idős, ilyen-olyan betegségekkel küszködő embereket próbálnak meg hülyére venni.
 
 
Konkrét tapasztalatok
A beetető "előadásokon" (még véletlenül sem termékbemutatók... áááá.. :P) a polarizált fényű lámpáikat próbálják rásózni az egybeterelt öregekre. A polarizált fény jótékony és a gyógyszerek káros hatásairól meg olyan komoly referencia-anyagokat mutatttak be, mint a Magyar Hírlap és Blikk (vagy Bors vagy hasonló bulvár... a bescannelt újságcikken nem volt kivehető a lap címe, de a design valamelyik bulvárterméké volt, az tuti)... szóval ilyen "vérkomoly" kiadványokban megjelent cikkecskék. Meg az Aktív/Fókusz mélytudományos műsorokban hónapokkal-évekkel ezelőtt megpendített hírveréscsapásra és nézettségnövelésre szánt ugyancsak mélytudományos pár perces izék (nem, nem riportok, a riport az egy teljesen más műfaj).

Node, öregember nem hülye alapon, rendre akadnak, akik megjegyezik, hogy hát izé, ilyen polarizált csoda azért akad még a piacon (árról akkor még általában szó sem esik, úgyhogy nincsenek ilyenkor még kiakadva csak csendben megjegyezik). Előadó gyerek, aki addig a csúcsszuper, nívós, svájci, egyedi és megismételhetetlen lámpáról virnyákol, köpni-nyelni sem vagy fél percig. (Esküszöm, ez számomra az "előadás" fénypontja). Majd azt bírta mondani, hogy hát ..ööö.. izé ... ugye a minőséget másolják, sőt azt is volt pofája mondani, hogy hát .. izé .. hamisítványok, de az eredeti tutiminőség azugyeperszecsak a nagy zé-é. Azpersze. Szabadalmi védettség lejárásáról tengermély kuss volt. Hátpersze. :P.

Félreértés ne essék, én elhiszem, hogy a polarizált fény valóban jótékonyan hat bizonyos esetekben, bizonyos személyeknél. És azt is tudom, hogy sokan sokféle és felesleges gyógyszert szednek be. De ilyen szemét, piszok, pofátlan módon sarkítani, csúsztatni, ferdíteni és kamuzni csak a T. Házat hallottam még. Őket sem kedvelem túlzottan.
Szóval én elhiszem, hogy hatásos lehet, de nem 6-7-8*-os áron, és főként nem behülyített idős emberekkel, akiknek egy végigdolgozott élet után kapott nyugdíját próbálják meg gyomorforgató módon lenyúlni ezek a kufárok. Bocs, "menedzserek"...
 
"Tanfolyások" és a meló


Elmentem én is, hát persze, kell a meló. Az első előadás, a magasságos Csáti úré (a magyarországi Zepter mindenhatója) még az elfogadhatóság keretei között mozgott.
Node következett a 3 napos "tanfolyam", amit a sameszai, bocs a "menedzser urak és hölgyek" tartottak. Nah, egyre inkább kezdtem rájönni, hogy ez nem az én terepem. Először is pofátlanul hazudtak, a leendő munkatársaiknak, ugye. Címanyag tekintetében arról szólt a fáma, hogy azok kérdőívekből meg boltokban kihelyezett nyereményládikákból és ajándékkuponokból jönnek. Többször elhangzott a kérdés: "Nekünk kell majd kérdőívezni meg boltokba járkálni?". A válasz mindannyiszor egy határozott "Nem" volt. Mindegyik előadó részéről. Ehhez képest: Egy 2-3 emberes irodában bezsúfolva 7-10 "asszisztens" (jobb esetben, mert vannak, akik a folyósóra szorulnak), akik kitépett telefonykönyvlapokból hívják találomra a neveket.
 
(Jó hír a potenciális áldozatoknak: akiknek a neve mellett ott van a jog jele, §, azt nem merik... be köll szerezni ;) ). A duma persze kamu, hogy ezelőtt x hónappal részt vettek egy egészségügyi kérdőív kitöltésébén, és a segítségért a nagy zé olyan nagyvonalú, hogy ajit ad, csak be kell menni ugye a Váci út 187 alá, ami röpke 1 óra ... no nem, az út odáig, hanem az "előadás". További jó hír, hogy csak az I-XV. kerületekben lakókat hívják (per pill.) .. a többiről úgy tartják, hogy túl messze laknak ahhoz, hogy a zés pezsgősdugó vagy salátáskanál vándorútra késztesse őket :P Jah, és sokan "z(é)-medicalt" mondanak a telefonban (szégyellik kimondani a cégnevet, vajmi?), de ne tessék bedőlni, ugyanaz a x@r.

Igaz, azért akad pár valódi kérdőív is, meg boltos nyereményládikó, de ezt is az "asszisztenseknek" kell elintézniük, hiába volt a szent eskü a tanfolyáson, hogy de nem. Az meg, hogy alkalmazotti jogviszonnyal kábítanak, aztán abból megbízási szerződés lesz max. már csak a hab a zés tortán.

A "vizsga" az meg kész röhej. A komolyságáról csak kis történet. Megismertem egy egyetmista csajt a tanfolyáson, aki úgy gondolta, suli mellett jó lesz egy kis bulipénz. Az utolsó tanfolyás nap abban a szériában (mert tanfolyások szinte minden nap indulnak, ha sikerül összeszedni elég palimadarat) szerdán volt, vizsga a következő hét hétfője. Az uccsó tanfolyást a csaj "menedzsere" tartotta, utána mindenkit, akit ő hívott be, ottmarasztalt és odarakott telefonálni. Se te hűdekomoly vizsga, se te szerződés, se te semmi .. csak úgy ... Hogy azt a pénzéhes ****-t az ilyennek!!! Az én (ex)"menedzserem" egy földre szállt angyal ahhoz a tehénhez képest.
(Tényleg az, láttam ;) )
 
Személyes élmény


No, eddig sem voltam elragadtatva a nagy zétől, de volt egy pillanat... nu, az emberileg kiütött (Aktív Zések ezt ne már ne olvassák, úgysem értenék). Szóval, éppen mentem erre a hűdekomoly vizsgára, azon gondolkodva, hogy tényleg nincs jobb dolgom reggel 10kor? Az irodaépület felé vezető úton araszolt egy bácsi, nehezen járt, valószínűleg az ízületei már nem úgy működtek, mint akár 10 éve. A legjobb öltönye volt rajta, én is lelassítottam, bár sejtettem, hova tart, és igen oda. Valszeg az ingyenes kezelésre ment a kisöreg, és ahogy elnéztem, rámjött a bőgés. Jó, persze, nem bőgtem el magam nyílt utcán, de hirtelen annyira meggyűlöltem azt a sok lélekkufárt abban csilivili irodépületben, a remény mocskos vámszedőit.

Arra gondoltam, egyszer talán még be kellene mennem egy keddi napon, amikor  kötelező "értekezletet" tart a magasságos Csáti úr, amin musz ott lenni, és fel kellene tennem néhány igen kényelmetlen kérdést (egykor szakmám volt, talán csak nem felejtettem el ;) ).
 
De aztán arra gondoltam, az a sok agymosott "asszsizens" meg a pénzéhes "menedzsereik" úgy sem értené. No és verba volent alapon, inkább leírtam, mementóként, hogy jóérzésű emberek még véletlenül se kerüljenek a cég közelébe, se "asszisztensként", se "menedzserként", és lehetőleg vásárlóként sem. Jók a termékek, senki sem vitatja, de ugyanolyan minőségűt 4-10-ed áron lehet kapni bármelyik szaküzletben.

Hát így nem lettem én a nagyzé "asszisztense".
Van a történetnek, persze, szubjektív oldala is. Én személy szerint gyomorilag nem veszem be az ennyire pofátlanul rámenős és lehúzós/átverős "munkakört". De lehet van, aki igen. Nos azoknak ajánlom figyelmébe, hogy a Zepter feketén melóztat, minden papír nélkül, legalábbis "asszisztensi" szinten. Menedzseri szinten meg a legtöbben (kényszer)vállakozóként nyomják.
 
Vásárlóként pedig, akiket eddig megszívattak vagy megszívatás előtt állnak. Ne hagyják, hogy az ügynök (Zepter asszisztens, menedzser) beikszelje a "kérésre, az ügyfél lakására kiszállás" rubrikát. Ha előre be van ikszelve, azt a szerződést ne írja alá.
 
A megrendelt termék átvételétől számított 8 napon belül el lehet állni a szerződéstől, akármit is mond a Zepter ügyfélszolgálata vagy jogásza. Ha banki törlesztőrészletre lett véve a termék, addig  nem érvényes, amíg a bank (általában az OTP-vel dolgoznak) jóvá nem hagyja a hitelt. Ez sem 1 nap, általában, így van idő leállítani az egészet. A Zepter fenyegetőzésével meg nem kell foglalkozni. Egyetlen pert sem nyertek eddig. Sőt.
Hát így tessék meggondolni. A melót is náluk, meg a vásárlást is tőlük.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

A bejegyzés trackback címe:

http://munkahelyiterror.blog.hu/api/trackback/id/tr91837806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

HgGina 2008.12.23. 22:57:51

A Bioptron-lámpa nem svájci. Magyar találmány, amit a jó szokás szerint elmebeteg magyar engedélyeztetések miatt a feltaláló kénytelen volt eladni. A lámpa még magyar termék idejében 14000 Ft volt. Ahogy szegény svájci kézbe került azonnal 100 ezer körüli lett az ára. Amúgy pedig valóban hatásos. A családban egy sokéve nem gyógyuló bőrsérülést pár hét alatt meggyógyított. (Még a kezdeti időben készült szerkentyű volt.)
Ennek a lámpának a története nem a Zepter szégyene, hanem a magyar hivataloké. A sort lehet folytatni: Celladam (tudomásom szerint betiltották), Flavin (folyamatosan büntetik), Avemar (magyar kutatója eladta Izraelnek)... lehetne sorolni.
Ez a szégyen, nem a Zepter.

HgGina 2008.12.23. 23:06:46

Közben valakinél láttam, Evolite volt a neve valóban az eredetinek. Nem az készült utólag, hanem azt vette meg a Zepter. De ettől még hatásos.
(Félreértés ne essék, sosem voltam és nem is leszek Zepter-ügynök.)

váj mí 2008.12.23. 23:07:43

HgGina 2008.12.23. 22:57:51
Senki sem állította, hogy a polirizált fényt kibocsátó lámpa nem magyar találmány. Illetve azt sem, hogy a polarizált fény jótékony hatása bizonyos (elsősorban bőrsérüléses, felületi sérülések kezelése) esetében nem tettenérhető. Azt sem vitatta senki, hogy anno a Magyar Köztársaság megfelelő hivatala le sem szarta ezt az egészet, ezért került ki az országból.
Csakhogy a 20 évnyi szabadalmi védettség lejárt azóta, és a polarizált fényű lámpák gyártása Magyarországon is elkezdődött, töresdék áron, mint a svájci illetőségű Zepteré.
A probléma itt nem a polarizált fény, illetve az ilyen fényt kibocsátó lámpák hatékonyságával van, hanem az ezeket forgalmazó egyik zürichi székhelyű cég aggályos kereskedelmi és munkaadói gyakorlatával.

mesa 2008.12.23. 23:15:17

@vilnius: Nagyon szépen írod :) Ha nem használ, akkor árt :( és anyagilag romba dönt. Egy haverom ajánlotta nekem ízületi problémákra a FlavonMaxot- mert az erre is jó- csak 30.000 volt belőle egy tégely (nem vettem meg, ő ajándékozta nekem), mlm-ben én is hozzájuthattam volna ennyiért, merthogy - természetesen - hnapokig kell szedni, hogy hasson. A poén: enyhe túlzással - áfonyalekvár volt.

Fester bácsi (törölt) 2008.12.23. 23:19:11

@HgGina:

Lehet, hogy te nem emlékszel, vagy korodnál fogva nem láttad, volt egy dokumentumfilm erről, címe: "Nehéz emberek". Érdemes megnézni, ha hozzájutsz valahol.Déri János ( John Deere, egész Amerika ilyen traktort használ, a síkeszterga feltalálója, és még egy pár nehéz ember, akiknek világraszóló találmányai voltak. Mi lett velük? Vagy elmentek, vagy megkeseredett, magukba fordult emberek lettek. Sajnos ez a szégyen-lista már régóta íródik, s a szomorú az, hogy manapság sem sokat változott a helyzet.

Mertcsak 2008.12.23. 23:22:08

Zepter?! hehehe

'90-es évek elején jöttek edénybemutatót tartani. Orvos nagybátyám 3 kérdést tett fel(egyre sem tudtak válaszolni!),aztán elhajtotta őket a rákba.

Átbaccák ezek a vevőt is+az "alkalmazottaikat" is!

Én jobb szeretek a zománcos kis serpenyőben hagymás-szalonnás rántottát sütni.

váj mí 2008.12.23. 23:23:40

Fester bácsi 2008.12.23. 23:19:11
Ne haragudj, de ne sirassuk már magunkat. Az annyira szomorú, és mindenhova visz, de előre, tuti, hogy nem ...

Fester bácsi (törölt) 2008.12.23. 23:38:21

@váj mí:

Ezzel egyetértek, csak tudod a tapasztalat...
Vallom, hogy a gödör aljából csak felfelé vezet az út, csak tudod ekkora gödörbe esni...
Nem siratom magunkat, csak szkeptikus vagyok. Van rá okom, úgy érzem.

váj mí 2008.12.23. 23:47:18

Fester bácsi 2008.12.23. 23:38:21
Én elhiszem, márminthogy a tapasztalatot, de akkor el kellene húznom ebből az országból ( a logika szerint), és akkor 20 év múlva ki fogja fizetni a nyugdíjakat a mostani '40-eseknek? ;) (szónoki volt a kérdés, nem kell rá válaszolni :D ).
Különben én egy olyan országból jövök (ide Magyarországra), ahol mindig az volt és ma is az (a hallgatólagos) állampolitika, hogy "úgy még sosem volt, hogy sehogyse legyen". Ennek jegyében, van tér az optimizmusra ;)

nem várt fordulat 2008.12.23. 23:48:35

hosszú és szar írás, el sem lehet olvasni. nem a zeptertől vagyok. szenvedés. faszé nem lehet rendesen? valaki összefoglalná?

váj mí 2008.12.23. 23:54:25

aracsi_maci · indexkocsog.blog.hu 2008.12.23. 23:48:35
Jó, akkor összefoglalom neked, mint a poszt szerzője:
-Ne menj a Zepterhez melózni, hacsak nem szeretsz feketén, a biztosítási/ajtóról-ajtóra járó, kopogtatós ügynököktől is szarabb melót végezni.

Despota 2008.12.24. 00:01:55

Helló belló! Nem is átkoztak ki túlzottan most váj mí :)! Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

ljubityel 2008.12.24. 00:02:32

@váj mí: Nem hinném, hogy túlhajtott munkaköri kötelességtudatból azt meg pláne nem, hogy a lenyűgöző személyiségemnek köszönhetően omlott a karjaim közé:-) Így alakult a kis rozsdamentes eszmecsere:-) A szép emlékre a krumplihámozó folyamatosan emlékeztet! Bár nekem ez a fajta kereszt pengés kevésbé áll kézre, mint az IKEA-féle hosszirányú!
Mellesleg aki egy kicsit is beleszagolt a kereskedelembe, az tudhatja, hogy ezek a DM-es termékek brutális nyereségrátával cserélnek gazdát!
A lámpa kalkuláció ügyben is csupán annyi hibádzik a számokat írogatók részéről, hogy résztermék kereskedelmi árakban gondolkodnak, nem pedig nyersanyag önköltségben! Azért mert pl. egy spéci projektor izzó a boltban 30 rugó, az önköltsége nem több 1-2 ezernél!
Csak egy példa: 100 Ft lakás árból, kb. 72 Ft-nyi az adó/járulék!!! Nem az agyag (tégla) és a mészkő (cement) meg a melós kerül sokba, hanem a bér után fizetett közterhek, a felhasznált energia adótartalma, a szállítások üzemanyagköltségei, bányajáradék, stb.!

Fester bácsi (törölt) 2008.12.24. 00:03:04

@váj mí:

Na ezeknek kell lefordítani Gárdonyit. :-))

Despota 2008.12.24. 00:08:22

Nah ezt a régi regények újra feldolgozását/ rövidítését hagyjuk, mert idegrohamot kapok...

váj mí 2008.12.24. 00:11:32

Despota
Meg is lepődtem alaposan. Tegyem hozzá gyorsan, nagyon kellemesen :)
Normalizálódna a net/blog/fórum/cyber beszélgetés?
Vagy már annyi embert átcsesztek különböző, Z-és típusú szemetek?
Vagy tényleg csak bizonyos IQ szint felett olvasnak közérdekű blogokat emberek?
Más tippem nincs ;)

Kellemes ünnepeket neked is és a blog olvasóinak, szeretetteljes, nyugodt napokat kívánok:

Fester bácsi (törölt) 2008.12.24. 00:14:25


@Despota:

Na ezt nem szeretném előidézni, csak eszembe jutott... :-)

váj mí 2008.12.24. 00:18:06

ljubityel 2008.12.24. 00:02:32
Gőzöm se nincs, hogy néz ki egy krumplihámozó... nálam ezt a funkciót egy mezei, éles kés tölti be ;)
Úgyhogy velem nem jártál volna jól, mert azt sem tudtam volna, mit kellene eladnom neked :D

Jó, persze, az hogy összeszerelhető egy ilyen polarizált fényű lámpa 4 ezerből is, az nem azt jelenti, hogy Mari néni Pusztatanyáról is össze tudja dobni, mint a reggeli tojásrántottát. De a közel 600 ezres összeg azért nagyon durván sok érte. A "színterápiás" parasztvakításról már nem is beszélve.

Despota 2008.12.24. 00:18:10

@Fester bácsi:

Akkor jó:)!

Még egyszer Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek! 27-én új bejegyzéssel visszatérek.

Üdv: Despota/Andris

váj mí 2008.12.24. 00:22:58

Fester bácsi 2008.12.24. 00:03:04
Ja, gyüttek a törökök, oszt legyaktuk őket vazzeg ... Egernél, érted, tesó, nem? Tudod, bazzeg, ahol tavaly szilveszterkor bebasztunk a bvk-tól! Volt ott valami Dobo meg vagy ilywesmi, hüjjje neve volt, tesó, de legyaktuk őket. No, igyunk ...

Czigler Zsolt 2008.12.24. 00:31:58

Én át se olvasva mindent ,csak annyit ,hogy nem gyanakszol ,ha egy fazékkészlet 230 ezer forintba kerül kedvezményesen?!
Ha meg árulni szeretnéd ,egyet meg kellen vegyél ,és "tanfolyamra" kell menjél?
ÉNISAKAROKABSZTRAKTÖRÖMTELISZOKÁSOKAT!

ljubityel 2008.12.24. 00:33:02

Arra lennék kíváncsi, mit tudna mesélni pl. egy Lux porszívó ügynök! Nehogy azt higgyük, hogy csak a zepter a nagy átverő! Szétröhögtem az agyam, amikor valaki elmesélte, hogy milyen nagyszerű vásárt csinált ezzel a szinte ingyen megvehető porszívóval!
Muhaha!

váj mí 2008.12.24. 00:40:41

orv 2008.12.24. 00:31:58
Nem, nem gyanakszol, legalábbis első körben, amikor max egy telszámod van a cégtől.
No, utána, ez kábé a második nap, már gyanakszol, nem is kicsit. Mármint az értelmesebbje.
Nézd, én a magam nevében nyilatkozhatok, azért maradtam egy hétig (tanfolyammal, vizsgával, bubámtökével együtt), hogy alaposan megismerhessem az ilywen fajta cégek külső és belső kommunikációját, és hogy még véletlenül se fussak bele hasonlóba a jövőben, hogy már a hirdetés alapján ki tudjam szűrni az ilyen szemeteket. Tekinthetjük ezt ingyenes tanfolyamnak, ami többet ért, mint akárhány okj-s képzés.
Megírni, meg azért írtam meg, hogy lehetőleg más se szopja be.

ljubityel 2008.12.24. 00:33:02
Tisztában vagyok vele, hogy nemcska a Zepter az egyedüli ilyen szemét cég a piacon. De hát nekem csak velük volt tapsztalatom. Szerintem nemcsak én, de Deaspota is szívesen venné egy LUX-os vagy AMC-s beszámolóját ...

vilnius 2008.12.24. 00:42:25

Váj mí, oktatási miniszternek kellett volna menned! :D

Röpködött a kisköcsög a bojgók köszt, asztá lezúgott a sivatagba a pilóta mellé, dumátak egy sort, asztá meg ement a picsába, a pilóta meg szerete tovább a repcsijét egyedű.
(Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg, a mai magyar oktatás-politikához igazítva)

Czigler Zsolt 2008.12.24. 00:42:29

...mégisbeleolvastam...:
Nem orvosként állítom ,hogy nincs gyógyhatás ,pozitía főzőerő és addiktív bálványimádás sem.
Ja ,de.Pontosítok.Az utóbbiról szól at egész.!
Meg arról ,miképp lehetne megúsznunk köteles dolgainkat---vica-verza---azaz ,ha valaki hazudik magának ,lesz ,mit elhitjen és aki hazúgni fog ,az az életét arra teszi.
Meg neki ámen.

algi 2008.12.24. 00:46:05

Én már az eligazításon hülyét kaptam tőlük, olyan undorító volt, hogy inkább nem vállaltam a kétnapos "átképzést".

Egyébként utánanéztem a Wikipédián: Philip Zepter igazi neve Milan Jankovics, és annyira nemzetközi a cég, hogy osztrák központú és Középkelet-Európában működik több országban.

Czigler Zsolt 2008.12.24. 00:49:32

váj mí
Nem akartalak bántani,
a legnagyobb szop....s ebben az,hogy míndíg a nyitott ,normális és nem felkészültet célozzák...
isten ments ,hogy bárkit emiatt..
egyszerüen zavar ,hogy létezhet ez a forma,érted?A 230000hufos fazék ,ami energia nélkül főz!Nekem is elment ezzel vagy 3 órám.

váj mí 2008.12.24. 00:54:04

vilnius 2008.12.24. 00:42:25
Jah, gondoltam már rá ám ;)... Csak az a szomorú, hogy államirabló tisztségeket csak állampolgárok tölthetnek bé :((
Pedig ... Ott állt a luvnya a patakban, tavaly még futtattam, de aztán leamortizálódott... Szóval, szívom a spanglit, megdugnám a ribancot, de az meg rinyál a 2-ik apja 4-ik feleségéről, hogy mekkora ribanc. Pedig mindkettőt futtatam még tavaly, mára csak a ribi anyja maradt, mert a julcsa behernyózott keményen, és a pénzmosásból is ki kellett szednem. Mindenféle tündérországról hadovált, félek, hogy vagy felnyom a zsaruknál, vagy a lakásomon döglik meg aranylövésben ...
:P

Czigler Zsolt 2008.12.24. 00:54:12

okj-s képzésről egyéb blogon please!

eLzsÉ 2008.12.24. 00:58:23

Rendben, ha majd nem akarok ajtókon kopogtatva nyugdíjasokat lehúzni, akkor nem megyek a Zepterhez, de mi ebben a munkahelyi terror?

Mellesleg a hideghívások sok cégnél működnek, már amennyire, mert én pl. reflexből teszem le a telefont ilyenkor.

És a biolámpa...

Bazmeg, azon vitatkoztok, hogy melyik biolámpa éri meg jobban, mert polarizált a fénye?
Járt itt valaki iskolába???
Hát az eszem áll meg és akkor még ti herótozzátok a zepter-ügynököt, holott ti is bekajáltátok az észvesztő baromságot, csak azt keresitek, hol kapjátok meg olcsóbban...

Polarizált fény, persze...
Mert valakinek az ismerőse ismert valakit, akinek az unokaöccsén segített...

Hát elmondom, hogy ha 1000 fekélyes, vagy mittudomén milyen betegnek naponta 3-szor felmutatok egy sárgarépát, abból 5-en meg fognak gyógyulni és ennek tudatában az emberi hülyeségre alapozva elkezdhetem a sárgarépa orvosi célú termesztését...
Nyilván az idióta fényevő is ott baszta el, hogy nem polarizált fényt etetett a családjával...

Elképesztő!

PS: Ja, nem vagyok zepter-ügynök, de még biolámpám sincs sem ettől, sem más cégtől, mielőtt bepróbálkozna valaki...

váj mí 2008.12.24. 01:01:01

algi 2008.12.24. 00:46:05
A Szerb az AMC-nél kezdte anno a karrierjét, nem véletlen az üzleti struktúra ...

orv 2008.12.24. 00:49:32
Merem remélni, hogy én nem a naívak között vagyok számontartva. Mármint a poszt alapján. ugyanis egyetlen potenciális ügyfelet sem hívtam fel, pláne nem vittem oda egyetlen embert sem.
Feláldoztam az éltemből egy hetet, hogy megismerjem a cég működését, és soha többet ne fussak bele hasonlóba, hogy már hirdetésekből ki tudjam szűrni a csótányokat.
Vagy úgy véled, miután előadták, hogy a leukémián kívül mindent gyógyít a polarizált fény, egy percig is komolyan vettem őket?

sDm 2008.12.24. 01:03:41

@Fester bácsi:
John Deere magyar? ótejóég... "Deere was born in Rutland, Vermont USA on February 7, 1804"

lynx (törölt) 2008.12.24. 01:04:09

"én elhiszem, hogy a polarizált fény valóban jótékonyan hat bizonyos esetekben, bizonyos személyekné"

Elég baj. Kurvanagy hülyeség. Gondolom azt sem tudod mi az a polarizált fény.

váj mí 2008.12.24. 01:07:01

AG 2008.12.24. 00:58:23
A napfény is jót tesz a szeplőknek meg a pattanásoknak, felületi "kezelésként". A polarizált fény is használ annyit felületi bőrkezelésként. Ahogy a Nivea Q633999-es krém meg a L'oreal MultiNutritívAgePerfection akármi ... ésatöbbi hasonló, amit 2-3 havonta 7-8 ezerért vesznek emberek drogériákban. Annyira a polarizált fény is használ, mint a kencék. Annál többet viszont .... hát nem nagyon.
Ja, fekélyre nem jó ;)

váj mí 2008.12.24. 01:08:16

lynx 2008.12.24. 01:04:09
Erre már válaszoltam, fentebb

eLzsÉ 2008.12.24. 01:19:58

@váj mí:

Az igaz, de semmi köze a polarizációhoz...

És hát egyébként pont annyira parasztvakítás, mint lost-os Jack Shepperddel reklámozni bármit.
Az éppen nem nyugdíjasokat talál meg, de ettől még éppen annyira erkölcstelen.
Amit meg a Zepter az ilyen pártízmillió euros kampányokon megtakarít, azt telefonálják el az asszintense. Csak mellé becsavarodnak...

Ja, és egy nagy cég monden vezetője jól él, ez ilyen...

Ceterum censeo: kapitalizmus, ami kiművelt, túdósok (igaziak) kontrollálnak és velük szemben a résen lévő vevő, aki látta ugyanazt a kínai piacon...

Most sírjak, vagy nevessek, szerinted:)

lynx (törölt) 2008.12.24. 01:24:14

váj mí:

Nem tudom mire válaszoltál feljebb, a szokásos ezoterikus hablanyon és marketingszövegen kívül nem találtam semmit.
Arra is tudnál válaszolni, hogy a lámpa cirkulárisan, vagy lieárisan polarizált fényt bocsájt ki?

Egyébként a bármilyen fény tele van különféle polarizált fénnyel ha úgy vesszük. Ez a készülék csak egy sima lámpa polarizáló szűrővel. Aki azt hiszi ettől gyógyul, befeküdhet a csillár alá, ugyanazt a hatást éri el. Ráadásul egyszerre van "kezelve" a sárga kék és stb fénnyel - még időkímélő is.

A nivea meg loreal krémekkel meg nem hasonlítanám, ezek ugyanis hidratálják a bőrt, a fény viszont legfeljebb az ellenkező hatást váltja ki. Tény, hogy hidratálásnak olcsó krém is megteszi.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2008.12.24. 01:26:20

Fester bácsi 2008.12.23. 23:19:11

Aha, John Deere. Déri János.

Mi jellemző még a magyarokra?
Szerintem az, hogy mindent kurva rosszul tudnak.

John Deere az egyesült államokbeli Vermontban született 1804-ben. Apja William Rinold Deere szabó, anyja Sarah Yates volt.

Déri János, mi? Gratulálok.

váj mí 2008.12.24. 01:37:12

AG 2008.12.24. 01:19:58
Nehogy azt hidd ... márminthogy a Zepter nyereségét az asszisztensei telefonálják el. Lófaxt ;) Számolj, a lámpa önköltsége, testvérek között számolva sem haladja meg az 50 ezret (szerintem, túloztam), és eladja 500 ezerért. Egy lámpát. No...?
Abban egyetértek, hogy nagyjából ugyanannyit ér, mint a Nivea, L'oreal, Maybelline ésatöbbi reklámjai. Aki elhiszi, hogy az a modell a ránctalanító-krém reklámjaikban valóban 48 éves (holott max 25), az bármit elhisz. A Bioptron lámpa agytumor-gyógyító hatását is :p.
Hosszútávon, pölö zsíros bőrűek esetében, lehet kifizetődőbb egy ilyen lámpa (no nem fél milláért :P), mint 2-3 havonta zsíros bőrre javasolt kencéket venni párezerért. De ez már egyéni döntés kérdése ....

váj mí 2008.12.24. 01:40:44

lynx 2008.12.24. 01:24:14
Te most direkt kötözködsz? ;)

ljubityel 2008.12.24. 01:43:56

Azt veszem észre, hogy van némi tudatlanság fény, különösképpen polarizált fény ügyben:-) Nos a wiki sem segít sokat annak, aki eddig sem tudott semmit, de azért itt lehet bővíteni az ismereteket:
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9ny
A polarizációról elég keveset és elég speciális megközelítésben írnak. Gondolom magával a hullám fogalmával mindenki tisztában van:-) A fény - általában - olyan, mint egy kócos hullámos haj:-) A polarizált fény pedig olyan, mint amikor ezt kifésülik, csak az egy síkban hullámzók maradnak meg! Aki fotózott és használt már polárszűrőt, annak egyszerűbb megértenie a hatását. Aki nem, az gondoljon egy olyan szituációra, amikor egy üvegen néz át, és az üvegen túli látvány keveredik az üvegen keletkező tükröződéssel. Nos, a polárszűrővel a tükröződést el lehet tüntetni, és tisztán látható az üveg mögötti világ! A szűrő keskeny résekből (lineáris) vagy koncentrikus körökből (cirkuláris) áll.
Nos ennek az egy síkban rezgő fénynek tulajdonítanak gyógyhatást! Amennyiben magának a fénynek van gyógyító ereje (mert miért is ne lenne, ugyebár az élethez nélkülözhetetlen!) akkor ennek a speciális fénynek is lehet speciális hatása, pl. azáltal, hogy azt ezt gyengítő, kioltó zavaró fényelemeket eltávolítjuk. Ha egy szöget minden irányból egyszerre, egyforma erővel ütnének, az a büdös életbe nem menne bele semmibe! De ha kizárólag a tengelye irányába ütik, akkor belemegy! Na, kb. a polarizált fény esetleges gyógyító erejét is így kell elképzelni!
Bocs, nem akartam okoskodni, de néha nem árt:-)

váj mí 2008.12.24. 01:54:49

ljubityel 2008.12.24. 01:43:56
Pontosan, igazad van.
Évekig fotóztam, csak ezt így valahogy, tömmören és közérthetően sohasem tudtam megfogalmazni.
A fénynek vannak bizonyos hatásai az ember szervezetére. Laikus számára is látható. Aki volt már telepöttyözve szeplővel vagy pattanással (és zavarta), az minden bizonnyal hálásan fogadta a nyári napfényt.
Hát valajhogy így van ezekkel a lámpákkal is ...
nem gyógyítanak sem dfekéályt, sem agytumort, de felületes bőrdeformációkra (pattanások helyei, hegek, szeplők, estébé ..) hasznosak lehetnek ... mint a kozmetikai kencék (márkanévtől függetlenül)

Sir Zet 2008.12.24. 02:29:58

Wáháhá, asszem 2006. vége fele kínomban én is megpróbálkoztam azzel a szarsággal! Mivel nem kellett semmit fizetni az elkezdéséhez
(olyanba nehogymá' valaki is beszálljon), őseimmel laktam, nekik a Matáv-számok ingyér voltak, gondoltam, vesztenivalóm nincs, bár mindig utáltam az ilyen hülyítős-lehúzós cégeket. Ha vkit érdekel, hogyan megy az ügyfélkeresés: tényleg primitíven a Bp-i telefonkönyv lapjait lehetett elhurcolni, oszt' hívogatni ezerrel a jónépet. A szöveg: -Jó napot kívánok, XY vagyok, egy egészségügyi felmérést végzek a Z Medical Kft megbízásából. (Itt a hívottak jó része már gyanút fogott, és elhajtott... ha nem zavart el, folytattam:) -Van-e a családjában ízületi, reumatikus betegség? Van-e (asszem) bőrbetegség? Dohányzik-e valaki?
Ha vmelyikre igennel válaszolt, akkor pár nap múlva felhívtam, hogy a "cégünk egy értékes ajándékkal (muhahaha) szeretné megköszönni, hogy részt vett a felmérésünkben, és az ajándékot egy kb. 1 órás egészségügyi előadás keretében adjuk át Önnek". Arányaiban úgy nézett ki, hogy az ember felhívott 100-at, abból 60 válaszolt, 50-nek volt vmi baja a családban, visszahívásnál 40 meghallgatott, 30-at érdekelte az "ajándék", 15 hajlandó lett volna eljönni is, 8 eljött, kb 1 vett valamit.
Én mondjuk csak 1 lámpa eladásáig jutottam, aztán elegem is volt az egész fosból, és találtam normális melót szerencsére:)
Ja, karácsonyi partyn voltam a cégnél, és a Csáti vagy milyen Zoltán (ahogy a postban van, ő Mo-n a főbioptronos góré) ott pityergett bruhahaha:D

régirég 2008.12.24. 04:21:29

Még a nyáron a Rendelőintézet előtt diákok egy ilyen egészségnevelős-egészségfejlesztős kérdőívet töltettek ki velem. Szívesen csináltam, keressenek egy kis pénzt gondolta,. Na, attól kezdve hívogattak (persze telefonszámot kértek a kérdőíven) hogy menjek egy rövid előadásra. Nem volt időm rá, ezért 3x visszautasítottam. Aztán már azt mondták csak az ajándékért (Zepter) menjek be. Addig fajult a dolog, hogy bnomatékosan megkértem őket hagyjanak végre békén, ne hívogassanak, nem kell az ajándékuk sem. Történt ez Százhalombattán. Soha többet semmilyen kérdőívet nem vagyok hajlandó kitölteni. Csak a diákokat sajnálom.

Hedvigová 2008.12.24. 06:26:10

Az Evolite "lámpa" egy magyar orvostudományi kutatás mellékszereplője. Valamikor az átkosban, kb. a '60-as évek végétől folytatott kutatást Mester Endre professzor a fény biostimulációs effektusával kapcsolatban.A magyar "találmány" lényege, hogy a polarizált fény (így a napfény, a diavetítőfény, de elsősorban a kis energiájú lézerfény) serkenti a sejtképződést.A polarizált fénnyel világított sebek, hámsérülések gyorsabban gyógyulnak.Mester profot ezután a lézer atyjának nevezték a szakmában, tudomásom szerint fiai(i) eddig vagy 15 ezer embert kezeltek INGYEN, áldatlan körülmények között pincékben, kórházi szuterénekben a KFKI áldásos adománylézereivel.(Le a kalappal mindenki előtt!)
Az Evolite "lámpa" tehát egy hulladék, egy melléktermék, de a kutatásban részt vevő technikusnak nem volt az.Amikor kiszállt a munkából, vitte magával az ötletet... és Svájcban tárt karokkal várták.Ez volt az első, sebgyógyító diavetítő, amit ma százszorosan túlárazva, hókusz-pókusz mellett árusítanak.
A Zepter egyébként az én szüleimet is behálózta egy alkalommal: színes fénnyel "gyógyító" berendezésükért nagyjából 110 ezer Ft-ot kértek, persze ingyen adtak vele két különleges színű kristályt, ami miatt bombaüzletről beszéltek. Nem sokban múlott, hogy kiforgatják a szülők zsebét, nagyon keményen kellett velük szemben fellépnem, hogy semmisítsék meg a rendkívül egyoldalú vásárlói "szerződést".
Vajon a Zepter Nyugaton is ekkora mocsok cég vagy csak nálunk a hódoltatás körülményei között? Egy ismerősömnek van egy edénykészlete, az ér valamit. Igaz, 250 ezret fizetett érte Németországban.

no-kia 2008.12.24. 06:38:16

Sziasztok!
Nem szoktam kommenteket írni, de most - így végigolvasva ezt az oldalt - kedvem támadt.
Én szeretem az üzletkötői (ügynöki) mukát, voltam már néhány cégnél, kerestem a helyem.
Sikerült a Zepterhez is eljutnom évekkel ezelőtt. A vákumos edény részleghez vitt az utam (már a neve sem jut eszembe), de rövid úton váltam meg Tőlük.
Amit nem vett be a gyomrom, az az üzletpolitika, az ügyfelekhez való hozzáállás. Az, ahogy az oktatáson a leendő ügyfelekről beszéltek.
Arról nem beszélve, hogy az edények horror áron kaphatók és egy normál háztartásban ki sem lehet használni, mert hetekig senki nem tárol friss kaját a hűtőben.
Eddig minden ilyen cégnél ( edény, porszívó, táplálékkiegészítő, biztosítás) rossz üzletkötőnek lettem titulálva, mert nem vagyok hajlandó belebeszélni a gyereket az emberek hasába, mert ha nincs pénze, akkor megértem és nem az a reakcióm, hogy igénytelen...
Enek ellenére nem adtam fel és megtaláltam a helyem.
Nem az üzletkötői munkával van a baj és még csak nem is az MLM-mel. A baj az, hogy kevés az olyan cég, ahol tényleg az ügyfél érdeke az első és nem az agymosás. Én most megtaláltam, de azt is tudom, hogy ezek miatt a cégek miatt, és a hiéna ügynökök miatt nehezebb a munkám. Pedig ez is egy szakma, ami igen szép. Kár, hogy ebben az országban le van járatva.

Hedvigová 2008.12.24. 06:44:37

Most olvastam el végig a postot, úgyhogy még egy-két apróságot ide írok. Szóval Mester Endre prof. felfedezése a fény biostimulációs effektusáról komoly orvostudományi érdem, ebben a témában a mai napig tartanak nemzetközi kongresszusokat és alkalmazzák a gyógyításban a kis energiájú lézert. Ez a lézer pl a viszonylag mélyebben lévő csontkinövésre (sarkantyúra) is hatásos, korlátozott módon. Magam is kipróbáltam, néhány, hosszadalmas kezeléssel (megfelelő színű lézerrel)a gyulladás visszahúzódott és máig tünetmentes vagyok.De főleg a lábszárfekély-gyógyításban használatos (elsősorban itt) a lézer. Egy ismerősömet elvittem vagy 20 éve a Mester gyerekekhez. Az illető bal sípcsontját látni lehetett a lyukon keresztül, menni se tudott. 20 éve jajgatott, de a kórházakban nem tudták meggyógyítani. Mester Ádám (az egyik fiú) hagyományos gyógyszeres terápia mellett 6 hétig kezelte járóbetegként (ingyen, csak tb-re), az utolsó kezelés után az illető bot nélkül sétált haza. Lyuknak (fekélynek) nyoma sem volt, illetve csak egy heg árulkodott róla.
Meg kell még említenem a KFKI-t. A cég hiába volt rossz bőrben a '80-as évek elejétől, több, akkoriban drága és különleges lézert adományozott Mesteréknek, sőt személyzetet is biztosított. A Szabolcs utcai kórház szuterénjében folyt a rendelés, sorban álltak az emberek. Az akkori TB fizette a kezelést és a vonatjegyet is megtérítette.Mesterék szabadidőben dolgoztak és még ma is áll egy kezelő egy másik kórházban, megtűrt körülmények között.Nyilván a beteg sokkal kevesebb, hiszen ma már a bőrgyógyászok és kozmetikusok is előszeretettel használják a valamikori mellékterméket, a diavetítőt gyógyításra. (Valóban - korlátozott - sikerrel.) Hála az egykori segédnek, aki ma dúsgazdag svájciként él...

kpityu2 2008.12.24. 07:15:35

Na de komolyan. A köztisztaságnál senki sem akar dolgozni ?

Szűcslaci 2008.12.24. 07:57:34

@Cartman (ex Cartman):

Ez egy üzletpolitika. nem védem a zeptert - leszarom őket e termékeikkel egyetemben.
Azért nincsenek árak, hogy az ügyfél hívja fel őket - legyen személyes kontaktus.
Ha marinéni látná a neten, hogy egy qrva lábas 72500 forint, akkor nem hívná őket fel még a következő életében sem.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.12.24. 08:11:35

Egyszer vettem egy IKEA kést, azóta megvan, penge, simán felveszi a versenyt a Zepter, Rostfrei késekkel. Ára kb. az ötöde, egyenként is meg lehet venni.

Bioptron lámpa ügyben nem vagyok kompetens, úgy gyógyulnak a sebeim mint a Highlanedernek, amikor műtét után nyolc héttel visszamentem kontrollra, nem hitték el a dokok amit látnak.

Guinevere · http://www.barcsay.com/blog 2008.12.24. 08:36:55

Ha már MLM-nél tartunk említsük meg személyes "kedvencemet" Forever Living!!!
Hozzájuk képest a Zepter szentek gyülekezete.
Hihetetlen módon tökélyre fejlesztették azt, hogy mások nyomorúságán élősködjenek, arról nem beszélve hogy hetente kb 5x találnak meg olyanok akik minden áron be akarnak szervezni.

a_tom 2008.12.24. 08:47:12

A fény még a vámpírokat is megöli, az éjjeli rovarokat is odacsalja az elektrosokk készülékhez, tehát tényleg MINDENRE jó :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.24. 08:51:41

@váj mí:
en is elmenten egyszer a vaci utra tanfolyamra, de mivel videki vayok nem tudtam jol kiszamolni a közlekedest 15 percet kestem,
az elöado elkezdett nyilvanosan basztatni, hogy na ilyen meg olyan vagyok, -hat nem ehhez a stilushoz vagyok szokva, mit mondjak, nem is vagyok mar fiatal, hat ne basztasson engem egy ilyen senki,
na jo ha igy gondolod, akkor felesleges itt ülnöm, fogtam magam es ott hagytam az egeszet,
epp a kabatomat fogtam a honom alatt es kifele tartottam a teremböl, amikor belepett ujabb ket kesön jövö - örömmel lattam hogy masok is megszivtak a budapesti tömegközlekedest
lehet jobban jartam ezzle a kis gecivel, mert igy legalabb nem kellett vegig ülnöm a tafolyamot

Cartman (ex Cartman) 2008.12.24. 08:56:01

@Szűcslaci: én is pont erről beszéltem. Egy termék árát - ha az tisztességes ár - fel lehet vállalni nyilvánosan (ld. Berghoff, aki kb. ugyanazt árulja korrekt áron). Nem véletlen, hogy a Zepter nem vállalja. A luxusórás analógiát azért hoztam fel, mert egy Patek vagy egy Vacheron óra elég drága játék, de aki ilyet akar, az nyilván tudja miért fizet ki annyi pénzt. Nevet, minőséget, de főképp luxust akar. A Zepter viszont a pénzügyi konstrukciókra, és főleg a személyes presszióra építi az üzletet. Arra, hogy olyan emberekkel vásároltatja meg a termékeit, akik ezt valójában nem engedhetik meg maguknak... Undorító. Kb., mint minden MLM. Lehet kivétel, de én még nem találkoztam olyannal.

NYT · http://pergetes.blog.hu/ 2008.12.24. 09:07:04

Sziasztok!
Egy pékség megteheti azt, hogy dec. 25-én éjszaka dolgoztasson? Mármint nem opcionálisan, hanem kötelező jelleggel. Ha valaki jártas a témában segítsen!
Előre is köszönöm!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.24. 09:13:19

ja es 7€ ert lehet kapni egy infrarot lampat, en majdnem minden korsagot, -fejfajast, nathat, derekfajast - ezzel kuralok, nekem be valt, ezen az aron 1 doboz aszpirint lehet kapni
nem tudom a tudomanyos magyarazatat, de nem is erdekel, mert ennyi penzert akar atveres is lehet, de ha nem hasznalna em vennem mar a 3.darabot belöle

ljubityel 2008.12.24. 09:27:06

@Cartman (ex Cartman):
Azért ennek az MLM-nek is nevezett genyahegynek a csúcsán a biztosítási ügynökök állnak, már ha beszedett hülyeségadó volumenét nézzük. Ők is javarészt kényszervállalkozók. Őket is agymossák, és ők is agymosni igyekeznek, mert erre idomítják őket. Javarészt szerencsétlen pályaelhagyó pedagógusok. Fél, vagy inkább csak negyedműveltek, minimális seggelő képességgel, és töretlen elszántsággal, hogy majd ők megmutatják és milliomosok lesznek.
A szerencsétlen levett ügyfelek pedig ahelyett, hogy tíz percet számolnának (mert ők se tanulták meg általánosban) beveszik a maszlagot, és fizetnek, abban a reményben, hogy ettől jobb lesz nekik, ezzel olyanokká válnak, mint a médiában látott, utánozni kívánt nyugatiak!
Ne feledjétek, '98-ban ezt akartátok, veletek együtt én is! Most a tőke rendesen megmutatja magát, gátlástalan arrogáns módon kihasználva egy 45 évig butított-nyomorított nép tehetetlenségét. Elég, ha csak a sztrájkokkal szemben kialakult negatív közhangulatra gondoltok! Az egyik hátterében egy német építőipari monstrum áll, a másiknál az állam (a hazug politika) arroganciája. Egy ennyire kivérzett országban ezekkel szemben a dolgozók tehetetlenek, csak bukásra, tuti vereségre kárhoztattak.
Ilyen állapotok között az emberek annyira elveszítik a józan ítélőképességüket, hogy nem urai önmaguknak. Mennek a média a reklámok, és a negédes marketing után, és szopnak!
Na ettől persze a polarizált fény lehet hasznos, sőt!
Azt kell az egészből látni, hogy mind a két oldalon áldozat áll! A zepterben nyomul egy máshol és másra alkalmatlan szerencsétlen, aki szeretné önmagát és/vagy a családját eltartani, a másikon bukik a vevők nagy része, egy felesleges presztizsfogyasztás miatt. Középen meg röhög rajtatuk a tőkés, és teker egyet a présen!

no-kia 2008.12.24. 09:44:40

@ljubityel:

"Azért ennek az MLM-nek is nevezett genyahegynek a csúcsán a biztosítási ügynökök állnak, már ha beszedett hülyeségadó volumenét nézzük. Őket is agymossák, és ők is agymosni igyekeznek, mert erre idomítják őket."

Na pont ezért mondtam, hogy tönkre van vágva ez a szakma.
Én speciel biztosítási üzletkötő vagyok. Nem estem át agymosáson (ahol ez volt, onnan leléptem) és én sem agymosok senkit.
Ha nem lenne szükség a biztosításra, akkor nem lennének biztosítók. Egyszerűen csak nem kell behülyíteni az embereket azzal, hogy milliomosok lesznek 20 év múlva egy kötvénnyel. A klasszikus életbiztosítás nem a nagy hozamról szól, hanem a védelemről. A biztosítók nem jótékony intézmények, nem nonprofit szervezetek. Azt, hogy egy biztosítás mekkora hozamot fog termelni az évek alatt, ember nincs, aki megmondja. A garantált hozamtól meg senki nem lesz gazdag.
Ettől függelenül kell, mert senkinek nincs garantálva, hogy minden este hazaér... nincs garantálva, hogy a gyerekének a nagybetűs életbe való lépését megéri vagy lesz akkor pénze segíteni... és pláne nincs garantálva a nyugdíja.
Mindenki védi az értékeit (autó, lakás), csak a családja anyagi biztonságát nem. Ez normális?

Hedvigová 2008.12.24. 09:48:03

@Antonius Block:
Ha folyamatos munkarendben dolgozol egész évben, akkor ez benne van a pakliban. Ha nem, akkor 100%-os "felár" mellett kötelezhetnek rá.Eddig legalábbis ez volt a rend. Hogy ma, ezek alatt mit szabad nekünk, kisembereknek, én sem tudom.Az biztos, hogy az ünnepnapon kétszeres a munkabérszorzó, vagy cserenapot kell biztosítani.Az is igaz, hogy ünnepnapon csak abban a kereskedelmi egységben dolgozhatnak, ahol maga a tulajdonos dolgozik. Mivel viszont a pékség közszolgáltató (?) üzem, valszeg ez kivétel.

Hedvigová 2008.12.24. 09:50:06

A Munka Törvénykönyve 125. §. 5 bekezdése alapján a munkaidő beosztás munkaszüneti napok miatti változtatását a gazdasági miniszter évenként szabályozza. A 2007. évi munkaszüneti napok körüli - a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járómunkarend a következő (Magyar Közlöny 2006/118. szám):

Munkaszüneti napnak a hét - mint foglalkoztatási alapegység - valamely "örömnapját" nevezzük, amikor a dolgozó pihenőidejét tölti. A hétnek kultúrtörténeti, asztrológiai és vallási okokból többféle megnyilvánulási formája létezik. A magyar és EU tagállamok azt a hetet fogadják el, amelyben a hat napot a hetedik, az az a vasárnap követi, a zsidó vallásban a szombat, míg az iszlám követői között a pénteki napok jelentik a hét pihenőnapját. Magyarországon a Munka Törvénykönyve alapján a munkáltatónak heti két pihenőnapot kell biztosítani a munkavállalóknak, ezek a pihenőnapok nem vonhatók bele a szabadságszámításba, betegszabadság elszámolásába, stb.

A vasárnapi munkavégzési, ellenkezőleg pihenési feltételeit és általános szabályait az Mt. 124. §-a teljes körűen lefedi. Ez alapján:

*


* általános munkarendben a pihenőnapok nem vonhatók össze, vagyis ha a nemzeti ünnepnap vasárnapra esik, akkor az adott napon és a húsvétvasárnapon és pünkösdvasárnapon történő munkavégzést illetően a munkaszüneti napra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni
* követelmény, hogy az egyik pihenőnapnak a vasárnapot kell kiadni


A nemzeti ünnepnapokon és munkaszüneti napokon történő folyamatos gazdasági tevékenység biztosítása érdekében mikor indokolt a dolgozók munkavégzésre való kötelezése?
Az Mt. értelmében (Mt. 125. §. (5) bekezdés) munkaszüneti napokon a munkavállalóknak nem kell munkát végezniük, kivétel:

*


* Megszakítás nélküli munkarendben,
* A rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál, illetve ilyen munkakörben foglalkoztatott munkavállaló esetében


Továbbá az Mt. 127.§ (1) bekezdése alapján nincs törvényes akadálya a munkaszüneti napon történő foglalkoztatásnak, ha a munkavégzés baleset, elemi csapás vagy súlyos kár, továbbá az életet, egészséget, testi épséget fenyegető közvetlen és súlyos veszély megelőzése, illetőleg elhárítása érdekében szükséges.

Hogyan értelmezi az Mt. a fent meghatározott kivételeket?
1. Megszakítás nélküli munkarend: A megszakítás nélküli munkarend megállapítása során a folyamatos működés munkaszüneti napon történő szünetelése nem teljesülhet, egyrészt azért, mert az adott munka során létrehozott szolgáltatás alapvető társadalmi szükségletet elégít ki. A munkáltató a megszokott életvitelhez elengedhetetlen folyamatos jellegű közszolgáltatást nyújt, mint egészségügyi szolgáltatás, közlekedés, távközlés, stb.

A megszakítás nélküli munkarend második esete, amikor a munkáltató kizárólag technikai (objektív) okokból kifolyólag, továbbá gazdaságossági és biztonsági szempontokat figyelembe véve nem szüneteltetheti a munkavégzést. Ilyen objektív technológiai körülmények korlátozzák a munkaszüneti napok kiadását például a kohászatban, nukleáris energiatermelésben, a vízenergia-termelésben, stb.

Harmadsorban olyan jellegű tevékenységek végzése során lehetséges a megszakítás nélküli munkarend, amelyek az élet, egészség, testi épség, illetve a vagyon védelmét látják el.

2. A rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál, illetve ilyen munkakörben foglalkoztatott munkavállaló esetében
Rendeltetése folytán működőnek akkor minősül a munkáltató, ha egyrészt olyan szolgáltatást nyújt, amelyek igénybevétele e napokhoz szorosan köthető, (művészeti és kulturális intézmények, vendéglátóhelyek, benzinkutak), másrészt azokra a munkáltatókra vonatkozik, ahol a feladat az élet, testi épség vagy vagyon védelme. Nem sorolhatók viszont a rendeltetésük folytán e napon is működő munkáltatók közé a bevásárlóközpontok, kereskedelemmel, illetve pénzügyi tevékenységgel foglalkozó multinacionális cégek.

Melyek a szorosan egyik kategóriában sem sorolható, mégis kivételnek minősülő estek?
3. Olyan idényjellegű munka, ami valamely évszakhoz vagy időszakhoz kötődik, máskor nem látható el. A munkaszervezés az áru vagy szolgáltatás minősége miatt nem oldható meg a munkaszüneti nap kiadása mellett.

4. Készenléti jellegű munkakörben, amikor a munkavállaló ugyan nem biztos, hogy munkát végez - de végezhet - a munkavégzés előre nem látható módon merül fel, a munkaidő jelentős része várakozással telik el, amely során a munkavállalónak lehetősége van pihenésre és regenerálódásra.

5. A munkáltatónak lehetősége van a pihenőnapok összevontan történő kiadására (Mt. 124.§), melynek részleteit vagy a kollektív szerződésben rögzítik a felek, vagy munkaidőkeret alkalmazása esetén kéthetente illetve maximum havonta kerülhet összevonásra. Az összevonás időtartama mindkét esetben maximálisan egy hónap lehet, valamint az alkalmazott munkaidőkeret tartamát nem haladhatja meg és havonta legalább egy pihenőnapot a munkáltatónak vasárnap kell kiadni. Hat munkanapot követően 1 pihenőnap kiadása kötelező, ez alól kivételt csak többműszakos, megszakítás nélküli munkarendben vagy idénymunkában foglalkoztató képezhet, feltéve, hogy a kollektív szerződésben ettől eltérően állapították meg a pihenőnapok kiadásának szabályát.

Hogyan kell eljárni a munkaszüneti napon történő jogszerű foglalkoztatás díjazása során?
Amennyiben a társaság, illetve munkáltató besorolható a fent említett kategóriák valamelyikébe és megfelel azon kategória összes, az Mt. által meghatározott követelményének, akkor az alábbi jogszabályok az irányadóak a munkaszüneti napon végzett munka díjazására vonatkozóan:

*


* AZ Mt. 149/A. §. (1) bekezdése alapján a munkavállalót rendes munkabérén felül 50 százalékos bérpótlék illeti meg, ha a munkavégzésre a munkaidő-beosztása szerint, rendes munkaidőben került sor. Ez alól kivételt képez a munkavégzése folytán vasárnap is működő munkáltató, illetve munkakörben foglalkoztatott, amikor a munkabéren felül nem illeti meg a munkavállalót bérpótlék.
* A munkaidő-beosztás szerinti napi munkaidőt meghaladóan, illetve munkaidőkereten felül végzett munka esetében a bérpótlék általános mértéke 50 százalék, amely a túlmunkavégzéssel egyenértékű szabadidővel is kompenzálható.
* A munkaidő-beosztás szerint pihenőnapon elrendelt túlmunka estén a bérpótlék mértéke 100 százalék.


Összességében elmondhatjuk, hogy az Mt. alaposan és teljes körűen szabályozza a munkaszüneti napon történő jogszerű foglalkoztatás eseteit és azok díjazását. Az olyan cégek pedig, amelyek nem veszik figyelembe a munkavállalók törvény szerint járó pihenőnapjait jogsértést követnek el, melynek egyrészt jogi, másrészt anyagi következményei (bírságfizetés) vannak. Ahelyett tehát, hogy a foglalkoztató jogszerűtlen túlmunka végzésére kötelezi a munkavállalót célszerű lenne egy-egy részmunkaidős foglalkozású ember felvételével mentesíteni - még a plusz munkaerőköltség vállalása mellett is - a szervezeti tagokat a többletmunka terhe alól.

Roy 2008.12.24. 09:57:19

Az ilyen cégeg álltalában gusztustalan üzletpolitikát folytatnak. Akik bedőlnek ezeknek meg is érdemlik. A szart sózzák az emberekre csillagászati áron.
Dolgozni ezeknek?

ljubityel 2008.12.24. 10:25:08

@no-kia:
Sajnos a válaszod minden igazságtartalma ellenére sugárzik belőle az agymosás, és az agymosási szándék. Mivel egy blog kommentező helye nem kifejezetten almasabb ennek a kifejtésére, röviden néhány tényt, amit jól láthatóan Te sem tudsz, vagy ha tudsz is, nem veszed tudomásul!
Védekezni biztosítók nélkül is lehet! Ez minden területére igaz a biztosítók által lefedett szolgáltatásokat illetően!
Ezt úgy hívják: előrelátó öngondoskodás! Ezt tanulni kell, erre nevelni kell a gyerekeket!
Aki nem képes erre, az azt hiszi, hogy a problémákra megoldás a biztosító! (Ez csak kis részben inkább csak tünetileg igaz!)
Az emberek többsége nem képes öngondoskodni, de nem rendelkezik semmilyen józan előrelátó képességgel, (de legfőképp ehhez szükséges felesleggel) mert ezt kifejezetten KINEVELTÉK belőle. Már a szüleiből. Sőt, a nagyszüleiből is. A helyetted és rólad gondoskodó paternalista atyuska szerepébe eleinte az állam tetszelgett, ma pedig a mindenható biztosító, vagyis a mögöttük álló bankok! A bankok, akiknek szükségük van a pénzecskédre. Te pedig szépen odaadod nekik!
Az emberek azt hiszik azzal, hogy egy kötvényt megvásárolnak, megvásárolják a biztonságukat is! Hát nem!
Az emberek ahelyett, hogy takarékoskodnának, megtakarítanának, összefogna a család és segítenék egymást, hitelből vásárolnak, többet költenek, mint amennyit a jövedelmi viszonyaik megengednének nekik, felélve ezzel a jövőjüket, kiszolgáltatva ezzel magukat a hitelezőknek, végső soron a bankoknak. Szétverik a családjukat, elválnak, vagyonmegosztási kényszer miatt elkótyavetyélik amit ők, vagy a felmenőik megszereztek.
Ezt a biztosító, a bank, azok, akik ezek mögött állnak, jól tudják! Azt is tudják, milyen dumával kell elhitetni veled, hogy az ismeretlen jövő iránti félelmeidet biztosítással próbáld megvásárolni!
A biztosítónak átadott pénzedet Te is ugyanoda befektethetnéd, sokkal nagyobb hozammal és likviditással, mint ahova a biztosító befekteti! Ez a piac nyitott! Egy sima lekötött bankbetét többet fial egy biztosítási ciklusnyi idő alatt, mint amennyit a biztosítótól visszakapsz! (Már, ha ilyen típusú a kötvényed! Ha csak sima kockázati, aki buktad az egészet, mert nem történt veled biztosítási esemény!)
A biztosító a nagylétszámú kockázatközösség demagógiát nyomja az agyadba. A kockázatközösség kis létszámmal, sőt egymagadban is működik, ha gondolsz rá, és mint ahogy a biztosítónak fizetsz érte, folyamatosan, rendszeresen megtakarítasz, és azt minimális szinten, kis kockázattal befekteted! Csak épp az emberek nincsenek ennek a tudásnak a birtokában, mert ez nem érdeke sem a biztosítónak, sem az államnak. Ráadásul lusták is! Inkább kötvényt vásárolnak, mert az ügynök elhiteti velük, hogy ezzel biztonságot, és jobb, biztonságosabb jövőt vásárol magának! Azt már nem mondja el, hogy ha ugyanazzal a pénzzel, amit a biztosítónak befizet, rendszeresen bemegy a bankba (hogy más, értelmesebb, de kicsivel nagyobb kockázatot jelentő befektetést ne is említsek) és leköti, jobban jár! Statisztikailag még baleset esetén is! (Hisz a biztosítónak is megéri annyiért kockázatot vállalni utánad!)
Ha nem hiszed, a Te (Ti) bajod, bajotok! Javasolnám annak, aki ért hozzá, egy egyszerű excel táblázattal futtassa le a dolgot, és meg fog lepődni!
Tehát kifejezetten úgy véded a magad és családod anyagi biztonságát, ha messzire elkerülöd a biztosítókat, és magad veszed kezedbe a jövőd ügyét! Előrelátó módon, rendszeresen megtakarítasz, azt nem éled föl, hanem okosan, kis kockázattal kezeled! Tény, hogy ez tudást, fáradságot igényel, de garantáltan többet hoz, mintha a multikat hizlalnád, az irodaházaikat és luxuséletmódjukat finanszíroznád! Így is fogod, főleg akkor, ha bankban tartod a pénzed, de legalább kisebb részben, mintha még velük együtt egy biztosítót is eltartanád!

fújzepter 2008.12.24. 10:33:52

Helló Mindenki!
Engem is átvertek a zepternél, hazudtak mindenben, elvették a szerződésemet, elfelejtettek bármilyen szerződést kötni,kifizetni hiába kértem mindennap őket.Szóval a legundorítóbb cég szerintem.

no-kia 2008.12.24. 10:41:30

@ljubityel:
Nagyon sok igazságod van, de azt is írtam, hogy a biztosítás nem a nagy hozamról szól. Lehet az is, de azt alapokhoz kötött megtakarításnak hívják és szinte semmi védelmi tartalma nincs, viszont kockázata igen és nincs garantálva a befektetett pénz sem. Ezt is el kell mondani az ügyfeleknek, amit sokan nem tesznek.
Az is igaz, hogy a sima lekötött bankbetét hozhat többet, mint a biztosításban megtakarított összeg, viszont fizeted a kamatadót is utána. Egy korrektül megkötött életbiztosítás igenis védelmet nyújt a családnak anyagilag egy váratlan tragédia esetén. Egyébként meg mindenki belátása és lehetőségei szerint tegye a pénzét oda, ahova jónak látja, csak nem kell a biztosítási üzletkötőket szemét embereknek beállítani még akkor sem, ha tényleg vannak ilyenek. Remélem nem sokáig.

Arcturus 2008.12.24. 10:54:57

Azért a biztosítás, mint fogalom, nem hülyeség. Nagyon egyszerű az elv: sokan összedobnak kevés pénzt, hogy aztán azok a kevesek, akik bajba kerülnek, sok pénzt kaphassanak a bajuk enyhítésére. Ez lenne a TB értelme is, mert hiába takarítod meg a befizetett tb járulékodat, nem biztos, hogy 20 év múlva ki tudsz fizetni egy 5-6 milliós bypass műtétet (vedd számításba, hogy 20 év alatt is mész orvoshoz).

Balance Of Power 2008.12.24. 11:01:50

Anyosomnak van reszletre vasarolt 200 ezres Zepter-lampaja (5 evvel ezelotti ar), ezert nalunk is jart zepteres. Mert az asszony joszivu, johiszemu es ahelyett, hogy az anyjaba zavarta volna az illetot, o meghallgatta. Mert hogy adni kell egy eselyt. Az en allaspontom az volt, hogy nem hogy beengedni a lakasba, hanem ledobni az emeletrol - szoval valahogy nem jutottunk konszenzusra.
Amway detto. Felhivja egy regi kollegaja, akit egyreszt nem is kulonosebben kedveltunk, hogy de regen talalkoztunk, nincs kedved? Persze elment az en joszivu parom es a vege az lett, hogy egyik nap hazaallitott egy 40 ezres Amway csomaggal. Ebbol kurva nagy balhet csinaltam, mert egeszen megdobbentett, hogy intelligens, ertelmes, jolszitualt embereket is meg tudnak vezetni ezek a fergek. Raadasul nem is Amwaykent adtak elo magukat. A vegen persze beismerte a parom is, hogy be akartak halozni, sot, a beszervezo is kiszallt, mondvan, atbasztak, de az Amway-es kis kontakt-fasz meg honapokig kuldozgette a nevnapi stb. sms-eket. Tuzzel-vassal kell ezeket irtani!

Egyebkent egyszer (meg evekkel a fent emlitett sztori elott) jelentkeztem egy ceghez valami rendezvenyszervezoi allasra. Elmondtak, hogy ok az Amway managertalalkozoit szoktak szervezni a Syma-ban. Jo. Mutatnak egy dvd-t: hat nagyon nehezen alltam meg, hogy ne rohogjek hangosan fel. Kiralyno- es kiralykoronazas meg ilyen faszsagok voltak, begordultek Rolls-Royce-on stb.

Utalom az osszes ilyet, az Avont is, de ott pl. nem annyira nyomulosak. Rendelunk a "tanacsadononktol", o hozza a cuccot, kifizetjuk, ennyi. De hogy neki mi ebben a jo, azt nem tudom.

ljubityel 2008.12.24. 11:14:38

Látom, sok agymosott, agyhalott ember jár erre!
Sajnos, nincs mód arra, hogy bővebben megvitassuk a kérdést!
No-kia és Arcturus kitűnően visszamondta a leckét!
Amúgy a TB-t kifejezetten nem említettem, mert az nem önkéntes alapon működik, hanem kötelezően levonják a járulékot a jövedelmedből!
Persze megvitathatjuk a TB kérdést is:-)
Akit esetleg érdekel, annak gondolatindítónak itt egy video:
video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908&q=source%3A010939096061906806268&hl=hu
Akit esetleg több is érdekel, az keresse meg az első két részt is! Nagyon aktuális, tekintettel a világválságra! Jó lenne, ha minél többen megértenék, mi áll a dolgok mögött!
A világon két piramisjáték engedélyezett, az egyiket banknak, a másikat biztosítónak hívják:-)
Az egész valami olyan, mint egy méhészet! Dolgozókkal, herékkel, királynővel, és a méhésszel, aki elveszi tőlük a mézet, de azért vissza is ad belőle.
Végülis visszakanyaradtunk az egyik vitaforráshoz, a fényhez, amely nélkül nincs élet! Ennek épp karácsonykor aktualitása is van. A fény ui. attól függetlenül fény, hogy mi bocsátja ki, a Nap, a gyertya, vagy egy lámpa! Az élet nélkülözhetetlen forrása, az egészségünk záloga!

Balance Of Power 2008.12.24. 11:17:43

Egyebkent a kirandulos termekbemutatok is nagy kedvenceim. Akkor dontottem el, hogy soha tobbe nem sajnalom a nyuggereket, amikor az irrealis aron kinalt bio-agynemugarniturat vettek, mint a cukrot (1 eves reszletre 20 ezer/ho).

Arcturus 2008.12.24. 11:20:19

A tb kérdés annyiban módosul, hogy az átlagpolgár megtakarítási öntudata fordított arányban áll a sztrájkolási/tüntetési/lázadási hajlamával, ha nem kap pénzt pont azért, mert nem jár neki.

Balance Of Power 2008.12.24. 11:22:46

@ljubityel: En ertem a gondolkodasodat, de cseppet tul idealista nezetek ezek. Es az elet is tul rovid ehhez. Normalis gondolkodasu ember tudomasul veszi, hogy bizonyos ertelemben minden intezmeny lehuzza, de megprobal ebbol toket kovacsolni maganak. Kompromisszum. Bemegyek dolgozni, mert fizetnek erte; biztositast kotok, mert barmi tortenhet (ha nyaralas kozben eltorod a labad az USA-ban, mit csinalsz?); bankban tartom a penzem, hogy ne otthon legyen a kredencben es olyan szamlacsomagot valasztok, ahol lehetoleg ingyen van a kp-felvetel. A gyerekeimet pedig maximalis korultekintesre nevelem majd. Ennyi.

Arcturus 2008.12.24. 11:23:42

... ezért kötelező tb-t fizetni. Meg ráadásul keresztkapcsolat is van, mert te is társadalomban élsz és ha tele van beteg emberrel, neked sem működik akkor majd minden. Ne adj' Isten járványok esetén ki sem mozdulhatnál az otthonodból.

ljubityel 2008.12.24. 11:51:18

@Balance Of Power:
Az idealizmus fiatalkori balos elhajlás:-)
Amit leírtál, kb. annyi a normális, és a minimálisan elvárható. De az emberek 99%-a még ennyire sem képes! Sajnos TV által lebutított tömegről van szó, akik számára az és annyi a világ, az élet, amennyit a TV megmutat belőle! Kérdés, hogy ezeket valóban fel kell-e emelni, vagy mindenki jobban jár azzal, ha ezek megmaradnak olyannak, amilyenekké váltak?!
A gondolkodó polgár veszélyes, különösen egy globalizálódó világban! Képes rá, hogy ne engedje be a zepter, az emvéj, és a lukszügynököt! Még véletlenül értelmesen költi el a pénzt, amit nagy nehezen megkeresett, még a végén megtakarításai lesznek és nem hitelei, és a végén még kezébeveszi saját sorsa irányítását!
Ezek mind-mind nagyon veszélyes alternatívák!

ljubityel 2008.12.24. 11:57:34

@Arcturus:
Azért nagyjából tisztában vagyok a társadalmi szintű folyamatokkal, így a társadalombiztosítás mikéntjével is:-)
Nem szabad elfelejteni, ez a társadalmi, NEMZETI szintű öngondoskodás böki a multik, a globalizált pénzvilág csőrét! Ennek a nyomásnak engedve, ezért engedte ki a Horn kormány 1997-ben a kezéből a nyugdíj-ügyet. Igaz csak részben:-) Láthattuk mekkora nyomulás volt az egészségkassza megszerzése érdekében!
Mert azért ami jó biznisz a multinak, az jó biznisz az államnak, a zsírosan fizetett pozícióba ültetett cimboráknak is!

Hedvigová 2008.12.24. 12:02:55

Az Evolite vagy inkább Bioptron lámpák kapcsán nem árt megemlékeznünk Fenyő Mártáról, aki valaha Svájcba vitte a magyar felfedezést a polarizált fény élettani hatásáról, majd megvalósította az egyszerű diavetítő méregdrága "orvosi" változatát.Ez az üzlet alapja.

Az itthon maradt Mester Endre professzor pedig - akinek asszisztense volt az említett hölgy - úgy halt meg, hogy életében alig ismerték el a felfedezését a polarizált fény biostimulációs effektusáról az orvostudományban.Azóta persze más a helyzet, a gyógyító lézerfény alkalmazása hétköznapivá vált és a világ minden táján tudják, milyen múlhatatlan érdemei vannak Mester Endrének.

Balance Of Power 2008.12.24. 12:03:17

@ljubityel: Ez messzire vezet, kanyarodjunk inkabb vissza a zepteres baratnodhoz ;)))
Egyebkent a globalizacioellenesseget sem tartom tul okos dolognak, a jelenseget kezelni kell tudni, hiszen vannak elonyei is.

efhábé 2008.12.24. 13:23:57

@ljubityel:
szóval, ha valaki kiszámolja, hogy az újonnan vett háza akár két nap múlva is leéghet, az agyhalott? Persze, nyilván igazad van és aki házat vesz, az úgy vegye, hogy a ház árának kétszerese van a zsebében, hogy öngondoskodni legyen képes.
Vagy netán életszerűbb, hogy amikor ott a ház ára a zsebében (jó esetben, rosszabb esetben előtte még pénzt kell vennie a banktól), megveszi azt és biztosítást köt rá, ami akár azonnal fedezi a kárát, holott még csak egy havi díjat fizetett ki a biztosítónak.

Persze tőlem lehet racionálisabbnak kikiáltani azt, hogy csak akkor legyen bármilyen értéked, ha annak ára duplán van a zsebedben...
Sem a bank, sem a biztosító nem piramisjáték. Az egyik pénzt ad el, a másik kockázatközösségbe szervezi az embereket, mivel az esetek túlnyomó többségében az embereknek nem áll rendelkezésére olyan nagyságú megtakarítás, ami szükséges lenne.
Csak számold ki, egy 15 millió forintos lakás árát ha előteremted, mennyit kell utána előtakarékoskodnod, hogy ki tudd fizetni az esetleges kár utáni helyreállítást? Ne legyen nagy károd, csak egy kisebb lakástűz, ingóságokkal és felújítással mondjuk 5 millió forint. Megvetted a lakást, mennyit teszel félre havonta? Egy biztosításnyi összeget, mondjuk 4-5 ezer forintot? 83 év alatt össze is jön az 5 millió forint (na jó, vegyünk baromi nagy nyereséget és vigyük le a nyereség miatt 40 évre). 40 évig imádkozol, hogy ne történjen semmi??????

ljubityel 2008.12.24. 13:26:08

@Balance Of Power:
:-)
Én vissza is kanyarodnék, ha hetente egy-két (na jó lehet három) 30-on aluli, zepteres ügynökhölgy hasonló "motiváltsággal" és - természetesen - értékes és változatos ajándékokkal felkeresne!
A globalizációnak természetesen a világ gazdagabbik fele a haszonélvezője és számukra vannak előnyei! Azonban ne feledkezzünk meg a kevésbé jó helyre született kb. 5 milliárd további Föld-lakóról sem! Főleg így karácsony táján!
Új érték alapvetően három dologból születik:
1. A fényből, melyet a Nap sugároz.
2. A Földből.
3. Az emberi munkából és tudásból.
Ha majd a zepteres ügynök, a biztosítási bróker, banki hitelminősítő is pont annyira és úgy fárad el a munkájától (és nem a fitneszteremben) mint az indiai paraszt, vagy az afrikai pásztor, és pont annyit kap cserébe ezért a fáradságért, az lesz az igazi globalizáció! De azt nyugodtan nagybetűvel is írhatjuk, így: Globalizáció!

Lacibetyár 2008.12.24. 14:09:23

Ennyi megkeseredett, idióta kommentelőt. Gondolom ők adják a Móunika és a Győzike show-k nagy kritikusait is, akik nem is nézik, de mindenről tudnak. Ez a poszt egyáltalán em ebbe a bogba való, hanem esetleg a homárba, ha a bloggazda ennyire hülye, az ő dolga. Az ő helyébe gyorsan feltennék egy, az alapeszméhez kapcsoló posztot, mert ez a stílus sokakat elriaszt a blogtól, az alpgondolattól fényévnyie van. Bírom, mikor sok vadparaszt a saját, okosságnak vélt baromságát sorolja, egymást erősítve. Szar cég ez, szar cég az, amaz stb. Nehogy már dolgozni kelljen! Inkább megmagyarázzák, hogy miért balfaszok. Néztek Forma-1-et? Egyik főszponzor a Zepter. Nem, nem vagyok zepteres, de hánynom kell ettől a magyaros szemlélettől, hogy azt nézi mindenki, egy terméket mennyiből lehet összeszerelni a tescoból. "Akkó mijé aggyák a többszörösébe, a jó annyukat nekijük!" Mindenki modja, hogy az elmúlt évtizedek "félrenevelése" milyen káros, és észre sem veszik, hogy ők is nyomják a kommunisztikus baromságokat, aki többet kerse az csak bunkó lehet, különben is az ügynökök tehetnek mindenről.
Sajnálom, hogy ennyire félremegy a blog, pedig a kezdeményezés nagyon jó volt.
Részemről befejezve a bog olvasása, a kedvencek közül törölve. Na lehet köpködni, tojok rá!

vilnius 2008.12.24. 19:51:43

Nem értem, miért ne lenne köze a post-nak a blog témájához? Ez számomra már a vitaindító írás olvasásakor is egyértelmű volt, de a kapcsolatot a hozzászólások között is kifejtette valaki

ljubityel 2008.12.25. 00:57:31

@efhábé:
Jelentősen eltér az álláspontunk bank és biztosító ügyben!
Vélhetően semmi piramis jelleg nem volt a jelen bank és biztosítócsődök hátterében.
:-)
A bankcsőd véletlenül nem abból (is) keletkezik, hogy a bank nem képes finanszírozni a betétesek által visszakövetelt pénzt?
Gondolj bele a FED szerepébe! A FED az összes forgalomban lévő dollár után kamatot kap. A FED ad az amerikai államnak 100 dollárt kb. 1% kamatra kötvényért cserébe. Ez a pénzkibocsátás. Az államnak ahhoz, hogy ki tudja fizetni az 1% kamatot ismét dollárt kell vásárolnia a FED-től, mert kizárólag a FED rendelkezik pénzkibocsátási joggal. És így gyűrűzik tovább a kamatspirál!
Az emberek többségének az életmódja nem racionális! A fogyasztásuk nem harmonizál a jövedelmükkel. Az emberek többsége nem kalkulál a jövővel, a mának él.
Az arányos megtakarításra nincs egyértelmű recept, az a mindenkori gazdasági struktúra függvénye. Ma Mo-n átlagban mindenkinek minimum a jövedelme 1/3-t meg kéne takarítani, úgy kéne berendezni az életét, hogy a havonta megkeresett pénzének az 1/3-a megmaradjon előre nem látható kiadásokra,
vagy az azok finanszírozására felvett kölcsön fedezeteként, tehát ne élje fel a jövőjét.
Sajnos ennek a gondolkodásmódnak a csírája sincs meg a fejekben! Az emberek az agyatlan előrehozott fogyasztással sokszor megoldhatatlan adósságspirálba kerülnek, melyből nincs kiút.
Természetesen bizonyos kockázatokra (utazás, nagy értékek) van értelme biztosítást kötni. Azonban ez nem helyettesítheti az előrelátó öngondoskodást! (Mellesleg ilyen kockázati elemmel a biztosító is számol, amikor egy biztosítás megkötését követően a biztosított felelőtlenné válik:-)
A kockázatközösség kétségtelenül jó megoldás bizonyos előre nem látható események kezelésére, de maga ez a körülmény nem feltétlenül igazolja a biztosítók szükségszerűségét sok területen. Sokkal fontosabb lenne a családi összetartásban, a gyerekekben bízni, mint a biztosítóban, és erre a gyerekeinket is ránevelni. A biztosítók által átvállalt kockázatok túlnyomó többségére van alternatív megoldás, ami olcsóbb.
Mind a bankok, mind pedig a biztosítók létének alapeleme a folytonos növekedés, akárcsak egy klasszikus piramisjátékban. Ha nincs növekedés, akkor a biztosító és a bank csődbemegy! Ha nem működik a piramis elv nem működik sem a bank, sem a biztosító!

váj mí 2008.12.25. 22:41:21

Lacibetyár 2008.12.24. 14:09:23
Pedig hogy fog ám hiányozni a kedves, empatikus, megértő és nyitott személyiséged :P


Egyébként örülök, hogy ennyien véleményezték a kommentjeikkel ezt a posztot. Nem azért, mert én küldtem be (na jó, egy kicsit mégis ;) )...
Legfőképpen azonban azért, mert a hozzászólásaikkal információval járultak hozza a témához, potenciálisan megakadályozva ezzel, hogy a Zepter féle szemétrablóbanda képződmények újabb, naiv álláskeresőket palizzanak be. És persze, a potenciális vásárlókat is meggondolásra késztetik (remélhetőleg, legalábbis).

A bankok meg biztosítok, Caritas féle "pilótajátékai" (bár ők hitelkonstrukcióknak meg ilyen-olyan biztosításoknak szeretik nevezni...) meg külön blogot érdemelnének egy, a témában otthon levő bloggertől.

rexter 2008.12.27. 18:27:19

en kb egy eve nagy remenyekkel mentem a Vaci ut 187-be... manager asszisztensi allas, idopont, hudejo... pontosabban egeszen addig, mig vkinek elozo nap el nem mondtam h hova megyek, es elmondta mi var ram... akkor mar tudtam h az egesz bukta. azert elmentem, meghallgattam az eloadast, ahol millios fizukrol olcson megveheto autokrol, az Eva rendszeren belul minimalis adokoltsegekrol regeltek. tuti volt. mikor kis csoportokba osztottak (aszerint h melyik pali szervezett be minket az eloadasra..) es megkerdeztem a nyikhajtol akin 3x nagyobb szamu oltony volt min o maga, hogy tulajdonkeppen a munka mekkora resze a "hideghivas" a vakba telefonalgatas, akkor csak hummogott. par kollega mert ertetlenul allt a kerdes elott, h eddig nem is volt szo telefonalgatasrol. aztan persze szep lassan kideult semmi alapfizu, a legalja marketinges telefonalgatas ahol 20 bol 19 x radcsapjak a telefont, a maradek egy meg egy szerencsetlen hulye, akkor szepen tavoztam.
Vaci ut 187! Vigyazat :D

rexter 2008.12.27. 18:29:44

Lacibetyar :D:D:D looool. szanalmas vagy, viszlat.

Begérke 2008.12.29. 14:41:55

Ljubityel! Jó az alapgondolatod, de szerinted az emberek mennyit bírnak megtakarítani? Mekkora fizetések kellenének ahhoz? Ha két szülő keres nettó 100 körül, már örülhetnek, de abból csak jelképes összegeket lehet félretenni. Nem az 1/3-át!
Ezért kell a biztosítás! Ha én, mint családfenntartó meghalnék, akkor az egész család mehetne a híd alá. De mióta van egy 10.000.000.-s életbiztosításom havi 6.000.-ért, azóta ez nem fordulhat elő.
Szerinted elő tudna kapni a család 10M-t, ha holnap meghalnék? S a biztosítás díja 15 év alatt csak 1.080.000.- Ft összesen és folyamatosan ott a 10M.
A lakásbiztosítás is hasonló elven működik.

noirp 2008.12.30. 13:19:08

Nemcsak a Zepter működik így. Tele van az ország pl. piti kis sufni-nyelviskolákkal. Tudnék mesélni.

kellyboy 2009.01.02. 08:07:41

"(Jó hír a potenciális áldozatoknak: akiknek a neve mellett ott van a jog jele, §, azt nem merik... be köll szerezni ;) ). "

JÓ HÍR A MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!!!
A 2008. évi XLVIII. törvény alapján, büntethető a kéretlen ajánlatokkal megkereső ügynök, menedzser, szponzor, stb. ( 50.000 - 500.00 Ft-ig + a szolgáltató is felelősségre vonhatja!)

A vonatkozó törvények teljes szövege itt olvasható:
www.nhh.hu/?id=dokumentumtar&mid=364&lang=hu

Bejelentést itt lehet tenni iyen esetben:
www.nhh.hu/?id=hir&cid=1279&mid=969

További sok sikert minden ilyen, vagy hasonló ügynöki tevékenységet folytató félnek!

tff 2009.01.02. 14:37:09

"Ne hagyják, hogy az ügynök (Zepter asszisztens, menedzser) beikszelje a "kérésre, az ügyfél lakására kiszállás" rubrikát."

Miért, mi történik, ha az ügynök kiszáll a lakásra?:O

Egyébként minden olyan hirdetés, ahol a munkavállalóknak minden földi jót ígérnek, de érdekes módon a cég semmilyen követelményt nem támaszt a jelöltekkel szemben (szakképzettség, nyelvtudás), csak átvágós ügynöki (bocsánat, újabban tanácsadói) munka, ez parasztlogikával is egyértelmű...

Otto Normalverbraucher 2009.01.02. 19:51:26

Úgy látom, itt még nem volt linkelve ez az nlc topik, a nyitó hozzászólás szépen illusztrálja a Z. ügynökök tudatlanságát, gátlástalanságát.

www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=126791

Miskolci vagyok, itt is hódít a Bipotron lámpa. Eddig el voltam mellette, nem foglalkoztam a kereskedőivel, gondoltam ők is békén hagynak engem. Sajnos tévedtem. Összeakadtam G.-né Katalinnal. Egy közeli ismerősömet, akinek bőrfesték hiányos az arcbőre (hegek után) azzal eteti hónapok óta, hogy meggyógyítja. Szegény már nagyon sok helyen megfordult (BP. SOTE, Cegléd, Hatvan., Miskolc stb) de egyetlen orvos sem vállalta, akármennyit igért is nekik, nem tartották volna erkölcsösnek elvenni a pénzét és cserbenhagyni. Ez az asszony sajnos nem ilyen, (pedagógiai diplomája van), az összes egészségügyis szerinte direkt nem gyógyít, csak hogy visszajárjunk hozzájuk.

Szerinte hiteles gyógyulások:

- a mentőben a megállt szívet újraindítja,

- a féléves agyhalottat újraélesztette, aki ma már szintén Zepteres eladó,

- az Alzheimer és a Parkinsont kórt is gyógyítja (szegény Reagen elnök ha tudta volna, de Michael J. Fox még nem késett el, szóljunk neki)

- újszülöttek lázgörcsét lehúzza

- a vérnyomást beállítja - ha magas csökkenti, ha alacsony megemeli

- az agyvérzés utáni bénultságot megszünteti

- a levest megízesíti, a vízet megnyugtatja (ívó és fürdőt is)

Néhány példa a hölgy üzletfeleiből:

- fiatal anyuka (32 éves), fiatalember (19 éves) baleset utáni kómájukat gyógyítatja egy-egy 400 ezer forintos lámpával (mondván az agyat is újraéleszti)

- Down-kóros fiút (80 éves nyugdíjas anyukájával él) szintén rábeszélte a lámpa megvásárlására.

Akkor szakadt el a cérna, amikor a 56 éves Parkinson-kóros édesanyámat is megpróbálta becserkészni. Én rögtön ellenkeztem, erre (a hátam mögött természetesen) megvádolt ez a becsületes kisvállalkozó, hogy azért nem veszem meg a lámpát, mert örökségvadász vagyok.

Szívesen fogadom mindkét oldal véleményét, mert meg kell állítani az ilyen lelkiismeret nélküli kufárokat

Bocica 2009.01.21. 13:29:22

Jajj Istenem! Annyira jó, hogy nem olvastam el, amit itt irogatnak a sok hozzáértő emberek. Lehet, hogy el sem mentem volna anno az állásinterjúra.
Én 2006-ban lettem behívva inetrjúra. Nem tudtam, hova megyek, de én nagyon örültem, hogy a Zepternél vagyok, mert imádtam a termékeit már akkor, 23 évesen. Használtam a kozmetikumjait és a lámpáját is (hozzáteszem a mamám 2 éve begyőgyulni nem akaró hegét ez mentette meg).
Én is ugyanazon az interjún vettem részt, amin te/ti. Csak én nem kezdtem el mindent kritizálni, hanem elkezdtem dolgozni. Nem a pénz számított, csak az, hogyha valamibe belekezdek, azt rendesen csináljam, és ne a kifogást keressem. Az első munkahelyem volt. Ma, 2009-ben elmondthatom, hogy egy autót és egy lakást köszönhetek a cégnek. Egy titka volt: csinálni és csinálni. Ami pedig a becsapásokat illeti: nekem több tíz olyan kedves vásárlóm van, aki felhív névnapomon, születésnapomon, virágot hoznak nekem, visszajárnak hozzám, gratuláltak, mikor megtudták, gyerekem lesz. Sose "tukmáltam" rá senkire semmit. Nem is vagyok az a szószátyár fajta. Egyszerűen hagytam, a tapasztalatok alapján döntsön. Hihetetlen, de ilyen is van. És rajtam kívül rengeteg Zepteres ilyen. Minden munkahelyen vannak "olyan" emberek. A rosszat könnyebb észrevenni, és jobban terjed, én is tudom. De ami a munkát illeti, soha nem láttam olyan embert a cégnél, aki csinálta volna, amit kell, és mégsincsenek eredmények. Ez a munka teljesítményarányos, ez tény. Ezért aki csak kritizál és kifogásokat keres, annak valóban nem való, teljesen egyetértek! Alapvetően a managerek feltételezik naív módon, hogy aki jelentkezik egy álláshirdetésre, az tényleg, igazán dolgozni akar... De sajnos ez nagyon ritka manapság!

yutimo 2009.01.23. 10:40:57

Hát nekem is épp tegnap volt szerencsém részt venni egy ilyen butítós előadáson,dettó ugyanaz mint amiket itt olvastam,a nagy Z-nél.
Hát nagy átverés,már az első gobdolatok a fejemben azok voltak h. ha ilyen hű de nagy cég meg minden akkor miért citromail-os vagy freemail-os címek vannak megadva jelenkezési címként, a másik meg gondoltam megnézem a honlapjukat,álláslehetőségek-hát sehol semmi ilyesmi-csak "manager"-i,pedig mikor kérdezgettem akkor így meg úgy nagyon sok a munka sok embert keresnek,kérdeztem munkaidőről-hát rugalmasak vagyunk jött a válasz,na meg a milliós jutalékos fizukkal jött a "manager úr",meg hogy csak papírokat kell összerakni-ja persze-semmi kockázat sok pénz-na és a tanfolyam-gondolom milyen lehet, egyébként most nagyon belendültek nagyon sok helyen láttam a hirdetésüket,persze álcázva még szép,mint összetett irodai munka,értékesítési asszisztens,stb-mindenkinek üzenem jól gondoljátok meg.egyébként a termékekkel nem lenne gondom de azok a csillagos árak-és az átverés-undorító,nem is értem hogy tudják ezt csinálni emberek,ezért tartunk itt ahol tartunk,országos szinten is sajnos.

Bocica 2009.01.21. 13:29:22
Nem arról van szó hogy én nem szeretek és nem lelkiismeretesen dolgozom/nék de nem mások bőrét lehúzva,kihasználva a szükségüket,elesettségüket.
Kedves emberekről beszélsz,hát persze mert fogalmuk sincs mennyi pénzzel nyúltad le őket,a házad és az autód nem a cégnek hanem a kedves vevőidnek köszönheted,mivel a jutalékot kapod/tad,gondold csak végig
ez csak az én véleményem de szerintem ez csak egy kamu sztori-ha nem akkor elnézést.

szetyur 2009.02.26. 02:42:17

@ljubityel:
"szerencsétlen pályaelhagyó pedagógusokból lesznek az ilyenek"

na ez most szívenütött. én is az vagyok, aha.
:( és majdnem belementem.

ja, van három darab extra minőségű, iparművészek által tervezett zepter márkájú pezsgősdugóm akciós 6000 Ft-os áron, ha érdekel valakit. helyes kis korona van a tetején. érdekel valakit? (upsz, elmondtam az árát. ezért a vizsgán már elhasalnék. jujjjjj. francba, még nagyon sokat kell tanulnom) :DDDDD
(délelőtt volt ez az okításon, még mindig röhögőgörcsöm van. megyek holnap is, kíváncsi vagyok, lehet-e még fokozni ezt. ha van szabadidőtök, ajánlom. onnantól már egész vicces, hogy leesett. kár, hogy szendvicseket nem osztogatnak. bevállalnám. :(

Ciberizmus 2009.05.11. 14:55:49

@ljubityel: Egy spéci projektor izzó 130.000 Ft

Ciberizmus 2009.05.11. 16:33:34

@Otto Normalverbraucher: Ottó, amit te összehordtál, azt magad sem hiszed el:)
Nem hiszem el, hogy van olyan ember a világon, aki ilyesmiket állít.
Persze, ha csúsztatás, akkor legyen nagy...:) legalább mindenki érzi, hogy nálad a rosszindulat kicsapta a biztosítékot.

Ciberizmus 2009.05.11. 17:09:43

@yutimo: Nem biztos, hogy lenyúlta őket. Ez csak akkor igaz, ha nem érte meg a termék az árát, amit eladott. Az viszont, hogy mi mennyibe kerül, sok minden függvénye.
Ha jók az információim, Budapesten két irodaházban van annyi irodájuk, amivel egy teljesen megtölthető lenne. Majdnem minden vidéki székhelyen szintén irodákat bérelnek, valamint még jó néhány helyen, ahol el megéri kisebb irodákat, vagy 15-20-at. Ezek fenntartási rezsiköltsége szép összeg lehet. Számítástechnika nem kis pénz és ott elég sokat kell költeni. Több osztálya van: munkaügyi, pénzügyi, marketing, értékesítési, jogi, stb. Raktárt kell fenntartani és nem is kicsit. Szállító járműveket vásárolni, üzemben tartani. Az adminisztrációs költségek sem lehetnek kicsik, hiszen sok papír, nyomdai, számítógép, nyomtatók, fénymásolók, telefon, fax, bútorok, stb. terheli a számlájukat. A készülékek szervizköltsége is van egy jókora összeg. A főállású dolgozók bére, járulékos bérköltségei meglehetősen húzósak lehetnek. Végül ott a néhány ezer értékesítő, akik teljesítményük arányában kapják a jutalékot.
Az áfáról és az adóról még nem is írtam.
A gyártási költség nem igazán mond semmit, mert az az árkalkuláció egyik eleme. Aki mást mond, az nem ért az értékesítéshez.
Cégtulajdonosként ezeket a számításokat bizony nekem is el kellett valamikor végeznem és időről időre a céganalízist meg kell ejteni.
A lenyúlás egy olyan szleng szó, jelző, amit tág értelmezésben is csak akkor mondunk, ha valaki lényegesen többet tesz el a reális árnál. Érdekes lenne megtudni, mennyi másnál a Zepter termék? Olcsóbb? Akkor annak az az ára, amit kértek. Az már egy másik mese, hogy ki hogy gondolkodik az ár, a használati érték és a saját zsebe tekintetében. Az viszont mindenkinek magánügye.

váj mí 2009.05.19. 17:29:48

@Ciberizmus:
Aranyos vagy .. akkor már csak azt magyarázd meg, hogy egy ugyanolyan anyagból, ugyanolyan minőségű edénykészlet a Berghoffnál (példa, mondhatnék mást is, de te is utánanézhetsz) miért kerül 5-6*-al annyival kevesebbe (esetenként 1-1 darab vásárlásánál akár 10*-er kevesebbe), mint a Zepternél?. Multi ez is, az is, az általad felsorolt logisztikát kell biztosítania mindkettőnek.
Jutalék, kedvesem, jutalék ... amit normál kereskedelemmel nem tudnak hozni (mert nem jobbak annyival, sőt semennyivel), csak ocsmány parasztvakítással.

z0lyka 2009.10.27. 22:56:21

Jó napot/Sziasztok/Urak/Hölgyek/Fiúk/Lányok! :)

Nos a Zepterrel kapcsolatban nem tudok újat mondani! Nekem legfőképp attól fordult fel a gyomrom hogy attól független hogy az elejétől sejtettem hogy átbaszás azért rosszul esett, mert nagyon értik a dolgukat és rossz érzés egy olyan srácnak (22éves)(eddig csak xar és kemény munkáim voltak,pedig nem vok hülye), mint én hogy egy picit a jó kommunikációs képességükkel és a kecsegtető ajánlataikkal meg a kiöltözött marharépákkal elhitették velem hogy nekem is lehet jó állasom és jó keresetem és jó életem. Mondom közben akit nem sok siker ér az életben az végig hitetlen de mégis vhol bízik benne hogy igaz és jó meg blablabla. Sajnos nincs munkám, és ez nekem nagyon rosszul esett ma , de a lényeg hogy nem ugrottam be!:D

sasmadar77 2012.08.25. 16:48:18

A polarizált fényterápiáról több klinikai vizsgálat is van. Tehát az nem kérdés, hogy ez hatásos-e bizonyos betegségek esetén. Mert az.

era46 2012.10.25. 19:27:07

Végig olvastam minden kommentet. Nekem is feltűnt az előadáson,( ahova munkatársnak hívtak,persze más munkakört meghirdetve)), hogy új vevőket keresnek személyünkben, aki nem hallott még marketing előadást, talán el is fog hinni mindent. Az is feltűnt, hogy ha annyira jól keresnek, miért egy kitaposott, olcsó cipőt vettek fel az öltönyhöz?!Dolgozott ott egy ismerősöm 2011-ben,nem ajánlja senkinek ezt a "munkahelyet"! Kész átverés show! Már csak azért megyek el az előadásra, hogy jót szórakozzam rajtuk! Aki teheti ne vegyen bioptron lámpát, nem éri meg az árát!

sasmadar77 2012.10.26. 00:57:16

@era46:
Polarizált fényű lámpát jóval olcsóbban lehet kapni. Azzal ugyanaz a hatás érhető el.
A zepteresnél főleg a jutalékot fizeti meg az ember.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu