A kulcsszó: Munkaügyi Bíróság

 

 

MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ - !!!ÚJ IDŐPONT!!!

 

Olvasónk levele következik, aki a nevét nem szeretné felfedni. Mindaddig nem akarták kifizetni a neki járó munkabért, ameddig nem kezdett a Munkaügyi Bírósággal "fenyegetőzni".

Ne felejtsük el felköszönteni az édesanyákat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlás alapján keresett meg az egyik biztosító, még 2008 őszén. Két beosztást kínáltak, „természetesen” (?) nem azt kaptam meg, amit (a feltett kérdés után) eredetileg választottam. Eleve mézesmadzag volt az általam jobbnak ítélt beosztás, a másikra kellett ember, de arra valószínűleg nemet mondtam volna.


Úgy szólt a mese, hogy most fogadjam el ezt, aztán amikor ebbe már bele tanultam, még a másik beosztást is megkaphatom, és így a fizetésem is jelentősen növekedni fog, természetesen a két beosztásban végzett munkáért cserébe. Munkába állásommal egy időben indult a kötelező gépjármű felelősség biztosítással járó „bolondokháza”, három héten keresztül reggeltől este 9-ig voltunk bent, plusz a hétvégeken szombaton és vasárnap is (a felvételi beszélgetésen hangsúlyoztam, hogy hét közben nem érdekel a fizetetlen túlóra, de ezért cserébe, a szabad hét végekhez ragaszkodom)!


A harmadik hét végén mondja mosolyogva a főnököm, hogy megjöttek a beléptetési papírjaim, most már fel vagyok véve! Először nem is esett le, hogy miről van szó, harmadik hete dolgoztam papírok nélkül is! Csak később kezdett derengeni, hogy egy hét múlva fizetés. Mennyit is fognak fizetni a három hét feszített tempó után? Meg is kérdeztem, és azt a választ kaptam, amitől féltem: „a hátralévő egy hét után”.


Jeleztem, hogy ez így nekem nem felel meg, ezt én nem nyelem be! A szakmában ismert összes technikával próbálkozva próbált meggyőzni a főnököm, hogy milyen szép jövő előtt állunk, és miért lenne kár emiatt a kis malőr miatt hátat fordítanom nekik. Ragaszkodtam a ledolgozott napok után járó béremhez, de ezt nagyon ciki lett volna utólag kiharcolni felfelé, már csak azért is, mert „fent” úgy álltak a kérdéshez, hogy ezalatt a három hét alatt, én úgysem tudtam érdemi munkát végezni! (Egy másik biztosítónál előtte középvezetői beosztásban már lehúztam hat és fél évet).


Miután elhangzott a számból a kulcsszó: „munkaügyi bíróság”, végül is úgy váltunk el, hogy egy hónapot még dolgozom papíron, de nem kell bejárnom és így lettem kifizetve, miközben szerződést bontottunk. Bár részemről lezárult, a történetnek még nincs vége: Az „utódommal” felmondatták a munkahelyét decemberben, 2009.január elején kezdett volna. Az első munkanapon amikor megjelent közölték vele, hogy a Céget átszervezik, és januártól létszámstop van, tehát sajnos nem áll módjukban alkalmazni.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.