Rabszolgát keresnek

 

 

MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ - !!!ÚJ IDŐPONT!!!

 

Katinka mesél nekünk egy bizarr állásinterjúról, ahol 105 ezer nettót kínáltak 6-8 ember feladatának ellátásáért.

Sziasztok! Érdekes állásinterjún vettem részt nemrégiben. Ami már öröm, hogy egyáltalán valahova behívtak. Sőt, eljutottam az utolsó fordulóig.

 

Hr generalistaként volt meghirdetve az állás. Az interjún kiderült, hogy nemcsak ez lenne a feladat, mert toborozni is kell (oké, abszolút belefér), emellett  a recepción kell ülni, telefonokat és vendégeket fogadni. Ott rögtön közölték, hogy ebédszünet nincs, viszont enni a recin nem lehet. :-)

 

Emellett a vezérigazgató és 2 helyettesének (mindenki csak angolul beszél) teljeskörű asszisztenciája, továbbá az egész iroda (400 fő) asszisztenciája a feladat. A cafeteria kiosztásától, az irodaszerek és repicuccok rendeléséig, közbeszerzésig, jogi és adóügyintézésig minden.

 

Napi 8,5 óra a munkaszerződésben, de a valóságban, 9-20 óráig tart a munkaidő, mivel multicég. Minden hétvégén készenléti ügyelettel nonstop, mert a külföldi vezér kikötötte az interjún, hogy ha vele vmi történik hétvégén: csőtörés vagy megbetegszik, elromlik a mosógépe, azt is az asszisztensnek kell intéznie, továbbá Mo.-on bérelt háza csekkjeinek befizetését, autója szervizelését is.

 

Emellett a PR kiadványok megírása, nyomdába juttatása és kommunikációs feladatok is hozzám tartoztak volna.

 

Ez jobb esetben is 3-4 munkakör, de lehet 6-8 munkakör is (recepciós, irodai asszisztens, generalista és toborzó, 3 fő asszisztense, PR-os, meg hétvégi „ főnöksitteri „szolgálat)-mindezt nettó 105-ért.

 

No, ezek után mosolyogva hagytam ott az interjút. Tudom, h válság van, de azért ennyire ne nézzenek hülyének a cégek! Vagy mit gondolnak mi vagyok én :CSODASZARVAS???

 

 Katinka

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várja Erynnis.

Mindenkit arra szeretnénk buzdítani, hogy bátran írja le a cég (vállalat, stb.) nevét, ahol visszaélésekkel, diszkriminációval, és egyéb jellegű munkahelyi terrorral találkozik !!! Természetesen nem kötelező, de nagyon örülnénk neki.