Tilos a szoknya

Szia Despota, üdv mindenkinek!

 

Én arról a hülye helyzetről szeretnék mesélni, amit a főosztályvezetőnk teremt nap, mint nap.


Nyáron kezdődtek a problémák, egy átszervezést követően került a nyakunkra ez a jóember. Cirka 40 fok volt árnyékban, de de a légkondit természetesen fejvesztés terhe mellett lehetett volna csak bekapcsolni, lévén válság van, meg egyébként is drága az áram.


Újdonsült zsarnokunk összecsődített bennünket a konferencia terembe, leült (nekünk állva kellett maradni), rágyújtott és prédikálni kezdett. Hosszú és baromi unalmas monológot rögtönzött nekünk, melynek lényege a munkahelyi viselkedés és öltözködés szapulása volt.


Kikötötte, hogy senki sem hordhat a lányok közül szoknyát, a fiúk pedig kötelesek ingben és nyakkendőben lenni, akkor is, ha hőgutát kapnak.

Az egyik kollegina, aki épp szabin volt és nem vett részt az "eligazításon", pár nappal később egy ízléses, hosszú szoknyába jött be gályázni. Amikor összefutott a főnökkel, olyan lebaszásban volt része, hogy azt senkinek sem kívánom. Szegény lány csendesen sírdogált, és hiába mondta, hogy nem tudott a szoknya tilalomról.


Utoljára a középiskolában láttam ilyet, de hazaküldték átöltözni és megmondták, neki, hogy arra a napra nem kap egy fillért sem...