5 perc alatt dől el, kit veszünk fel

Sziasztok!

 

Én viszonylag régen dolgozom „fejvadász” cégnél, megosztok veletek néhány kulisszatitkot. Gyanítom, a legtöbb ide járó embernek nem fogok tudni újat mondani, de talán lesz akit érdekel.


A legtöbben az taglalják, hogy miért nem veszik fel őket a pályázott pozira, hiszen minden kritériumnak megfelelnek…sajnos csak látszólag…Írták többen, hogy vannak „titkos feltételek”. Persze, szinte csak azok vannak.

 

Sok dolgot nem írhatok bele a hirdetésbe, mert diszkriminatív, perelhető mindenféle jogszervezet által, de a megbízó ragaszkodik ezen feltételek meglétéhez. Más:
IT sales-t kerestem, leírtam honnan jöjjenek, nyelvtudás, tapasztalat stb, a beérkezett 130 CV-ből 4!!! Volt használható, azaz 4 db felelt meg a kiírtaknak. Volt benne vegyesbolti eladótól kezdve tanárig minden. Ezért gondolom azt, hogy a posztoló által írt 60 CV elég sok akkor, ha tényleg olyan állásokat pályáz, melyek kritériumainak megfelel.

 

Nálunk szinte nincs kamuhirdetés. A legtöbbször ezek az adatbázis feltöltésére szolgálnak. Hirdetnek, ha már úgy is megvették előre a hirdetési felületet.

 

Azt is leírták előttem, ha call centerest akarok felvenni, akkor első körben CSAK azokat hívom be, akik dolgoztak már hasonló munkakörben. Ez mindenkinek egyszerűbb, gyorsabb.
Természetesen a tanácsadók szubjektíven választanak az önéletrajzokból, illetve az időtényező is fontos. Általában én egy hétig várok és utána kezdem a kiválasztást. Amennyiben megtalálom az emberemet két hét alatt (fontos a gyorsaság), akkor az utána érkező CV-knek esélyük sincs, bármennyire jók is…mennek az adatbázisba.

 

A fent leírtak az ún. recruitment által való kiválasztásra jellemző, a klasszikus fejvadászat teljesen másról szól…
Ezer meg ezer sztorit tudnék mesélni interjúkról, illetve emberekről, akik meg vannak győződve arról, hogy ők a legjobbak és nem értik miért nem őket választottuk.

 

Az alapdolgokat érdemes megtanulni, mint CV írás- fontos, hogy lényegre törő legyen, viselkedéspanelek stb, de az emberi faktort, a kémiát lehetetlen kiküszöbölni, megtanulni.
Az első öt percben 70 %-ban eldől a jelölt sorsa nálunk, vagy a megbízónál…ez vagy jó, vagy nem,de ez van. Egyszerű pszichológia.

 

Tehát ezek a folyamatok sokkal összetettebbek annál, ahogy itt sokan beállítják. Keseregni nem érdemes, mindenki megtalálja előbb-utóbb a neki megfelelő munkát,-nyilván sok esetben kompromisszummal…

Címkék: hr, álláskeresés