Egyeztetés nélkül rúgja ki alkalmazottait az MSZP

Az MSZP és a frakció összesen legalább 50 alkalmazott kirúgását rendelte el. Az elbocsátottak egy része azonban kifogásolta, hogy a szocialista vezetés egyeztetés és méltányosság nélkül próbál megszabadulni feleslegessé vált embereitől - írja az index.hu


Az MSZP frakciója a korábbihoz képest harmad akkora létszámmal vág neki az ellenzéki időszaknak, a párt állami támogatása pedig több mint 700 milliós forinttal csökken.


A Puch László pártigazgató által irányított szocialista apparátus döntése értelmében összesen mintegy 50 fővel leépítik a párt alkalmazotti és hivatali állományát. Az MSZP-frakció mellől negyven tisztviselőnek kell távozni, de a párttól és a választmánytól is elbocsátanak embereket.


Az Index úgy tudja, az elbocsátott alkalmazottak nagy részét személyesen meg sem keresték, mielőtt postázták volna nekik a felmondó levelet. Sokan azt kifogásolják, hogy az eljárásban nem vették figyelembe az alkalmazottak szociális helyzetét, a méltányosság helyett az esetek többségében az döntött, hogy korábban ki kinek dolgozott. Többen állítólag azt is fontolóra vették, hogy munkaügyi bírósághoz fordulnak az ügyben.


Forrás: HR Portal, Index