Kétféle magyar munkavállaló létezik

6 éve szívok az álláskereséssel (6 ev 6 munkahely legalább, de úgy érzem, hogy mindig csak nagyon rövid időre vesznek fel, kihajtanak, aztán eldobnak),Valószínűleg, ha ebben az évben nem voltam 30-50 állásinterjún, akkor egyen sem, és mindezt úgy, hogy közben feltűnés nélkül mert, van munkám még, ami csak megerősítette bennem azt a tudatot, hogy elérkezni latszik az én idom.

 

Nem titok, spóroltam a kaján, nem vettem fel hitelt, kicsit besegítettek szüleim is, és úgy gondolom így 30 évesen, hogy rám egyetlen törvény sem fog vonatkozni egy idő után (ez az egyetlen célom, se család, se munkahely, akkoriban meg a magamfajta nézte a lógósokat.), mivel jogaimat ezalatt az idő alatt senki sem védte.


(ha a törvény úgy gondolja vonatkozik, akkor a törvénynek pech)

Kétféle magyar munkavállaló létezik ma: az egyik kesereg, hogy embertelen a bánásmód a cégnél, vacak az interjúztatás stb., a másik nem dolgozik.

Szerintem, ha az ember arra ügyel, hogy ne legyenek függőségei.
(hitel, távhős lakás stb., gyerek, házasság stb.), és rövidre fogja a pórázt pár évig, akkor ki lehet jönni ebből. (persze a gazdaságnak is tök jó lesz) egyre több ember nem fog dolgozni (mivel egyre kevesebb lesz a fogyasztás, mert az emberek egy olyanfajta kényszerbe esnek, hogy mar annyit kell tartalékolniuk, ami legalább egy jó pár évre elég, úgyse tervezhetnek semmit, de ekkor ez azt jelenti, hogy előbb utóbb a munka is büdös lesz), egyre kevesebb jogcímen lehet beszedni adót is stb., ha mar megvannak a függőségeid, akkor kesereghetsz a kutya sem fogja meghallani.

Szerintem ezeket mindenkinek át kellene gondolnia, és akkor a munkáltatok sem lennének ilyenek, mert nem lennének olyan nagy tömegek, akik függenének a havi elvégzett munkától, amiért persze csak éhbért fognak fizetni. Minél jobban rákényszerülsz a munkára, annál kevesebb a béred.
 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.