Csak rabszolgák vagyunk

Sziasztok!

Véletlenül találtam meg az oldalt, gondoltam megosztom veletek a saját történetemet.2008 őszén felvettek Magyarország egyik legnagyobb bankjához (Váci út, biztosítási részleg) adminisztrátornak. Engem, illetve még egy lányt. Ketten együtt kellett postázni, iktatni, rendezni az iratokat. Kezdetben nem is volt vele semmi gond.


A lány aki előttünk dolgozott ebben a munkakörben, éppen elmenni szándékozott. Megmutatta, hogy miként kell iktatni a különböző iratokat... Kiderült, hogy idegileg megterhelő volt neki az elmúlt fél évet eme munkakörben eltölteni.


Leesett egyből: valószínű, azért vettek minket fel, mert elmaradás volt az osztályon. Ketten pedig mégiscsak hatékonyabban dolgozhatnak. Teltek a hetek, egész jó kis csapat lettünk, nem kellett megszakadni, mindent precízen megcsináltunk, amit kértek. Ez valószínű az osztályvezetőnek (esetleg más vezetőknek?) is feltűnt. Egyik nap kitalálták, hogy kolléganőmet leviszik a recepcióra. Kértem, hogy ne tegyék, mert abból megint baj lesz: el fog úszni, amit behoztunk. Erre kihívott az irodavezetőnő egy külön helyiségbe egy kis fejmosásra: "az ügyfelek, az elvárás, ....stb..." - az ilyenkor szokásos izmozás. Csak ugyanazt tudtam elmondani.


Ez egy kétemberes munka, ha ketten csináljuk rend van és nincsen elmaradás. Ne mondjam meg, ők jobban tudják. Másnaptól minden kezdett összedőlni. Kaptam a gúnyos megjegyzéseket, hogy ez és az miért nincs a helyén, miért nem megy pörgősebben. Nyeltem, aztán pár nap múlva kiléptem. Felmentem a HR-re és közöltem, eddig és ne tovább. Többször jeleztem, hogy egyedül ez csak ideig-meddig megoldható. Azt nem lehet mondani, hogy kifejezetten női munka lenne (és férfi létemre nem menne a dolog) mert az elődünk is épp emiatt ment el. Csak akkor már az orvosi ajánlatra, mert kisebb idegösszeomlást kapott a nyomás alatt.


Szóval felvettek kettőnket egy ember béréért. Nem lett volna gond, mert 8-14h , 6 órás munkarendben még egy fél fizetésért is eldolgozgattam volna, de így nem. Majd felvesznek újra és újra embereket. Egy bank bármit megtehet. (?). Úgy tűnik, egyelőre igen. Csak rabszolgák vagyunk. Még.


Üdv.

G
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várjuk