Alkoholistának tartanak a munkahelyemen

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 
 

Tisztelt Mt!

 

Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy a munkahelyemen szabály szerint alkoholistának néznek és ezzel állandó jelleggel zaklatnak, holott mondhatni absztinens vagyok. Egy kis üzemben vagyok már évek óta, eddig nem is próbáltak piszkálni, csak amióta új vezetőség érkezett. Mindennek az az alapja, hogy még márciusban egy komoly megfázás alkalmával állandóan köptetőt kellett innom. Otthon kellett volna maradnom lehet, de nem volt rá módom, mert kellett a pénz. Magammal vittem egy üvegben a köptetőt, de nem a saját üvegében, hanem egy műanyagban. Abból a műszak alatt két alkalommal kellett bevennem, ez pedig végül feltűnt az egyik művezetőnek.

 

Egyből leteremtett, hogy iszok munkaidőben, meg fegyelmit fogok kapni. Haza is küldtek, arra a napra nem is kaptam fizetést.Magyaráztam, hogy mi a helyzet és hogy soha nem iszom, és hogy csak köptető van az üvegben, de nem érdekelte őket. Végül a fegyelmi elmaradt, de a béremből levontak azt a napot és onnantól egy perc nyugtom sincsen.

 

Egyrészt minden nap azóta megjegyzéseket tesznek rám, alkesznek, piásnak hívnak, és nem csak a munkatársak ugratnak ezzel, hanem a vezetők is. Ráadásul minden nap szinte megszondáztatnak, de egyedül csak engem, mindenki előtt, ami nagyon nagyon megalázó és kellemetlen. Persze a készülék nem mutatott ki semmit az eltelt hónapokban, mert nem iszom, de szerintem nem is azért csinálják, hanem meg akarnak alázni, meg akarnak szívatni és ez jól megy nekik.

 

Sajnos nem tudok munkát váltani, mert a közelben sehol sincs munkalehetőség, másik városba sem költözhetek, mert a családomat nem hagyhatom egyedül. Viszont ezeket a megaláztatásokat már nagyon nehezen viselem. Nem vagyok ideges típus, de néha attól félek, hogy el fog borulni az agyam és akkor biztosan kirúgnak. Ha valaki tudna nekem tanácsot adni, annak örülnék és megköszönném. Mert már tényleg lassan elszakad nálam a cérna. Előre is köszönöm a segítséget