Mióta GYES-re mentem, kifordult a helyéből a világ

 

Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!

 

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

 

Örömmel vettem, hogy végre meghallgatják azokat is, akik "csak" dolgozni szeretnének!

 

Én sajnos 2009 óta keresek "reális munkát", de sajnos semmi sikerrel. Irodai, adminisztrációs és/vagy ügyfélszolgálati munkát keresek, de ezzel  a címszóval eddig csak ügynöki munkát kínáltak. Sajnos ehhez párosul a vállalkozói igazolvány, saját autó és lap top. Magyarul én fizessek mindent, miközben egy cégnek dolgozom. Ha ez ügynöki munkaként lenne meghirdetve, akkor nem is jelentkeznék, de sajnos mindig belefutok ebbe. A legújabb csavar a dologban az, hogy úgy hirdetik, hogy ezt távmunkában is tudom csinálni.

 

102629.jpg

 

Kiskorú gyermekem miatt szívesen vállalnék távmunkát is.

 

Lehet, hogy nincs teljes körű tudásom arról, mit is takar a távmunka fogalma, de az interneten fellelhető "munkák" eddig mind átverésnek bizonyultak.

 

-A NAGY E-KÖNYV: Találkoztam olyan "távmunkával", ahol e-könyv szerkesztésre kerestek távmunkásokat. 2 hetes tanfolyamért 20.000,- Ft-ot kértek, majd a sikeres vizsga után próbamunkák következtek. Több hónapos "gyakorlás" után "éles" munkát adtak. Gondolom nem kell mondanom, hogy elvárták a saját számítógépet, internet hozzáférést, telefont. Úgy gondoltam, hogy a sok ígérgetés után ez is belefér, ha végre otthonról dolgozhatom. Három éles munka, azaz 3 könyv leszerkeztése, és fél év eltelte után kis türelmet kértek, de fizetni nem akartak, azt mondták, hogy csak akkor kaphatok fizetést, ha vállalkozó leszek, vagy szerződést kötök velük, de pénz csak akkor kapok, ha már eladták a könyveket. A "kis" türelmem egy év után fogyott el, mikor se pénz se munka nem jött. Felszólításomra a megszokott választ kaptam, miszerint rengeteg munka folyik a háttérben, ami persze nem rám tartozik.


Amikor arról tájékoztattam,a vezetőséget, hogy ha nincs fizetés a munkámért, akkor ne is várjanak tőlem több munkát, akkor elhordott az igazgatónő mindenféle  pénzéhes lázítónak, mert mertem ezt más "bepalizott" munkatársammal is megbeszélni. Meglepetésemre azért a befizetett 20.000,- Ft-ot visszaadták, de a 2 éves reménykedést, a rengeteg munkámat nem honorálták. Mondanom sem kell, hogy azóta is folyamatosan hitegetik az embereket és beszedik a tanfolyam díját is.

 

- Távmunkában végezhető hirdetés küldése volt egy másik átveréses munkaajánlat: Internetes cégkeresőbe való csatlakozásért jutalékot fizetnek. A munka az lett volna, hogy én keresek cégeket, küldök egy e-mailt és ha visszajelez, akkor tovább küldöm az üzletkötőnek. Ha megkötik a szerződést, kapok jutalékot. Eddig nem is lett volna rossz, de küldték a szerződésemet, hogy részt kell vennem egy egy napos képzésen 5.000,- Ft befizetéssel, ha nem érem el a havi 33 szerződést, akkor nem vesznek fel alkalmazottnak és minden ilyen "eredménytelen" hónapért 5.000,- Ft megfizetésével tartozom. Csak a rend kedvéért, ezt mind saját géppel, internettel, árammal stb...

 

Sajnos a neten csak átveréses munkával találkoztam eddig, valamint rengeteg beszámolóval, bloggal és fórummal arról, hogy milyen jó is a távmunka, és hogy ez a munkaforma milyen sok embernek ad munkát  nyugat-európában.

 

Szövegszerkesztést és/vagy adatrögzítést vállalnék távmunkában. Úgy gondolom, hogy ez pont az a munka, amit távmunkában lehet végezni. Sajnos az évek során, mióta munkát keresek, egyre kevésbé bízom abban, hogy akár teljes munkaidős, akár részmunkaidős, akár távmunkás állást találok. Sajnos mióta gyesre mentem kifordult a helyéből a világ.

 

Köszönöm, hogy időt szakított rám!

 

Tisztelettel:
 Éva

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.