Ordított velem a főorvos, mert ellenkeztem vele

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt Blog vezető!  

 

Az alábbi eset történt velem:   Sebészeti Osztályon dolgoz(tam) 2013. január 8-án osztályos adminisztrátorként, orvos írnokként. Az osztályra felkerült egy beteget, melyet újra kellett éleszteni. sikeres újraélesztés után leszállították az Intenziv Osztályra. Az osztályvezető főorvos kérte, hogy adjam át a beteget számitógépbe az intenziv osztályra. Mondtam, hogy töröltessük a beteget a létszámból (mivel finanszirozás szempontból semmit nem kapunk a kb. egy óra ott létét a betegnek). Erre Ő elkezdett velem kiabálni, hogy kimondta nekem, hogy töröljük a beteget a létszámból, hogy merek az osztályvezető főorvossal ellenkezni. További kiabálás után a velem dolgozó orvost felállittata a diktálásból és egy másik orvost utasitott, hogy az újraélesztésről irjuk dokumentációt. Én ekkor már sirtam. A papir elkészitése után levittem az Intenziv Osztályra a papirt. Visszaérkezésem után szóltam az előző doktornak, hogy folytathatjuk a munkát. Mikor a megbeszélőbe- irodába értem, akkor már az osztályvezető főorvos a főnővért és egy másik osztályos orvost is behivatott a helységbe, és becsukta az ajtót. Kérdezte tőlem, hogy miért sirok. Mondtam neki, mert kiabált velem.

 lego-doctor-jreed.jpg

Ekkor Ő újra elkezdte a kiabálást, hogy egy osztályvezető főorvos utasitásait nem tartom be, Ő a hiearchia tetején áll, én nem vagyok sehol, "alja népek" közé tartozom. Na ez betette a kiskaput. Este felhivtam a főnővért, hogy másnaptól nem vagyok hajlandó dolgozni az osztályvezetővel. január 9-én reggel bementem a munkahelyemre, összeszedtem a ruháimat, megirtam az áthelyezési kérelmemet, vagy az azonnali hatállyal való felmondásomat indokolva, hogy megalázott az osztályfezető főorvos, és ennek szem- és fültanúi is voltak. Az Ápolási Igazgatónak is jeleztem, hogy mi történt, és kértem Tőle időpontot. Ő 9 óra 30 percet mondott. Ezen a beszélgetésen Ő is emlitette, hogy ezzel az emberrel nem lehet együtt dolgozni, tudja, hogy milyen, rengeteg panasz van rá. Megállapodtunk, hogy 15-én bemegyek, és akkor meglátja, hogy mit tud tenni, hova tud áthelyezni. Eljött ez a nap is. Az ápolási igazgató megkeresésemre, azt közölte, hogy nem tud másik helyre elrakni, valahogyan próbáljak visszamenni az osztályra dolgozni. Mondtam, hogy semmiféleképpen nem megyek oda vissza. Az lett volna a dolognak a lényege, hogy menjek vissza oda dolgozni, ahol megaláztak, vagy mondjak fel. Kértem, hogy irásba adja ezt a választ meg. Kérdezte, hogy miért. Közöltem vele, hogy akkor elmegyek ezekkel a papirokkal egy ügyvédhez. Ő erre felcsattant. Két óra múlva kellett érdeklődnöm, és akkor kaptam egy "utolsó" esélyként a Betegfelvételi irodába adminisztrátori munkakörbe állást.

 

Ezt szivesen el is fogadtam. január 16-án kezdtem ott dolgozni. Másnap felhivatott az ápolási igazgató, hogy irásbeli figyelmeztetésbe részesitsen, mivel 9-én nem vettem fel a munkát és ezzel az osztály adminisztrációs munkáját veszélyeztettem. Én aláirtam. Igaz megrenditett a dolog, de elfogadtam. Ez nem volt elég,  január 18-án felhivott az ápolási igazgató, hogy január 21-én és 25-én fel kell mennem az osztályra dolgozni, és majd ha jön az új adminisztrátor, azt is be kell tanitanom. Ez már úgy gondolom, hogy tul sok a munkáltatómtól is. Köszönöm, hogy leirhattam.

 

Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségi álláskereső oldalához! Találjunk állást együtt! Állásra Fel!

388234_559765037385911_1601418095_n.jpg
</p