HR, PR, Marketing - ahol valódi szakmai tudás nélkül is simán el lehet evickélni

HR, PR, Marketing ez mind olyan terület, ahol valódi szakmai tudás nélkül is simán el lehet evickélni. Éppen ezért tipikusan olyan állások, ahova be lehet tenni valakinek a rokonát, macáját, fiát, lányát. Ugyanis ezeken a területeken nem lehet túl nagyot hibázni!  Az, hogy más szakmákban is nehézkes az álláskeresés, az annak is köszönhető, hogy viszonylag magas a munkanélküliség!

 hr-manager.ashx.jpg

Diplomás meg annyi van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni! Sok munkahelyen, ha megürül egy állás, és kihirdetik a cégnél a felvételt, van egy olyan bonus lehetőség az ott dolgozóknak, hogy ha ajánlanak valakit, aki bekerül és beválik, akkor az első havi fizetésnek megfelelő pénzt az ajánló is megkapja!!! Ebből logikusan következik, hogy a magas munkanélküliség, a rengeteg diplomás miatt általában az emberek ismeretségi körében is gyakrabban fordulnak elő potenciális jelöltek. Tehát külsősnek mindig nehezebb bejutni!

 

Az is érthető, hogy egy beajánlott ember mindig nagyobb bizalmat ébreszt, mint az aki ugyan látszólag baromi sokat tud, de lehet hogy nagyrészt kamu az egész...  Ja! És sokszor nincs is szükség arra a hatalmas tudásra, ha egy munkakörben (HR, PR, stb.) valaki keresett X összeget, és kell valaki a helyére, akkor logikus döntés a cégtől, hogy első körben olcsóbb ember kerüljön a helyére.

 

Ugyanis ez is egyfajta spórolás, és hááát mint fentebb írtam, vannak munkakörök, ahol a nincs túl nagy szükség virtuózokra...

 

 christmas logo1.jpg

Karácsonyi akciónk keretében november 20. – december 31. között ingyen hirdethet nálunk! A részletekről tájékozódjon médiaajánlatunkból.