Bukásod a jövőd...

Sziasztok!

 

Az alábbi történet posztolását szeretném kérni tőletek, akár a weboldalon, akár facebookon; sokban segítenétek a "harcomat". Mellékállásban németet tanítok, így június végén nem ért meglepetten egy telefonhívás a Kocsis Kft.-től, hogy német oktatót keresnének egy most induló kezdő csoport mellé, a Tudásod a Jövőd! pályázat kapcsán; elvállalnám-e a lehetőséget. Két infót kaptam telefonon: egyrészt 1500 Ft-os az órabér, másrészt a tanfolyam után fizetnek ki egy összegben. A sztárfizetéstől messze áll a történet, de mellékesként, mivel 3 nappal voltunk a tanfolyam indulása előtt, de a fő munkahelyemen megértőek voltak, és átszervezhettem 3 hónapomat, belevágtam.

 index_5.jpg

A tanfolyam 12 tényleg lelkes, barátságos tanulóval indult, elég hamar megtaláltuk a közös hangot, így kicsit homályba is tudtak merülni olyan apróságok, hogy az Oktatóközpont magunkra hagyott 1 db filctollal, 1 darab flip chart táblával, illetve 1-1 tankönyvvel és munkafüzettel, melyhez egy másolt, nem is a könyvvel azonos cd-t grátisz megkaptunk. Az államilag támogatott, "mentorokkal" segített tanulók 1 alkalommal látták a szervezőket, szerintem sejtitek, szerződéskötéskor.

 

Azt követően egyedül kellett minden alkalommal fényképet készítenünk,majd ezt egy megadott e-mail címre továbbítanom, jelenléti íveket aláírni, feltölteni, az átvételi elismervényeket kezelni, stb. a tanítás mellett. Még a tanúsítványok átadásánál, vagy vizsgáknál sem volt jelen senki.

 

Mindegy is, összességében jó hangulatban, teljes létszámmal zárult a tanfolyam...vagy mégsem? Ma 2013. december 4-e van, július 1-e óta egy forintot nem kaptam oktatóként, illetve le merném fogadni, mint ahogy szeptember 20-án, tanfolyamzáráskor is közös csónakban eveztünk, hogy még a tanfolyam helyszínéül szolgáló étterem sem kapott semmit a külön teremért. A fent említett feladatköröket heti 3-szor 4 órában kellett úgy ellátni, hogy még akkor sem hiányozhattam, mikor rossz indulatú daganatot távolítottak el a nyakamról/torkomról, mert a "pályázati dátumokon nem szabad módosítani". De ezek szerint a kifizetéseken igen....

 

Mindenféle hülyeséggel próbálnak mentegetőzni:

- már nem dolgozik ott az az illető, aki vélhetőleg rosszul tájékoztatott kb. mindenről. Ellenvélemény: az írott szerződésben sincs semmi apróbetűs rész sem arról, hogy én több, mint fél évet várok a pénzemre.

- utófinanszírozásos a pályázat, még nem jött meg a pénz, de minden időben be lett adva. Már az irodán is mindenki ingyen dolgozik, tényleg nem tudnak fizetni. Ellenvélemény: Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér!!! Az utófinanszírozásos pályázatnak nem az a lényege, hogy a pályázat megbízott alkalmazottai, bérbeadói várnak a pénzükre, hanem arról, hogy a pályázó beteszi a maga kis tőkéjét, amit majd visszakap. Ha nincs tőke, talán nem kellene 10-esével, húszasával tanfolyamokat indítani az egész országban, és 10x 20x kettesével gyűjteni a bérükre váró áldozatokat. Emellett a mi szeptember 20-án véget ért tanfolyamunkat október 8-án (!!!) nyújtották be elszámolásra, mert a lelkiismeretes munka révén tanfolyam után jöttek rá, hogy még ez-az hiányzik. Vicces az is, hogy nincs semmi pénz a kasszában, mivel bárki, aki felmegy a cég oldalára, láthatja, hogy decemberben újabb tanfolyamok indulnak, számítógépeket értékesítenek stb.

 

Levelekre hol reagálnak, hol nem, tanítványaim bejegyzéseit facebook oldalukon reakció nélkül törlik, és a világ legtermészetesebb dolga ülni és várni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel:

Horváth Timi

 

 christmas logo1.jpg

Karácsonyi akciónk keretében november 20. – december 31. között ingyen hirdethet nálunk! A részletekről tájékozódjon médiaajánlatunkból.