Diplomák válsága

Tisztelt Munkahelyiterror.blog.hu!

 

Az általam és ismerőseim által tapasztalt jelenlegi diplomás piaci helyzet elszomorító.

 

A legnagyobb budapesti egyetemen végeztem mint. informatikus (programtervező), tavaly nyáron. A képzés 5 éves volt, és elég kemény, de nagyon szerettem, hiszen a programozásban létre kell hozni valamit ami működik, illetve kreativitás is kell hozzá, amit szeretek.

 

Az utolsó évben elhelyezkedtem egy gyakorlati helyen, gyakornokként, ahol mondták hogy a gyakornoki idő leteltével átvesznek teljes állományba. Sajnos pont mire diplomáztam a cég csődbe ment, és elkezdték felszámolni, így nekem mennem kellett. Utána jópár hónapig próbáltam elhelyezkedni, de mivel nem volt kapcsolatom, se túl sok szakmai tapasztalatom, kénytelen voltam alkalmi munkát vállalni. 

 graduation_cap_and_diploma2.jpg

Az alkalmi munkák mellett, jelenleg másodállásban matematikát korrepetálok gimnazistáknak, de összességében el vagyok keseredve, nem csak az anyagiak, hanem a szakmai kihívások hiánya miatt is.

 

 

Az ismerőseim is ezeket tapasztalják, ők is diplomás pályakezdők, (közgazdászok, jogász, illetve infós mint én), és nagy(obb) részük hasonló helyzetbe került mint én.

 

Most próbálgatok külföldön valami szakmai állást összehozni, angolul beszélek folyékonyan, de nem akarok nagyon messzire utazni, inkább Ausztria, Németország jöhet szóba, így a munka mellett, erősen tanulom a németet. 

 

Mivel fiatal vagyok (26 éves) talán van még esélyem szakmai állást találni.

 

Üdvözlettel,

 

"infós"

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg