Kellemesebb látvány, ha a 20 éves, szép fenekűek maradnak

Szép napot mindenkinek !

 

A főnököm egy kolléganőmmel együtt kihívott minket a munkából . Egyesével behívott én mentem elsőként , majd közölte meg kell váljanak tőlem . Elém rakta a közös megegyezés felmondást ,, mondtam köszönöm nem írom alá. Erre becsapta az ajtót ami előtt kint állt a kolléganőm és elém rakta a rendes felmondást aminek az indoklása vevői megrendelés csökkenés . A felmondás utolsó mondata : Jogorvoslatra vonatkozó jogomról lemondok .Miután mondtam neki szeretném megmutatni egy hozzáértőnek mielőtt aláírom , megtagadta és közölte velem nincs ilyen jogom. Sem arra hogy telefonáljak sem arra hogy valaki jelen legyen . .

 

Majd közölte, ha nem írom alá szerez egy papírt amit két tanuval aláírat hogy megtagadtam a munkát és így távozhatok papírok nélkül. Aláírtam , mert ha elhagyom a munkahelyet papírok nélkül akkor oka lett volna kirúgni. Kényszerített írjam alá,, majd kijöttem és a kolléganőmnek már nem is ajánlotta a rendes felmondást neki már csak a közös megegyezést , mert azt mondta neki az a jobb bízzon benne. Mindeközben hogy engem megfenyegetett már nem első ízben tanúsított ilyen magatartást . Valóban nincs joga ma már egy munkavállalónak semmihez? Aláírathatnak bármit? Van e hely ahová fordulhatok, ugyanis külsős bérmunkások is dolgoznak a cégnél és az a termék amit elvitt a vevő nem is tartozott hozzám.

 cool-tan-lines.jpg

Azon kimondottan arra betanított emberek dolgozhattak . Nekem határozatlan idejű szerződésem volt a cégnél és minden termék gyártására be voltam tanítva kivéve pont azt ami megszűnt. Főnökeink többször hangoztatták kellemesebb látvány, ha a 20 éves szép fenekűek maradnak. Így minket kirúgtak és azokat akik be sincsenek tanítva megtartották helyettünk. Bentről értesültem , hogy állnak a gépek , mert nem tudják kezelni őket azóta azok akik miatt minket kirúgtak. Létezhet ilyen, hogy a céges dolgozókat kirúgja munka hiányra hivatkozva a külsős bérmunkást meg megtartja ? Fordulhatok valakihez ha a felmondást jogtalannak érzem?

 

Előre is köszönöm a segítséget !

 

Kedves Zizi!

 

30 napon belül tud munkaügyi bírósághoz fordulni a felmondás megtámadása végett. Amennyiben nincs ügyvédje, kérhet pártfogót, de a munkaügyi bíróság is köteles Önt segíteni az eljárásban, illetve tájékoztatni a jogairól.  

 

Üdvözlettel:   Erynnis

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg