Ennyire gyatra a cégen belüli kommunikáció?

Kedves Munkahelyi (T)error Blog,


blogjukon szerettem volna feltenni egy körkérdést új topic - ban, hogy a többi kedves olvasó közül valaki volt / van - e kapcsolatban a TalentHunt nevű fejvadász céggel. Nekem ugyanis nagyon furcsa "élményem" volt velük és rendesen ki is akadtam rájuk. mielőtt újból felvennék velem a kapcsolatot és bármilyen "interjú / AC" féleségre elhívnának, szeretnék teljes képet kapni arról, hogy másoknak milyen tapasztalata van velük és tényleg jól látom - e, ahogy látom vagy mi a helyzet.



Ugyanis a következő történt: január vége  - február eleje felég meghirdettek egy angol nyelvű SSC - s pozíciót. Jelentkeztem rá. Kb 1 hét után fel is hívtak, és közölték, hogy ezt egy SSC - kről szóló, Uniós forrásokból finanszírozott képzés féleség előzi meg, 3 külön területen / irányban (sales support, informatika és ügyfélszolgálat). De előtte kiküldenek pár tesztet, amit online kellene kitöltsek. Azokat kiértékelik és visszahívnak, hogy csoportos interjúra "mehetek" - e....és ha minden jól megy, csak ez után kötünk szerződést a munkaügyi központtal a képzésre. Ennek a végén lenne elvileg még egy pár vizsgaféleség ami végén eldől, hogy a partnerük ajánl - e szerződést vagy nem. Mondtam a hölgynek, hogy rendben, küldje (adjuk meg az esélyt). De nem küldte a linkeket. Ez volt annak a hétnek a vége felé (csütörtök - péntek).

 TalkingOnPhoneiStock.jpg


Majd pár napra rá (a következő hét elején) hívott egy másik nő szintén a pályázat miatt, de ő el is küldte a linkeket még aznap, amiket én mindjárt ki is töltöttem (angol, szituációs teszt, szövegértés és alap informatika). Ez volt 3 hete.

 


Majd a két szintén felhívott tőlük egy harmadik nő, azzal, hogy jelentkeztem hozzájuk az SSC képzésre. Mondtam neki, hogy ne is folytassa, mert a kollégája pont egy héttel az előtt küldte el a linkeket, amiket kitöltöttem. Ő azt ígérte, hogy még azon a héten megkapom a visszajelzést az eredményekről. (Ami mondanom se kell, nem jött meg.)

 


Ezek után a héten megint felhívott valaki ugyan ettől a társaságtól a jelentkezés miatt és küldené a tesztet. Erre közöltem, hogy nem lehet túl jó a cégen belüli kommunikáció, se az adatbázisuk túlságosan napra kész, ha a jelentkezőnek kell őket felvilágosítania, hogy ezen már rég túl van. Ezen kívül a határidőkkel sem lehetnek túl tisztában, ha olyan dátumot mond a kolléganője, ami nem teljesülhet.  Próbálta ugyan megmagyarázni a nő, hogy a látszat csal, de hát mit higgyen az ember lánya, ha ilyen kaotikus a jelentkezők felé történő kommunikációjuk.

 


Ezek után nem sokra számítok, se a csoportos interjú féleségre nincs sok kedvem elmenni, mert időpazarlásnak, se az utazásra költött pénzre sincs esély, hogy megtérüljön egy szerződés keretében.

Arra lennék kíváncsi, hogy másnak is van - e hasonló tapasztalata velük, vagy csak én kapom ki ezeket az inkompetens tyúkokat?



Előre is köszönöm, hogy közzéteszitek és a kedves felhasználók észrevételeit / kommentjeit.

Üdv,
Kykyo.

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg