Pofán ver, ha mégegyszer elrontok valamit

Sziasztok Mt olvasók!

 

Mindjárt vége egy újabb iskolai évnek, ennek kapcsán jutott eszembe, hogy leírjam nektek a tavalyi kalandomat. Az első olyan nyaram volt, hogy a gimnázium mellett nyári munkát vállaltam. Sikerült is belefutnom egy elég necces szituációba, de legalább tanultam belőle.

 

Az egyik nagy apróhirdetéses oldalon találtam egy hirdetést, hogy egy cipész „úr” segédet keres maga mellé egy hónapra, elég szép órabérrel. Osztottam és szoroztam, végül felhívtam, mert magasabb összeget ígért, mint az összes diákmelóval foglalkozó szövetkezet. Meg is beszéltünk egy személyes megbeszélést, ahol megmutatta, mi lesz a dolgom, és aztán meg is egyeztünk. Ezt követő hétfőn be is álltam hozzá.

 schuster-bleib-bei-deinen-leisten.jpg

Egy hónapot terveztem dolgozni, a többi időt egy kisebb nyaralással akartam tölteni a barátaimmal. Az első hét teljesen jól telt, mindent rendesen elvégeztem, alaposan elfáradtam minden nap, de teljesen oké volt az egész. Viszont a második hét elején az „úriember” teljesen megváltozott. Mindenbe belekötött, folyamatosan csesztetett, pedig ugyanúgy nem késtem és mindent tisztességesen megcsináltam, amit rám bízott. De semmi sem volt jó neki. Belekötött a kinézetembe, abba, hogyan öltözök, de abba is, hogy lassan és sz**rul dolgozok. Úgy, hogy előtte való héten még dicsért.

 

Ilyenkor ordított és káromkodott, én pedig nem nagyon tudtam szóhoz jutni. De próbáltam továbbra is megfelelni neki és magamnak is. Viszont napról napra rosszabb lett, ordított, folyamatosan szidott és káromkodott velem. nem volt egy élmény. A harmadik héten telt be a pohár, amikor már azzal fenyegetett, hogy „pofán ver, ha még egyszer elrontok valamit”. Na ekkor döntöttem el, hogy befejezem a közös munkát. Azt a napot még lehúztam és a végén mondtam, hogy nem jövök többet, erre nekem nincs szükségem.

 

Ekkor jött csak az igazi ordibálás és anyázás, mindennek elmondott. Valamint szépen tudatta velem, hogy egy forintot sem fog fizetni, mert semmit sem ért a munkám. Ekkor már én is veszekedtem, de hiába. Ugye papírt nem írtunk arról, hogy ott dolgozok, csak „kisegítettem” nála. Nem sikerült megegyeznünk. Szüleimnek nem tudtam szólni erről, de ezt hagyjuk, nem ide tartozik. A lényeg, hogy három hétig dolgoztam full ingyen, ebből két hétig baromi rossz légkörben. És nem értem, mi volt a valódi gond.

 

Végül elmentem egy másik munkára, ez már bejelentett volt, így csúszott és rövidebb lett a nyaralás is, de megtanultam egy, s mást. Például azt, hogy feketén többet nem dolgozok, akkor sem, ha többet ígérnek.

 

Attosz

 

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg