30 évesen lassan egy roncs leszek

Tisztelt Mt!

 

3 éve dolgozom egy étterem konyháján, mint konyhai kisegítő. Egy éve voltam ott, mikor a nagy edényeket mosogató fiú felmondott és azt mondták, hogy míg másik fiút nem vesznek fel, addig mi nők végezzük el azt a munkát is, akinek nem tetszik, mehet. Egy évig csináltam, amikor tavaly decemberbe zsibbadni kezdett a bal lábam és erős gerincfájdalmam lett, később mindkét térdem is erősen fájni kezdett. Fizikoterápiát kezdtem, de nem használt, majd ortopédia, neurológia és most erős gyógyszereket szedek minden nap.

 

Porc és ízületi kopásom van, októberbe derül ki hogy gerincsérvem alakult-e ki. Jeleztem felettesemnek, hogy gond van, ez évbe nem küldött be a feketemosogatóba, viszont heti 50-60 órát dolgozom, hiába kértem, hogy legyen néha több szabadnapom, azt mondták ez van. Viszont így is 17-25 kg.kat emelek, nagy a terhelés fizikailag és szellemileg is. Többször majd összeesek a fájdalomtól és fáradtságtól. Orvosi vélemény szerint a betegség fizikai túlterhelés miatt keletkezett. Volt, hogy emelés közben elejtettem dolgokat, akkorát roppant a gerincem, ilyen esetbe nem küldenek haza, ha valakinek baja esik, baleseti jegyzőkönyvet nem töltenek ki.

 washing-up_1886717c.jpg

Táppénzre nem mentem, mert csak 4 órába jelentenek be. 30 éves vagyok, lassan egy roncs. Miként tudom bizonyítani, hogy egészségem a munkahelyemen károsodott, mert azt mondták, hogy le leszek cserélve egy szívósabbra, mert panaszkodom, hogy sokat dolgoztatnak. Megjegyzem, heti 1-1,5-2 szabadnapom van és 10,5 órába dolgozom. Mi a helyes teendő a munkahelyváltáson kívül?

 

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg