Októberig nem mehetek szabira

Kedves Mt!

 

Van egy nagy gondom a munkahelyemen, ebben remélem, hogy tudok nekem segíteni, tanácsolni valami hasznosat. itt a nyár, mindenhol a szabadságolások időszaka van, a családommal együtt már mi is nagyon szeretnénk elmenni pihenni egy pár napra. Ha nem is külföldre, mert az nagy anyagi áldozattal járna, de valahol itthon, vízpart mellett volna jó. Csakhogy úgy tűnik, ebből semmi nem lesz idén, mert engem nem fognak elengedni szabadságra, legalábbis ezt mondogatják. Pedig már időben jeleztem, hogy minimum egy hétre elmennék pihenni, de akkor (ez nyár elején volt) azt mondták, majd út közben meglátják, el tudnak –e engedni és tudják-e nélkülözni a munkámat.

 

Júliusban már persze nem lesz ebből tényleg semmi, de rákérdeztem az augusztusra is, de egyelőre az az álláspontjuk, hogy akkor sem mehetek, sőt, már azt is pedzegették, hogy szeptember is offos lesz, majd talán októberben elengednek, de akkor két hétre. Milyen kedvesek, nem igaz?

 couple-enjoy-beach-thumb-597xauto-2417.jpg

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy eddig idén mindösszesen 2 napot voltam szabadságon, úgy terveztem, hogy a jelentősebb részét majd most nyáron és a maradékot pedig valamikor november-december tájékára időzítem. De ugye ebből semmi nem lesz, mert a nyári pihenést azt kvázi elvették tőlem. A feleségem állandóan nyaggat, hogy mi lesz már, mi lesz már, nehezen viseli, hogy nem tudunk együtt pihenni. Neki szerencséje van, mert sokkal rugalmasabbak a főnökei a munkahelyén, neki valójában előre sem kell nagyon szólni, ha két nappal a kért pihenője előtt szól, akkor is megadják neki a napokat. Nálunk viszont egész más a helyzet.

 

Olvasgattam a jogi hátterét a dolgoknak, de nem volt teljesen egyértelmű a számomra. HA jól értettem, akkor a szabadságom negyedével én rendelkezhetnék. De megvétózhatja-e ezt a munkahely bármilyen vélt vagy valós indokkal? Balhét nem szeretnék, de azért nagyon jól esne már egy kis pihenés így az év felén túl és a családomra is ráférne a kikapcsolódás. Mit tehetek, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, vagyis pihenhessek és ne távolítsanak el a munkahelyemről?

 

Bear

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg