Kihasználják a naiv álláskeresőket

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Sziasztok,

Köszi a blogotokat, nagyon hasznosnak találom. Egy közszolgálati jellegű dolgot szeretnék elmondani. Behívtak interjúra (értékesítési munkatárs) a sporolj.eu Kft-hez. Az interjú sikeres volt, aznap visszahívtak, hogy másnap mehetek "megtekintési nap"-ra.

Próbáltam utánanézni a cégnek, de nem sok információt találtam. Egyetlen bejegyzést dobott ki a kereső arról, hogy jobb ha nem kerülök közelebbi kapcsolatba a céggel. (http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek__4027279-tud-esetleg-valaki-valamit-a-sporoljeu-portal-nyujtotta-ertekesitoi-allasleheto).

Ezután kicsit utánajártam. Azt találtam, hogy nagy valószínűséggel az a helyzet, hogy a Magyar Oktatási Intézet, a Save Max International, a Blue Marketing, a Marketing One Kft. és végül ez a nemzetközinek tűnő a sporolj.eu Kft. lényegében ugyanaz vagy legalábbis ugyanúgy működik. Így az is feltételezhető, hogy a kiválasztási folyamat, a "próbanap" és a munkaminőség, a fizetés, az előrelépési lehetőségek is ugyanolyanok. Csak az interjúról tudok nyilatkozni és az ott elhangzottak teljesen egyeznek a korábbi (Marketing One Kft/Magyar Oktatási Intézetről leírt) véleményekkel. A próbanapra nem mentem el, mert szerencsére még előtte utánaolvastam a tapasztalatoknak.

Nail-the-meeting.jpg
Hogy alá is támasszam a fentieket:
A korábbi cégkapcsolatokról (Marketing One Kft/ Magyar Oktatási Intézet / Blue Marketing / Save Max International) már volt itt szó korábban: http://munkahelyiterror.blog.hu/2009/08/22/magyar_oktatasi_intezet_win_win.

Így igazából csak azt kell kimutatni, hogy ezek hogyan kapcsolódnak a sporolj.eu Kft-hez:
- a ceginfo.hu alapján ugyanaz a cég székhelye: HU-1013 Budapest, Váralja utca 3.
- a ceginfo.hu alapján a sporolj.eu Kft megadott e-mail címe annamaria.fentos@marketing-one.hu (nem @sporolj.eu...)
- és érdemes rákeresni a "Marketing One sporolj.eu" szavakra - megtaláljuk a http://marketing-one.sporoljgroup.eu/ oldalt

Tehát az a véleményem, hogy ha a sporolj.eu-ról akarunk többet tudni, érdemes utánaolvasni pl a Marketing One Kft-ről írt tapasztalatoknak (sok érdekességet lehet találni...). Természetesen tudom, hogy egy székhelyen több cég is be lehet jegyezve. Az is lehet, hogy az "átalakulás" egyben a cég működésének változását is jelentette. De amennyit én tapasztaltam, az alapján bátran gondolhatom azt, hogy a lényeg nem változott. Az önéletrajz elküldése után rögtön másnap behívtak interjúra. Hangos zene a várakozás közben. A pörgős interjú (konkrét információk nélkül). A feladat: kuponok, kiadványok. A kiadványok fajtái (színház, aquapark). Az hogy a sikeres interjúról még aznap este értesítettek. A másnapi "megtekintési nap". A "pörgős" reggeli meetingek (valószínűleg ez a "dzsúsz" vagy micsoda) - szóval én jobbnak láttam, ha a mások véleményére hallgatok és nem teszem ki magam ilyen tortúráknak.

Kellő információk nélkül nem szeretném egyértelműen kijelenteni, hogy a sporolj.eu Kft. és a Marketing One Kft (vagy a Magyar Oktatási Intézet) egy és ugyanaz. Csupán azt szeretném hogy akit interjúra hívnak a sporolj.eu-hoz annak érdemes utánanéznie a Marketing One Kft-nek és az ottani élménybeszámolóknak.

Végezetül egy általános véleményemet hadd fogalmazzam meg. Azok a cégek, akik kihasználják a munkakeresők naivitását és elkeseredését és olyan helyzetek elé állítják, amelyek emberi méltóságon aluliak, talán maguk sem tudják, hogy milyen gusztustalanul viselkednek. Mert nekem hála az égnek van lehetőségem, hogy utánanézzek a cégeknek, de azt hiszem sokan vannak, akik ezt nem tehetik meg.

Köszönettel

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg