Takarításra szerződtem, nem csicskának

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Uram/ Hölgyem! Tisztában vagyok azzal, hogy a fekete munkát ha nem fizetik ki arra nincs jogorvoslat, tehetetlen vagyok annak érvényesítésére. Azonban, csak, hogy ne kelljen kifizetnie ezért lopással vádolnak. Kezdem az elejéről. Nyáron kis jövedelem kiegészítés gyanánt, elindultam házaknál takarítani megvoltak velem elégedve, ezért ajánlottak az albérlőnek akik kivették a luxus apartmanjukat a szomszédságukban. A hölgy akinél elkezdtem dolgozni közölte Ő havonta fizet mivel a fiának akinél kellett takarítanom nincs erre pénze. Megbíztam benne, ezért belementem, és jó ötletnek is tartottam, mondván szeptemberre nagyobb összeg jól fog jönni a sulim kifizetésére, annak kiegészítésére. Július 1-től folyamatosan minden héten egy alkalommal mentem dolgozni egészen Szeptember 16-ig. Majd akkor kértem az anyukát telefonon következő hét szerdára , hogy szeretném megkapni a fizetségem. Az ott létem alatt is folyamatosan próbált megalázni, nem ihattam csak egy pohárból ami megvolt jelölve, az ottani papucsom nem érintkezhetett a polccal ahol a tisztítós szertár volt, ezért kuka zsákba csavarta bele. Több alkalommal utasított futkossak a portára ezért, azért, amit megtagadtam mondván nekem arra nincs időm, sem jogosultságom intézze el Ő maga, nem az én felelősségem, dolgom. Én takarításra szerződtem nem csicskának. ( akkor ezt nem így fejtettem ki, de ezt gondoltam, azonban akkor csak nemet mondtam)

 

Miután kértem a pénzem, rá 3 napra fel hívott és kiabálva elmondta mit nem csináltam meg, mit nem tettem el. Az utolsó alkalommal mikor ott dolgoztam, akkor is folyton hívogatott és utasított, hogy rámoljam ki a kis szobát, mert elvisznek onnan dolgokat, és jó lenne ha másnap oda tudnék menni és össze pakolni. Mondtam sajnos nem tehetem mert máshol is dolgozom nem érek rá, erre megbeszéltük mit hova tegyek majd akkor Ő megcsinálja. Ezért tisztaság az volt, de valóban a hálószobába tettem mindent és ott ettől kupi hatás lett, de Ő kérte ( valamint 3 nap alatt ha laknak egy házban már nem lehet olyan rend mint akkor amikor azt befejeztem). Nem is részletezem tovább a sok aljas rágalmat mert volt bőven, ekkor én mondtam neki keressen mást, miután közölte adjak számlaszámot, már nem kell oda mennem többet. Akkor még nem gyanakodtam, de 1 hét múlva kezdtem irkálni, hívogatni amire választ nem kaptam, mástelefonról hívtam akkor fel vette és hazudva már feladta a pénzt. Több kulturált , inteligens sms-t küldtem amirre semmi reakció, vagy ha volt hazugságok. Majd 3 hét után ezért írtam a főbérlőnek vigyázanak vele, mert ha egy emberrel megteszi nem fizet, és hazug akkor jobb ha résen van.

 woman cleaning house.jpg

Ettől bedühödött, mert persze ez egy kis milliomos lakópark és ciki lett volna neki ha cirkuszt csinálok. Meg is oldotta ezt, sejtette eljön az a nap mikor oda fogok menni kérni a pénzem, ezért a telefonos felmondás után rögtön szólt a biztonságiaknak én nem mehetek a park területére be, és ha még is akkor intézkedjenek. Most kezd össze állni a kép, tehát már akkor tudta nem fog fizetni ezért kellet az intézkedés. ugyan is ha kifizetett volna miért kellett volna nekem oda mennem bármikor is, nincs ott dolgom. Majd meg gyanúsított, hogy az albérletből eloptam 3 db képet ami egyébként 2 db kép volt, mert tudom Ő tette ki a lépcsőházba mondván ronda nem kell neki. Mindez még nyáron volt, a képről szóltam másnap a főbérlőnek, hogy hívja fel a nőt, mert ki tette a képet. Erre azt kérte én tegyem azt el, de mivel én azon a héten nem mentem a szomszédba dolgozni, így arra következő héten lett volna esélyem. Addigra a kép és még sok más amit ki tett a nő eltűnt, kérdeztem a fiát tud-e a képekről azt mondta biztos az anyja elvitte. Ezzel én többet nem is foglalkoztam nem az én dolgom. Majd tegnap felhívtam a nőt miért nem fizet, erre az volt a válasza meg akart büntetni ezért nem fizetett ki, de mivel eláztattam ezért ne is várjam a pénzem soha nem fizet ki.

 

Majd fel hívtam a főbérlőt és az közölte velem, hogy a képeket ami 25 ezer Ft, az én hibám amiért nem szóltam eltűnt, pedig én azért voltam ott, hogy felügyeljek és ha valamit látok szóljak, de nem tettem meg, pedig azért ajánlottak engem. Ha akkor szóltam volna, hogy nincs meg a kép akkor nem feltételezné rólam, hogy elvittem, de így azt hiszi igaza van a nőnek én vittem el. Mondtam neki nincs ebben semmi logika, a portán 3 db nagy képpel elég nehezen tudtam volna kisétálni, valamint nekem nincs is arra szükségem. Majd írtam a nőnek sms-t mivel a telefont nem vette fel, és akkor már nem voltam kulturált. Akkor fel hívott és közölte örüljek annak, hogy nem nekem kell kifizetnem a képeket amit elloptam, és ne hívjam többet mert nincs pénz, ha tovább zaklatom megbánom nagyon.Elhordott minden butának, szánalmasnak, hanyagnak, koszosnak.( sok helyen takarítottam a nyár folyamán, és mindenhol megvoltak elégedve velem) Kérdem én, ha valóban én vittem el, miért nem jelentettek fel? Ha valóban tudomásuk volt erről, akkor miért nem még nyáron gyanúsítottak meg ezzel? Miért várt ezzel az ocsmány módszerrel 3 hétig, miután kértem a pénzem? Azt kell higgyem ez szándékos, jól felépített stratégia volt, és a kép pont kapóra jött.

 

A kérdésem az, ebben a helyzetben mit tehetek? NAgyon bánt, zakatol a lelkem az igazságtalanság végett, ha hagyom a csodába, ha nem lépek akkor ezzel bizonyítom én vittem el a képeket, és ezért nem merem kérni a pénzem. Ha kérem és mondjuk feljelentem akkor, mivel nekik pénzük van, és már azóta a főbérlő is mellé állt, mivel onnan jön a nem kevés pénze, amit nem szeretne veszteni, valamint ott a lakóparkon belül nem szeretne cirkuszt. Nekem azt mondta a főbérlő, senki mellé nem áll, ő nekem nem tud abban segíteni, hogy megkapjam a pénzem, de a nő mellé sem áll. Azonban a nő mellé állt, és ezt abból tudom, hogy a facebook oldalról is letiltott, attól félve majd ott fogom Őt leégetni, valamint elhitte én vittem el a a képeket. ( a nő hazugságokat mondott én miket mondtam a főbérlőre, ezért most Ő is sértve van, ezért állt mellé, de én annyira figyeltem arra, hogy ne mondjak semmit, senkiről, ezért tudom hazugságok min) Nem tenném, és mást sem, pedig tudomásom van egy két nem legális dologról az albérlőnek a fiával kapcsolatba.

 

Azonban a gyerek ne szenvedjen a szülei bűnei miatt, az meg, hogy mit tesz magával amiről az anyja is tud, sőt még asszisztál is ebben mert pénzeli az az Ő dolguk, semmi közöm hozzá. Amihez közöm van, hogy megkapjam a pénzem, és a becsületemen esett csorba ki tisztuljon. Bizonyítsa be Ő azt, hogy el vittem a képeket. Én becsületes embernek vallom magam soha nem vettem el senkitől semmit, még boltban sem loptam, hazudni sem tudok mert látni rajtam. Kérem adjon tanácsot ha tud mitévő legyek, mert félek ez a Nő nem hagyja annyiban és még várhatok tőle valami szép dolgot a pénzem helyett. Az ottani társadalom össze fog az olyan szegény emberek ellen mint én, és ezek megtehetnek mindent mert van pénzük, maguk mellé állíthatnak embereket.

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg