Hol próbálkozzon egy 45-50 éves nő?

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Kedves Bloggazda!

 

Ahhoz, hogy munkahelyi terror érjen, először is lennie kéne munkahelynek. De ez nincs. Magamról csak annyit, hogy 45-50 év közötti, diplomás, angolul, németül felsőfokon beszélő, számítógéphez értő hölgy vagyok, 20 év munkatapasztalattal a szakterületemen, amelyből 10 évet vezetőként dolgoztam. Sajnos 2 éve a cég megszűnt, én azóta keresem a helyemet a munkaerőpiacon. Természetesen pályázok az állásportálokon állásokra, és csak olyanokra, ahol minden kritériumnak megfelelek, persze elég sokatmondó, ha annyit írnak, hogy „fiatalos csapat” meg „2-5 év munkatapasztalatot várnak el”, vagy, hogy „junior” a pozíció.

 

Magyarul: 40es, 50es nő - ha lehet - ne pályázzon. Ha néha (tényleg csak néha) eljutok interjúig, akkor a nyelvtudásomat, szaktudásomat dicsérik, de nyíltan kimondva (Ön már öreg hozzánk, csak 30-35-ig keresünk munkatársat), vagy finoman, szemlesütve de éreztetik, hogy nem illek a fiatalos csapatba. Tehát kiderül mindig, hogy a korom az ok…Bizonyítani persze nehéz. Nem tudom miért ódzkodnak ennyire tőlünk? Hisz én már nem fogok szülni gyereket és kiskorú gyerekeim sincsenek otthon, akikre vigyázni kell. Folyamatosan képzem magam, sokat olvasok, nyelvet tanulok, kezelem a számítógépet, tehát nem vagyok lemaradásban a fiataloktól.

 sad-woman.jpg

Sportolok is, egészséges is vagyok és nem vagyok elhízott sem. Most egy ismerős könyörül meg rajtam, felvett a cégéhez kisegítő munkaerőnek, minimálbérért, amiből csak éhenhalni lehet, de több mint a semmi. És ő is csak 3 hónapra vállalta. Erre hosszabb távon nem számíthatok és azt hiszem a közmunka sem lehet megoldás egy diplomás, nyelveket beszélő értelmiségi nőnek. Ha 10-20 évvel fiatalabb lennék, biztosan kimennék én is külföldre, de ennyi idősen már nem vállalom be.

 

Sajnos vállalkozást nem tudok nyitni, mert hónapról hónapra is alig tudom beosztani amim van, nemhogy félretenni, a tartalékaimat pedig feléltem. Hova pályázzak, ahol szívesen veszik a magam korabeli nőket? Úgy látom a multik kilőve, a kkv-k zsebbe fizetnek vagy csak minimálbért, az állami szférába meg szinte esélytelen protekció nélkül bejutni….Jutalékos, ügynöki, mlm és hasonló „állások” viszont nem érdekelnek. Mit tegyek?

 

Üdvözlettel: Marika

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg