Terror az élelmiszeriparaban

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Sziasztok, 

 

az én sztorim rövid lesz, nem untatlak titeket a rizsával, csak pontokba szedem. Egy debreceni élelmiszer ipari gyárban dolgoztam kb. 1,5 hetet.

 

- minimálbérre voltam bejelentve, mint mindenki más, napi 8 órás munkaidő.- a műszakvezető elmondta, hogy teljesítményarányos bérezés van, valaki többet is keres.

 

- 8 helyett 10-12 órát dolgoztunk, a túlórák nincsenek kifizetve, mert ugye teljesítményarányos........(más kérdés, hogy az adott mennyiséget még 8 óra alatt is necces lehozni.)

 

- a túlórák kötelezőek voltak, szombaton is.

 elelmiszeripar.jpg

- a jelenléti ívet ettől függetlenül kötelező volt úgy kitölteni, hogy a szerződésben szereplő időtartam kerüljön rá, ne a valós.(Szóval nap végén írtuk be azt, amikor el kellett volna minket engedni. Mindezt azért, mert ha jön egy ellenőrzés, akkor a valósat tüntettük volna fel, ez ki is lett mondva, kár, hogy nem rögzítettem.)

 

- több dolgozóval beszéltem, azt mondták ez mindig is így volt, tehát nem az év végi hajtás az oka.

 

- úgy dolgoztam ott, hogy se munkavédelmi oktatás, se tűzvédelmi. Semmi.

 

- élelmiszer ipar, de alapvető higiéniás szabályok sem voltak sem megkövetelve, sem betartva. (puszta kézzel pakoltuk a terméket, amikor elvágtam a kezem, későn vettem észre, de akkor nagy kegyesen kaptam egy cérnakesztyűt, sebtapaszt nem.)

 

- az ÁNTSZ-t sem érdekelte, hogy kézzel fogjuk meg a terméket, bár ellenőrzés előtt fél órával le lett ordítva a fejünk, hogy miért nem készültünk erre. Csak a csapat 3/4-e kapott gumikesztyűt, de mint mondtam, az ÁNTSZ-es ránk sem nézett, csak tovább ment.

 

- Voltak olyan dolgozók, akik egyhuzamban tolták már vagy 2 hete, szünet nélkül, pedig jogszabály írja elő, ha jól tudom, hogy ezt nem lehet.

 

- apropó jogszabály... annyi említés volt, hogy ha megsérülünk, mert nehezet kell emelni, a mi felelősségünk. Kellett.

 

- a férfi dolgozók magasabb bérrel vannak bejelentve, akkor is, ha ugyan azt a munkát csinálják, mint a nők. 

 

Szóval ennyi.

Köszi, hogy kitettétek és elolvastátok.

 

Üdv. B.

 

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg