Kirúgtak és feltörték az e-mail fiókomat

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Mt jog!

 

Azért fordulok Önhöz, mert nemrég a próbaidőm végén indoklás nélkül felmondott nekem a multinacionális cég, ahol dolgoztam, noha a munkám minőségével és mennyiségével nem volt probléma, a volt kollégák is szerettek, és ledöbbentek a váratlan elbocsájtásomon. A volt főnököm elmondta, hogy bár ő emberileg szívesen megindokolná, de nem teheti meg, mert az a munka törvénykönyvébe ütközne! Ez számomra azért volt nagyon meglepő, mert úgy tudtam, a törvény azt mondja ki, hogy a munkáltató nem KÖTELES indokolni, és nem azt, hogy nem SZABAD neki, ha szeretne. Törvénytelen okot (esetleg diszkriminációt?) sejtek a háttérben, de sajnos konkrét bizonyítékom nincs.

 

Nemrég azonban észrevettem, hogy két héttel az elbocsájtásom előtt a privát e-mail postafiókomat feltörték. Egy (legális) program segítségével, IP cím alapján megállapítottam, hogy a volt cégem volt az illetéktelen behatoló. (Biztonsági szabályt nem sértettem, céges adatokat privát levelezésben és sehogyan sem adtam ki, stb., és noha beléptem céges gépről a privát fiókomba, de ezt az ő szabályzatuk nem tiltja, ha nem gyakran fordul elő. Tehát ez nem lehet oka az elbocsájtásomnak.)

 3625663-des-hackers-inconnus-attaquent-l-armee-americaine.jpg

A BTK szerint, ha a levéltitok megsértése "bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el", az súlyosabban büntetendő kategória a "hagyományos" hackelésnél.

 

„…Tipikusan sérelemdíj jogcímén ítél meg kártérítést a bíróság, amennyiben az esetlegesen jogellenes munkáltatói felmondás vagy egyéb munkáltatói magatartás munkavállaló személyiségi jogi sérelmét okozza. …” Vajon ez rám is érvényes lenne? Mekkora az esélyem rá, hogy ezt érvényesíthessem?

 

Kérem, adjanak tanácsot, mit lehet ebben a helyzetben tenni, vagy érdemes-e egyáltalán bármit is, egy multi céggel szemben?

 

Köszönettel,

Zsófia

 

p>

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg