Rossz a szeme, marad a közmunka?

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Tisztelt  Munkahelyi Terror Blog!

 

Nem tudom, hova fordulhatok a problémámmal.

Nemrégiben az üzemorvosi vizsgálaton a doktornő alkalmatlannak nyilvánított monitoros munkavégzésre, mert a szemvizsgáló táblán a piros vonal környékén bizonytalanul olvastam a számokat.  Ez egy ügyfélszolgálati munkakör lett volna, 320+30 ezer ft bruttó javadalmazással, amit a vizsgálat napján visszavontak emiatt.

Szerintem több ponton sántít a dolog:

 

  1. Munkaidőben szokták elvégezni a kötelező üzemorvosi vizsgálatokat, nem még belépés előtt, amihez a cég ragaszkodott.

 kozmunka1.jpg

  1. Annyira nem látok rosszul, hogy emiatt elvágjanak az összes monitoros munkavégzéstől, ezután nagyjából mehetek közmunkásnak? A vizsgálatot végző céghez tartozik az összes olyan cég, amihez valaha pályázhatnék.

 

  1. A potenciális munkahelyem nem vonhatta volna vissza az ajánlatot, de legalábbis máshogy kellett volna kezelnie a helyzetet.

 

Azóta megkerestem a "munkahelyemet" és azt mondták, hogy el kell fogadniuk az orvosi vizsgálat eredményét. Beszéltem a klinika központjával is, ahol szintén elmondták, hogy nem nagyon van lehetőség felülbírálni az eredményt. MI?! Tehát ha a doktornőnek nem vagyok szimpatikus, el tud vágni egy életre?!

Attól tartok, ha tovább problémázok, vagy botrányt csinálok, fejvadász és munkahely velem többé nem áll szóba.

 

Annál is inkább érthetetlen, mert eddig olyan munkakörben dolgoztam, ahol igenis szükség volt a távollátásra, és szemüveg nélkül járok-kelek.

 

Mit lehet tenni?

Tisztelettel,

Marianna