Egy történet érettségivel, szakmátlanul

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Kedves Munkahelyi Terror blog!

 

Lassan 7 hónapja állást keresek egy vidéki nagyvárosban egy szál érettségivel. Az érettségit tavaly novemberben tettem le, amint megvolt, munkát keresni kezdtem. Ez javarészt online önéletrajz küldözgetést, várost nyakamba veszem és potenciális lehetőségek utáni kutatást jelenti. Munkám még nincs (eddig annyit értem el, hogy nagyjából tudom, hogy hová vagyok alkalmas). Legutóbb a probléma az volt, hogy jövőre levelezőn szeretnék sulis lenni. Kvázi két szék közül a földre estem, mert se munka, se szakma.

 

Legközelebb, szeptemberben lesz esedékes, hogy megint diák legyek, ha esedékes lesz. Sokan mondják, hogy vagy munka, vagy tanulás, a kettő együtt nem megy. Ezt még nem tudom, mindenesetre faramuci a helyzet, mert nappalin kapok diákmunkát, de ott is legalább heti 3-4 napot vállalni kell. Vagy előadás, vagy munka. Nem értem ezt a paradoxont, kiknek, milyen diákokhoz szólnak ezek az állásajánlatok nappalis jogviszony és 3-4 nap munka?

 

OKJ-ban, mióta közoktatásba kerültek, szóba sem jöhet, x hiányzás után elküldenek, illetve egyetemen sem tehetem meg azt, hogy hébe-hóba bejárkálok. Szóval maradt a körömrágás, és a "felnőtt" munka. Ez sem sokkal egyszerűbb, de itt legalább nem feltétel a nappali tagozatos jogviszony, így némileg összeegyeztethető a levelező a munkával.

 big.jpg

Keresem, keresem a kedves munkámat, de sehol sem lelem, minden elküldött 20-30 önéletrajzból jó, ha egyre érkezik válasz. Augusztus óta próbálok munkát találni, eddig januárban hívtak egy interjúra, és tegnap voltam egy már említett próbanapon, ahol a tervezett továbbtanulásom volt a probléma (kereskedelemben, bolti eladóként beváltam a próbanapon, de pont akkor nem tudnának nélkülözni, mikor iskolába lennék).

 

Párommal élek, szüleinél, édesanyámmal vészesen megromlott a viszonyom, el kellett hazulról jönnöm. 20 évesen a munkakeresés mellett, a legváltozatosabb módokon próbálom meghálálni, hogy itt, lehetek, illetve párom felé is kompenzálok, de pokoli érzés azt látni, hogy reggelente ő elmegy én nem, mert nincs hova.

 

Kérlek, segítsetek, mit tehetnék még? Hogy, hol érdeklődjek, milyen módszerekkel lehetne munkát találnom?

 

Üdvözlök mindenkit: Zsófi

 

1.png

 

Első lépés a munka világába!