Nem engedik meg, hogy felmondjak

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!

 

Szeretném a tanácsukat kérni. Egy héttel ezelőtt beadtam a felmondásom. A cégvezető a főnökasszonyommal közösen megtárgyalták, hogy nem fogadják el, mivel elégedettek a munkámmal. De ez nem fedi a valóságot. Azért is érinti őket kellemetlenül, mert néhány éven belül én vagyok a sokadik, aki a távozás mellett döntött a főnökasszony elviselhetetlen stílusa miatt. Meg aztán a tulajdonos sem nézi jó szemmel az örökös jövés-menést.

 

A cégvezető visszautasíthatja-e olyan indokkal a felmondásom, hogy csak új munkaszerződés bemutatásával enged el? Sajnos tudom, hogy mindenképpen le kell tölteni a felmondási időt, ha nem akarom, hogy kártérítésre kötelezzenek, ha azonnali hatállyal távozom.

 

get-your-boss-fired-step-7.jpg

 

Mi lenne a leggyorsabban járható út a távozásra, hogyan lehet a munkaszerződésemben található 60 napos felmondást a lehető legrövidebb időre csökkenteni? Ez év januárjában történt jogszabályváltozást jól értelmezem, hogy minden esetben 30 nap a felmondási idő? (2014. február óta vagyok a cégnél)

 

Válaszukat előre is köszönöm!

 

M.

 

Hirdessen Ön is Magyarország legolvasottabb munkaügyi blogján. A részletekért kattintson!