Tönkre ment a karom a rossz munkakörülmények miatt

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tisztelt Mt Jog!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha a munkáltató olyan helyzetbe kényszerít bele amiben semmiféle anyagi segítséget nem tudok igénybe venni. Röviden leírom a történetet amiről szó van.

Munkahelyemen árufeltöltő pénztárosi munkakörben dolgoztam. Nemegyszer elég hidegben és huzatban kellett dolgozni, mert hétvégén fűtés nem volt, mondván spórolnak és ha az irodisták dolgoznak csak akkor kapcsolják be a fűtést. A hűtőktől és az osztályokról amik hűtést igényelnek folyamatosan a kasszákhoz árad a hideg télen-nyáron. A hideg és a napi 8, hétvégén 12 órában végzett emelések a kasszában nem tettek jót a bal kezemnek, ezért folyamatosan gyulladásban volt. 2013 februárban egy esés következtében eltörtem a bal könyökömet. A kezem már elég régóta gyulladásban volt és már 2008-ban is kezelték reumatológián a bal vállamat illetve a karomat mert nem tudtam rendesen felemelni és az akkori orvosi diagnózis enyhe gyulladást mutatott ki. Később szintén kezelték a bal karomat a régebbi üzemorvosunk, aki most reumatológus professzor. Szteroidos kezelést alkalmazott a bal vállamra, mert szinte mozdítani sem tudtam a karomat.

013578.jpg

2013 októberétől 2014 januárjáig az orvosom vissza kellett, hogy engedjen dolgozni, mert a maximum igénybe vehető táppénz 1 év. 2014 januárjában újabb műtét következett amelyben eltávolították a korábban elhelyezett csavart a könyökömből. 2014 07.29-től táppénzjogosultságom lejárt azóta gyakorlatilag a családi pótlék és a gyerektartás az egyetlen bevételi forrásom. A munkáltatóm megkapta az orvostól az igazolást, hogy fizikai munkavégzésre alkalmatlan és munkáját ellátni képtelen. A rehabilitációs szakigazgatási szerv másodfokon is visszautasított 30%-os egészségkárosodást megállapítva. 2015 06.05-én újabb műtét lesz, amiben eltávolítják a tönkrement rádius fejet és könyökprotézist ültetnek be.

Munkáltatóm a tények ismeretében munkaviszonyomat nem szüntette meg és másik munkakört sem ajánlott fel. Arról nem beszélve, hogy az általam jegyzőkönyvvel felvett 40.000.-ft váltópénzemet havonta kötelesek lerovancsolni és ezt a jegyzőkönyvet velem aláiratni. Ha hosszabb ideig nem állok munkába akkor ezt a váltópénzt jegyzőkönyvvel le kell adni, és a feladásról szóló papírt alá kell írnom. Ezek nem valósultak meg, illetve a váltómat nélkülem adták fel úgy, hogy a trezorkulcsomat én a váltó feladása után meghatalmazással küldtem be a kolléganőmmel. A meghatalmazást nem vették el tőle, hanem a 2007 decemberében kiállított jegyzőkönyvön amin felvettem a váltómat és a trezorkulcsot utólag tüntették fel a visszaadás dátumát. Ez a valóságot nem fedi.

Szeretném kérni ez ügyben a segítségét, hogy ilyen esetben mit lehet tenni. Megpróbáltam nagyjából felvázolni a helyzetemet.

 

Hirdessen Ön is Magyarország legolvasottabb munkaügyi blogján. A részletekért kattintson!