Hiába várjuk az elmaradt béreket

 

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Tisztelt Mt!

 

Egy felszámolás alatt álló Pest megyei cég felszámoló képviseletével munkaviszonyban foglalkoztatott 2 munkatársammal együtt egy Hajdú-Bihar megyei telepen. A munkaszerződés tájékoztatásában leírták, hogy felszámolás miatt a felszámoló cég megigényli a Bérgarancia Alapból a fizetésünket, és az eljárás után utalják.

 no-money_2.jpg

A fővárosi munkaügyi központ az első 4 hónapról jóváhagyott és teljesített is kifizetést (2015.február, március, április, május), azonban a júniusi hónaptól kezdődően nem kaptunk fizetést (2015.június, július, augusztus). A júniusi bérigényt a munkaügyi központ elutasította azzal az indokkal, hogy a felszámoló jogszerűtlenül járt el, hogy a felszámolást követően új munkahelyeket létesített a felszámolás alatt lévő cégben.

 

A 3 ledolgozott hónapért azóta sem kaptunk fizetést, a felszámoló szerint a fellebbezést elutasították. Hová, kihez fordulhatunk segítségért? Ki tehető az esetünkben felelőssé? Hogyan kaphatnánk meg a 3 havi munkabérünket?

 

Válaszukat előre is köszönöm: Schiella

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!