Az évek alatt teljesen kicsináltak

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Cím!

 

Tanácsot szeretnék kérni. Elhelyezkedtem, egy nagyhírű Multi cégnél. Félév után más területre kerültem át, a közvetlen főnököm két hét után kiakart rúgatni, azért mert nem voltam neki szimpatikus. Utána kezdődött a kálváriám, kezdte a munkatársaimat ellenem hangolni, oly annyira, hogy az egyik üvöltve közölte, hogy úgy utál, hogy a fejemet az asztalba verné, és leköpne ezt mindenki végig hallgatta, többek között a vezetőm is, és csak mosolygott semmi reakciója nem volt. Bár voltak, aki utólag ennek az illetőnek elmagyarázták, hogy ez nagyon gusztustalan dolog volt, amit tett. Gondoltam megpályázom a munkavédelmi képviselői pozíciót, amit meg is nyertem.

 

Na, innen aztán, mint a lavina jött minden. Különféle hiányosságok a munkavédelem terén, közöttük nagyon komoly szabályok áthágása. Ezeket szóvá tettem többségében semmi intézkedés. Az volt a válasz én generálom a problémákat. Aztán jött a különféle lelki terror, közölte velem a vezetőm, hogy felsőbb utasításra nem dolgozhatok az egyik kolléganőmmel, indokot nem adott, a kérdésemre.

 

Aztán elterjedt az a dolog, hogy engem megint kiakarnak rúgni, és hangosan egymás között elékezték a beszólógátasokat, hogy még 22-nap vagy már csak 5-nap van hátra, és ezt minden nap nekem célozva  a többi beszólásokkal el kellett viselnem. Aztán az év végi bulin a főnököm a szemembe megmondta, hogy addig nem nyugszik, amíg ki nem rúgat. Különböző helyzetekben engem akartak hibásnak kihozni, de a közvetlen munkatársaim megvédtek.

 27581518.jpg

Aztán felhívattak az irodába, és fegyelmit adtak, megfenyegetett a nagyfőnököm, ha nem írom alá, akkor kirúg. Sokat sírtam, és senki nem értett egyet ezzel a fegyelmivel, és közölték is a nagyfőnökkel, de nem érdekelte. Rá két hónapra kirúgtak közös megegyezéssel, mert itt is felvázolták, hogy a cég is felmondhat, de akkor bele írják, hogy összeférhetetlenség miatt küldenek el. Az évek alatt úgy kikészültem, hogy nem bírtam aludni, altatót kellet szednem, ha dolgozni mentem csomóban volt a gyomrom, hányingerekkel küzdöttem.

 

Kérdésem, ha munkajogászhoz fordulok beperelhetem -e a céget? Van e esélyem, hogy megnyerjem? Kérném mielőbbi válaszát, mert a határidő a fellebbezésig nemsokára lejár.

 

Köszönettel, és tisztelettel

 

Magdolna

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!