Valótlan pozíciókkal játszadoznak

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Sziasztok, a saját történetemet szeretném megosztani a blogon. Kérlek, e-mail címemet kezeljétek bizalmasan.

 

Történetem ott kezdődik, hogy egy patinás, több mint 100 éves múlttal rendelkező európai multi kiírt egy pozíciót. Ennél a cégnél én már korábban próbálkoztam korábban - mikor pályakezdő voltam bő 10 éve, és rá 4-5 évre - de mindkét alkalommal nem jutottam tovább az első interjúkörnél. Most egy hideghívással megtaláltak, elmondták mire volna szükségük, nekem abs. profilba vágott, minden végzettségem, certifikációm, tapasztalatom stimmelt hozzá, és már a hideghívásnál feltett bérigény kérdésre a piaci átlag felső értékét adtam meg, gondolván arra, 5, maximum 10% alkuval, de caffeteriával megegyezünk.

 

Eltelt több, mint egy hónap, semmi hír - majd egy délután egy gyakornok HR-es felkeres telefonon, ugyanazon körök megint lemennek, ugyanazon bérigény elhangzik és rá egy-két napra láttam, hívtak volna, de nem tudtam felvenni. Próbálkoztam többször visszahívni, sokadik alkalomra sikerült, időpont-egyeztetés személyes interjúra, kb 3 hétre a hívástól számítva, majd menet közben még 2x, e-mailben tájékoztattak, hogy változik az időpont - ők tolták későbbre, de hihető indokokkal. Eljött az interjú, személyesen megjelentem - bő másfél óra, nyelvi tesztelés, szakmai kérdezz-felelek teszt, és legvégül rákérdeztek arra, hogy akkor pontosan milyen végzettségem (!!!) van? Mivel első hideghívás után azonnal küldtem friss szakmai önéletrajzot, nem tudtam a hirtelen hová tenni a kérdést, de mondtam, szakmám legmagasabb elérhető végzettségével rendelkezem, ezen ők csodálkoztak...

 optimized-hr_manager_image.jpg

 

Na de sebaj, jött a bérkérdés - ugyanazt mondtam, amit korábban is, és kérdeztem, ez nekik belefér-e avagy sem. Nem kaptam egyértelmű választ, csak annyit, hogy ez a pozíció különösen fontos és stratégiai számukra, a piacon teljesen versenyképes a juttatás mellett. Eljöttem, teltek a hetek, semmi visszajelzés, majd egy kora esti órában telefonon hívtak, örülnének, ha csatlakoznék hozzájuk mihamarabb. Szóban kaptam ajánlatot, azt is nehezen tudtam kicsikarni, hogy mégis milyen feltételekért, és milyen bér mellett. Na ez utóbbin döbbentem le: kerek 40%-al alacsonyabb, de általuk "felső határnak" nevezett értéket adtak meg. Mondom jó, ez eleve jóval kevesebb, mint amit megjelöltem, de mivel volt már ismeretségemben olyan személy, aki hozzájuk ment dolgozni, és tudtam, sikerült megegyezniük ezért én annyit kértem, írásban is adják meg az ajánlatot, legyen nyoma és legyen mire hivatkoznom, valamint egy kis gondolkodási időt. Nos, azóta nem hallottam felőlük. Én küldtem a HR-esnek e-mailt, hívtam volna, de nem tudtam elérni, választ nem kaptam.

 

A pozit hirdetik, még mindig. Elgondolkodtam, nem-e én áraztam túl, de körbekérdeztem szakmai berkekben, kaptam közvetítő cégtől bérsáv táblát, amelyekből kapott referencia értékek teljesen összhangban voltak az én igényeimmel, azaz nem én értékeltem magamat túl. A történet azért kérdéseket vet fel bennem: ha én végig ugyanannyit jelölök meg, akkor miért kellett megfuttatni és hülyét csinálni belőlem? A célértékhez képest 40%-al alá ígérés és az is mint felső határ egyáltalán valós pozíciót takar-e - egy ismerősöm véleménye alapján lehet, egyszerűen csak a HR így próbálja mutatni, hogy csinál is valamit és totál valótlan pozíciókkal játszadoznak, direkt ígérnek alá, nehogy legyen olyan hülye aki bevállalja.

 

És mindezt, egy patinás, hírnevére büszke multi teszi. Nem tudom, volt-e már valaki hasonló cipőben, nekem ez új szitu...

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!