Kerüld a Hr-t, keress állást ismerősökön keresztül

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Sziasztok!

 


Most voltam állásinterjún, (nem biztos, hogy összejön) de érdekes dolgokat tudtam meg. Üzemvezetőnek hívtak be (40-50 közötti vagyok szakközép érettségi, meg némi tapasztalat). 

 


Úgy indult a dolog, hogy felhívtak, hogy "maga 4 hónappal ezelőtt jelentkezett hozzánk..." már el is felejtettem a cég nevét is. Az úriember (tényleg az, és nem a HR-re kellett bemenni) elmondta, hogy azért tartott ennyi ideig a dolog, mert megbízták a HR -t, hogy találjon jelölteket a pozícióra. Jöttek is mindenféle öltönyös emberek, mindenféle diplomával, csak hát itt néha kell némi kétkezi műszaki munkát is végezni, meg nem árt valamennyi tapasztalat termelésben, karbantartásban, adminisztrációban, stb. Úgyhogy őt nem érdekli a diploma, csak el tudjam végezni a munkát. Mondta, hogy írjak egy összeget egy papírra, és ne legyek szégyenlős... Nem voltam, hát majd meglátjuk... Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig akkor kell munkát keresni, amikor még dolgozol valahol, mert különben elvállalod a szar melót is. Az igényeid igenis legyenek magasok egy ésszerű határig, különben azt látják, hogy keveset kérsz --> keveset érsz. Az ismerős mindig jól jön. HR-t kerüld ki, ha lehet.

 

o-job-search-tips-facebook.jpg

 

A kékgallérosokról pedig annyit, hogy nem nézik le a kétkezi melóst. Nem konkurencia, teljesen más terület, ilyen szempontból érdektelen bármilyen érzelem feléjük. Munkakapcsolat van, meg persze lehet barátság is, de az eltérő érdeklődési és kultúrkör miatt nem jellemző. Ez van, nem kell rajta megsértődni. Szóval 40 felett is lehet állást találni (nehezen), de inkább pozícióban kell gondolkozni. Még egy képzetlen embernek is lehet nagy tapasztalata, és elmehet pl. műszakvezetőnek, csoportvezetőnek akár. Sok ilyet keresnek.

 

NYÁR VÉGI AKCIÓ! Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!