Ezért szívnak az álláskeresők

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Van egy pocsék szociális politika keverve a munka törvénykönyvébe, ezért szívnak bizonyos rétegek. Mennek az össze-vissza logikátlan kedvezmények, ami hátrányba hoz másokat, vagy éppen magát a kedvezményezett csoportot.

 

1. példa: járulék kedvezmény a 25 év alatti tartósan álláskeresőnek. Ennek a jelentőségét 26-7-8 évesen érzed át. Mert bizony 26 évesen nem sokkal vagy érettebb, mint egy 24 éves, de közel 30%-kal több a bérköltséged --- > köszönjük a jelentkezést, majd értesítünk.

 resumes.jpg

2. Pótszabi gyerekek és életkor után, védett kor intézménye: tökre jó, hogy 43 éves vagy, és van 3 gyereked (12 év kor alatt, mert manapság már senki nem szül 20 évesen) ezért van kb 40 nap szabid egy évben, plusz a 104 pihenőnap és a 8-10 nap ünnep. Bejönnél minden másnap dolgozni? (persze csak ha egyik gyerek sem beteg, mert akkor van még évi 15 nap betegszabid, amit szintén én fizetek).

 

Jajj,de kedves! Köszönjük a jelentkezést, de mi inkább olyanra gondoltunk, akinek max 25 nap az éves szabikerete, nem beteg a gyereke, és készség szinten használja a számítógépet. Polcpakolásnál nem előny a tapasztalat, viszont mikor a jól megérdemelt végtelenített pihenésed töltöd, akkor én túlórát fizethetek annak, aki helyetted dolgozik. Ha én még esetleg fel is veszlek, a kollegák, akik helyetted melóznak, tuti kiutálnak rövid úton. Hogy vegyek fel még egy embert? Viccelsz? A magyar adórendszerben?

 

Kacc-kacc. Minimumlétszámon megyünk, bocsi... ----> köszi a jelentkezést, majd értesítünk. Védett korban vagy? Na, ezt inkább nem is kommentálom, de gratulálok annak az elmeháborodottnak, aki kitalálta. A maradék, statisztikai hibahatár környéként levő esélyt is elvette a szakképzetlen 50+ -os emberektől, hogy munkát kapjanak...

 

NYÁR VÉGI AKCIÓ! Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!