Olyanok vagyunk, mint a rabszolgák

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

A M*** Nonprofit Zrt-nél dolgozok részmunkaidőben(lámpagyár) és a főnökeink, különösen az ottani csoportvezetőnő embertelenül viselkedik a beosztottakkal és nem vesz minket emberszámba, úgy beszél mintha egy darab rongyok lennénk, többen miatta léptek ki. Egyszerűen képtelenség, amit ez a cég csinál. Feljelentettük őket névtelenül a munkaügyi hatóságnál, írtam hogy nincsenek rendes székek, az embernek fáj a dereka, nem tud leülni normális székre. A másik, hogy nem takarítottak a takarítónők, muslincák százai jöttek ki a kukából az étkezőben, és tele volt az öltöző legyekkel, mindenféle cuccokkal szanaszét dobálva, kenyérdarabok hevertek a földön és állandóan ki van öntve a víz az öltözőben.

 

Nemhogy munkaruhát és munkaeszközöket nem adnak, még vécépapírt és szappant sem biztosítottak számunkra. De azért ki volt írva hogy moss kezet. Még többet is dolgoztatnak kevesebb pénzért, nem úgy, ami egy megváltozott munkaképességű dolgozót megilletne, hiszen itt mindenkinek van valamilyen egészségkárosodása, vagy fogyatékossága. Volt, hogy több munkafeladatra voltam beosztva, és amit egyébként le szoktak jegyezni az esetek többségében, nem jegyzik le.

rabszolga11.jpg

Furcsa mód többen tettünk feljelentést és megúszták, azonban mostantól jobban odafigyelnek a tisztaságra, és nagy nehezen kiharcoltuk a munkavédelmi eszközöket, kesztyűt, azonban, ha valaki most kér munkavédelmi kesztyűt, akinek korábban nem volt előjegyezve, mert nem volt itt, annak azt mondja a főnök, hogy hozzál otthonról. A diákok többet keresnek nálunk, 1000 forintos órabérben vannak, illetve van egy naplopó munkatársam, aki a főnök barátja, régen együtt dolgoztak és azért többet keres, mint a diákok és vas népét olvas, állandóan zabál és mászkál, folyton feláll a helyéről és kiabál, mindenkinek szókimondóan megmondja a véleményét, rágalmaz, sérti az egyenlő bánásmódot, az emberi jogainkat.

 

A cég megúszta a feljelentéseket, na most akkor mit csináljak? Nem tudunk elmenni másik céghez dolgozni, pont hogy a megváltozott munkaképesség miatt és mindenhol így van, ez tudom. A csoportvezetőnő olyan aljas, hogy úgy bánik az emberekkel, mint egy darab ronggyal, legutóbb mikor WC-re mentem el, akkor megszólt, hogy mikor van vége a munkaidőmnek, de mikor előbb jövök be, észre sem veszik. Magas a norma, és ezt csak gépek tudnák teljesíteni, ha nincs meg valakinek a normája, akkor nem veszik fel 6-8 órába, hanem marad 4 órás, amiből meg nem lehet megélni. Egyébként meg aki nyalja a főnökök seggét, azoknak simán beírják a normát, úgy is ha nem dolgozott eleget.

 

Ne menjen senki se a M*** Zrt-hez dolgozni. Vannak itt törvénytelenségek rendesen, mikor jönnek ellenőrzésre a céghez, mindent máshogy csinálnak, mindent máshova raknak, a dolgozókat pedig arra intik, hogy lassabban dolgozzanak. Legutóbb azért is megszóltak, mert ittam az asztalnál, ahol dolgozok, ez nem olyan munkafolyamat, mikor elektromos eszközökkel dolgozunk és sokan vannak, akik az asztalnál esznek, mégsem szólja le őket senki. Mi itt olyanunk vagyunk, mint a rabszolgák, elhatároztam hogy elvégzek valami képzést pár hónap alatt és húzok innen a fenébe. Nem is értem, hogy úszták meg a munkaügyi hatóságnál való feljelentést, mit lehet ilyenkor csinálni még?

 

Üdvözlettel.

 

NYÁR VÉGI AKCIÓ! Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!