Diplomásként diákmunkát akarnak végeztetni velem

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Cím!

Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a tanácsukat:
Közgazdász diplomám van, tavaly májusban kezdtem el dolgozni könyvelőként egy multinacionális cégnél. Határozott időre vettek fel, de azt nem említették, hogy ez azért van így, mert a munkakör átszervezés miatt meg fog szűnni néhány hónapon belül. Kb. 2 éve tervezték ezt az átszervezést, tehát tudtak róla, csak velem nem közölte senki. Ha tudtam volna róla, nem vállalom el az állást. 
1 hónapja dolgoztam ott, amikor hivatalosan bejelentették, hogy kiszervezik külföldre a könyvelést és az osztályon mindenkinek a munkaköre meg fog szűnni. Azt ígérték, hogy senkit nem fognak elküldeni, mindenkinek biztosítanak másik munkát.
shutterstock-sad-man.jpg
A kiszervezés március elsejével meg is történt, a munkaköröm ezzel megszűnt, de semmilyen szerződésmódosítást nem kaptam. Az egyetlen információ, amit a HR-től kaptam, hogy egy olyan munkakört szeretnének nekem felajánlani, amelyben jelenleg diákokat alkalmaznak. Diplomás közgazdászként nem egy ilyen jellegű munkát képzelek el. Felajánlhatnak-e nekem a jelenleginél jóval alacsonyabb szintű állást? Bármit megtehetnek a multik? 
Eltitkolták előlem azt a lényeges információt, hogy meg fog szűnni a munkakör, amire felvesznek. És ezek után egy diákoknak szánt munkával akarják elintézni az áthelyezésemet? Mit tehetek? Köteles vagyok-e elfogadni? Tehetek-e valamit annak érdekében, hogy a végzettségemnek megfelelő munkakört kapjak? 
Segítségüket előre is köszönöm!