Gyanútlan, jóhiszemű vidéki embereket vert át több százezer forinttal

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

Törökországból hosszú távollét után úgy gondoltam, hazaérkezésem másnapján elkezdem tevékenységemet itthon, de nem vállalkozóként, mint 15-16 éve, hanem alkalmazottként. Eredetileg improduktív munkára gondoltam, mert életfilozófiám kissé nihilistára váltott át megtudván a magyarországi körülmények rejtelmeiről néhány dolgot.

Egy régi barlangász barátom cégéhez akartam elszegődni, aki nyílászárókat forgalmaz és szerel. Azonnal állandó bejelentéssel járó feladatkört ajánlott fel, azzal a feltétellel, hogy másnap kezdenem kell. Naivan belementem, negyedik nap végén viszont gyanússá kezdett válni a dolog: a munkaszerződésem még mindig sehol sincs... Javasoltam, változtassuk meg ezt egy egyszeri megbízási szerződéssé oly módon, hogy azután békében elválunk. Semmi hajlandóság nem volt erre, ekkor kezdtem nyomozni a cége után.

internet_search_wide-c90e10a154d6964513eb34e49b8eb6824aa6e19a.jpg

Néhány vidéki fórumon találtam is tevékenységére utaló felháborodásokat, 2007-ben például a Dabasi Bíróság felszámolást indított ellene. Gyanútlan, jóhiszemű vidéki embereket vert át több százezer forinttal úgy, hogy nyoma veszett. A cég saját webszerverein hirdetési portálokat tart fenn, ahol fantomtevékenységeit folytatja. (hirdetőoldalak, szexportálok stb.)

Napi 15-30 ezer forintos munkabért ígért legálisan bejelentett és leadózott körülmények között, utolsó e-mailes beszélgetésünknél már csak 10000-ről tett említést.

Mivel nem vagyok olyan lelki alkat, hogy a legkisebb átverést is eltűrjem, segítséget és tanácsot szeretnék kérni olyan jogi dolgokban jártas emberektől, akik szintén nem szeretik a hasonló életmódot folytató vállalkozókat.

(Az illető előéletét tovább tanulmányozva kiderült, hogy egy ideig autótolvaj volt, majd összevert egy maratoni futót úgy, hogy kezdődő szembetegsége tovább fokozódott és megvakult, a többi priusz leírásával senkit sem szeretnék itt fárasztani.)

Tisztelettel:

Zs.

 Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!