Nem fizet a biztosító

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt MHT!

A kirúgás (közös megegyezés) utáni, a Biztosító által utólag visszakövetelt jutalék ügyében kérnék szépen tájékoztatást. Tudom, hogy ez a fajta kérdés már "lerágott csont", de az én esetem ennél kissé bonyolultabb, lévén alkuszreferens. Az alkuszreferens sosem áll kapcsolatban az ügyfelekkel, hanem a biztosítás közvetítőjét (alkusz, többes ügynök) segíti szakmai munkájában, oktatással, ajánlatkészítéssel, elakadt admin ügyek megoldásával, stb. Alkalmazottként dolgoztam, de a javadalmazásunk jutalék jellegű volt. A partnerek által szerzett üzletek felül jutaléka, illetve befolyt díj alapján.

80993352-56a0a3cd3df78cafdaa38560.jpg

Ez, a havonta változó összeg volt a bruttó bér alapja. A munkaszerződésünk viszont "sima" üzletkötői, annak minden ismert bajával. Nem volt kötelező aláírni, de ott dolgozni sem, mint ahogy mondani szokás. 2015 december 20.-án írtam alá a felmondási papírokat, dec 31-el fel voltam mentve a munkavégzés alól. A biztosító, egy 2016.02. havi (!!!) elszámolásában, talált, nekem kifizetett jutalékot, amit most szeretne visszakapni...

Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a 2015 decemberében a hozzám tartozó partnereim, a közreműködésemmel kötöttek párszáz milliónyi szerződést, és természetesen annak a jutalékát nem akarták elutalni cserébe. Most levelezgetünk egymással, de félek, ők ezt jogi útra szeretnék terelni.

Tisztelettel kérdezem, van e esélyem ez ellen tenni valamit.

Köszönettel!

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!