Jó napot kívánok, egy kérdésre szeretnék választ kapni, már jónéhány éve dolgozom ugyanazon multicégén, de ami a napokban történt amellett nem tudok szó nélkül elmenni. A cég azt vezette be hogy a 2 óránkénti 10 perces szünetet ugyan kiadja ( folyamatos termelés biztosítása végett nem egyszerre áll le a gyár, hanem 3 csoportban váltva mennek ki az emberek) de wc-re csak és kizárólag a szünetben lehet kimenni, szüneten kívül a wcre járást megtilthatják??? A másik nagy gond hogy közel 200 emberre van 5 férfi és 10 női mellékhelyiség ami nem tudja ellátni az emberek szükségleteit.

wc-dugulaselharitas-hazilag.jpg
Kérdezem én Önöktől, ha a 10 perces szünetemben foglalt a wc, mit tehetek én, ha mondjuk nem bírom vagy nem akarok egészségkárosodást szenvedni abból hogy 2 órán keresztül visszatartom ha egyáltalán sikerül???


Szóval ami engem érdekelne hogy a cégnek van olyan joga hogy megtilthassa a wcre való kijárást????
Gyors, pontos és szakszerű válaszukat várom a fent látható email címre.
Ui.: Azt kértem több vezetőtől, hogy ezen döntésüket hogy nem járhatunk ki még wc-re se, ill. ha ezt megszegem milyen szankciók alá eshetek írásos formába, céges bélyegzővel ellátott, névvel aláírt formában legyen szíves kiadni minden dolgozónak, de sajnos a mai napig nem kaptam csak ígéretet.
Köszönettel:

 

" Egy Dolgozó"

 

 Kedves Dolgozó!

 

Volt már több hasonló kérdés is itt a blogon, Önnek is hasonló választ tudok adni, mint korábban. Az, hogy egy üzemben mennyi mellékhelyiséget kell biztosítani, egészségügyi jogszabályok írják elő, feltételezem, ezeknek a munkahelye megfelel, hiszen ellenkező esetben működési engedélyt sem kaphatott volna. 

 

A munkaközi szünetek időtartama is rendben lévőnek tűnik, az viszont, hogy sürgős dolog esetén esetleg nem engednék Önt kimenni a mosdóba, inkább emberi méltóságot sértőnek tartanék, márpedig ilyet nem tehet meg egy munkáltató. 

 

Üdvözlettel: 

 

Erynnis

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg

Kedves Munkahelyi (T)error Blog,


blogjukon szerettem volna feltenni egy körkérdést új topic - ban, hogy a többi kedves olvasó közül valaki volt / van - e kapcsolatban a TalentHunt nevű fejvadász céggel. Nekem ugyanis nagyon furcsa "élményem" volt velük és rendesen ki is akadtam rájuk. mielőtt újból felvennék velem a kapcsolatot és bármilyen "interjú / AC" féleségre elhívnának, szeretnék teljes képet kapni arról, hogy másoknak milyen tapasztalata van velük és tényleg jól látom - e, ahogy látom vagy mi a helyzet.Ugyanis a következő történt: január vége  - február eleje felég meghirdettek egy angol nyelvű SSC - s pozíciót. Jelentkeztem rá. Kb 1 hét után fel is hívtak, és közölték, hogy ezt egy SSC - kről szóló, Uniós forrásokból finanszírozott képzés féleség előzi meg, 3 külön területen / irányban (sales support, informatika és ügyfélszolgálat). De előtte kiküldenek pár tesztet, amit online kellene kitöltsek. Azokat kiértékelik és visszahívnak, hogy csoportos interjúra "mehetek" - e....és ha minden jól megy, csak ez után kötünk szerződést a munkaügyi központtal a képzésre. Ennek a végén lenne elvileg még egy pár vizsgaféleség ami végén eldől, hogy a partnerük ajánl - e szerződést vagy nem. Mondtam a hölgynek, hogy rendben, küldje (adjuk meg az esélyt). De nem küldte a linkeket. Ez volt annak a hétnek a vége felé (csütörtök - péntek).

 TalkingOnPhoneiStock.jpg


Majd pár napra rá (a következő hét elején) hívott egy másik nő szintén a pályázat miatt, de ő el is küldte a linkeket még aznap, amiket én mindjárt ki is töltöttem (angol, szituációs teszt, szövegértés és alap informatika). Ez volt 3 hete.

 


Majd a két szintén felhívott tőlük egy harmadik nő, azzal, hogy jelentkeztem hozzájuk az SSC képzésre. Mondtam neki, hogy ne is folytassa, mert a kollégája pont egy héttel az előtt küldte el a linkeket, amiket kitöltöttem. Ő azt ígérte, hogy még azon a héten megkapom a visszajelzést az eredményekről. (Ami mondanom se kell, nem jött meg.)

 


Ezek után a héten megint felhívott valaki ugyan ettől a társaságtól a jelentkezés miatt és küldené a tesztet. Erre közöltem, hogy nem lehet túl jó a cégen belüli kommunikáció, se az adatbázisuk túlságosan napra kész, ha a jelentkezőnek kell őket felvilágosítania, hogy ezen már rég túl van. Ezen kívül a határidőkkel sem lehetnek túl tisztában, ha olyan dátumot mond a kolléganője, ami nem teljesülhet.  Próbálta ugyan megmagyarázni a nő, hogy a látszat csal, de hát mit higgyen az ember lánya, ha ilyen kaotikus a jelentkezők felé történő kommunikációjuk.

 


Ezek után nem sokra számítok, se a csoportos interjú féleségre nincs sok kedvem elmenni, mert időpazarlásnak, se az utazásra költött pénzre sincs esély, hogy megtérüljön egy szerződés keretében.

Arra lennék kíváncsi, hogy másnak is van - e hasonló tapasztalata velük, vagy csak én kapom ki ezeket az inkompetens tyúkokat?Előre is köszönöm, hogy közzéteszitek és a kedves felhasználók észrevételeit / kommentjeit.

Üdv,
Kykyo.

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg

Tisztelt Szerkesztő, Blog!

Elkeseredettségemben írok neked, mert úgy érzem nem igen tudnék fordulni a problémámmal sehova, de szomorú, kiábrándító tanulságnak, kórképnek jó lehet.

 
Megpályáztam egy állást az FHB Banknál. Pályázatom tetszhetett, mert telefonon kerestek, hogy vegyek részt egy fél napos AC-n. Nem mondom, hogy az ember álmainak netovábbja, hogy több, mint négy órán keresztül vegyen részt mindenféle kompetenciákat mérő teszteken, de ez a világ mai rendje és tapasztalataim szerint egyre inkább alkalmazzák a kiválasztás folyamatában. (Sajnos olyan munkaköröknél is, aminél ez nem feltétlenül szükséges, ellenben professzionálisnak hat.) Ennél az esetnél ez indokolt lehet. Sebaj, nézzük a jó oldalát, objektív mérés lesz, hiszen több megfigyelő, több feladatban értékel négy órán át. Őszintén mondom komolyan felkészültem az AC-ra. Hat résztvevőt hívtak, három emberre volt szükség. Több, mint négy órával később elégedetten hagytam el a céget, biztos voltam benne, hogy sikerült. Két héten belül ígértek telefonos választ, minden részletre kiterjedő visszajelzéssel. A két hét letelt, de csak nem történt semmi. Bár a "belül" szó miatt nekem úgy tűnt, hogy előbb jön valami visszajelzés, de végül én érdeklődtem udvariasan. Közölték, hogy igazam van, türelmemet kérik. Három hét után jött egy email, hogy nem alkalmaznak. Teljes döbbenet. Egyfelől azért, mert gondoltam szóban megtisztelnek egy válasszal, ha már egyszer ez volt az ígéret. Másfelől pedig teljesen biztos voltam magamban és ez most akármekkora nagyképűségnek hangzik, biztos voltam benne, hogy nagyon jól sikerült az AC-m.

 interview.jpg

Telefonáltam a HR-esnek, aki megadta az elérhetőségét és ígéretét, hogy mindenkinek elmondják, hogy szerepelt. Zavarban volt. Egy napot kért, mert neki erre fel kell készülnie. WTF?! Rendben. Megbeszéltük a másnapot. Telefonáltam. (Úgy tűnik, hogy ők nem szeretnek telefonhívást indítani.) Rendkívül nehezen beinduló, mellébeszélő kezdet után, amiben olyan kérdés is elhangzott, miszerint miért tartottam fontosnak megemlíteni, hogy kiválóan beszélek angolul, mikor az FHB Bank egy magyar bank és ott ez nem szükséges. Ezen a ponton kértem, hogy szorítkozzunk a lényegre és most már tényleg kíváncsi vagyok a feladat értékelésekre. Nem könnyen, de eljutottunk eddig. Hat feladatból, mind a hatban a legjobban teljesítettem, aminek eredményeként az enyém lett a legjobb AC. Jól éreztem! 31 percet kellett várnom a telefonban míg ez elhangzott. Ennek ellenére nem alkalmaznak. Indoklás nincs. Kérdeztem, hogy ha most ő lenne a helyemben, mit gondolna? Nincs válasz. Semmire nem volt hajlandó válaszolni, csak annyit ismertek el, én voltam a legjobb. Most állt össze a kép. Ezért volt nekik ez kellemetlen.

 

Egyszerűen nem tudtak mit mondani. Saját kardjukba dőltek azzal, hogy AC volt, mert ha nincs, akkor simán lehet akármit mondani, de így, hogy objektív pontértékek vannak ez így most elég gáz. Mintha versenyt rendeznénk, de nem a legjobb időt elért sportoló nyer. Senki se értené és ciki lenne. Hát itt is ez van most. Ez a magyar valóság. Amikor egy objektív mérési módszert is felülír valamilyen szubjektum, amit persze nem mondhatnak el, mert abból azért nagy gáz lenne. Most égtek. Ja, egy napig, utána mehet tovább.


Ha valakinek van valamilyen ötlete, javaslata, hogy ilyenkor mi van, azt szívesen meghallgatnám!
Köszönöm, hogy kiírhattam és hogy elolvastátok!
Üdv,
 
Laci

 

Kedves Laci!

 

A kiválasztással kapcsolatban az egyetlen törvényi követelmény az esélyegyenlőség betartása, csak azzal lehet támadni a munkáltatót, ha ennek a követelménynek nem tett eleget. 

Nyilván ehhez az is szükséges, hogy Ön rendelkezzen valamilyen védendő tulajdonsággal (pl. nemi, faji hovatartozás, életkor, vallás, stb.). 

 

Egyéb esetben természetesen joga van a munkáltatónak szubjektív szempontok alapján eldönteni, hogy kit választ ki egy adott munkakörre. 

 

Üdvözlettel: 

 

Erynnis

 

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_1.jpg