Tisztelt Munkahelyi terror blog!

 

Két évig dolgoztam egy vállalkozónál, zöldséget árultam. Azt ígérte, hogy 8 órára jelent be, mivel 1958-as születésű vagyok és nekem nagyon fontos a szolgálati idő! Első év végén kiderült, hogy csak 4 órára voltam bejelentve. Mikor számon kértem a vállalkozót, azt mondta, hogy elnézést kér, ígéri, hogy most már 8 órára fog bejelenteni. Idén, az adóbevallásnál derült ki, hogy mégsem jelentett be csak 4 órára. Nagyon megharagudtam rá ezért és eljöttem tőle.

 zoldsegek.jpg

2 évig teljes munkaidőben dolgoztam, ki is fizette mindig a béremet ennek megfelelően! Nem is gondoltam arra, hogy újra meg fogja tenni, hogy csak 4 órásra jelent be. Most ismét zöldséget árulok és a jelenlegi főnököm pont a mellette lévő asztalt bérelte ki a piacon. Nap, mint nap azzal szórakozik, hogy alám írja az árakat, hogy ellehetetlenítsen. Szóltam neki, hogy ne tegye ezt velem, mert ha nem hagyja abba, feljelentem, amiért engem 2 évig félrevezetett. Szabályosan az arcomba nevetett és azt mondta, hogy akkor engem is meg fognak büntetni!

 

Az lenne a kérdésem, hogy valóban engem is megbüntetnének? Annyira szemtelenül viselkedik, hogy nagyon fontolgatom, hogy feljelentem! Önök szerint érdemes lenne? Várom mielőbbi válaszukat!

 

Köszönettel: Gizi

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg

Kedves Mt!

 

Van egy nagy gondom a munkahelyemen, ebben remélem, hogy tudok nekem segíteni, tanácsolni valami hasznosat. itt a nyár, mindenhol a szabadságolások időszaka van, a családommal együtt már mi is nagyon szeretnénk elmenni pihenni egy pár napra. Ha nem is külföldre, mert az nagy anyagi áldozattal járna, de valahol itthon, vízpart mellett volna jó. Csakhogy úgy tűnik, ebből semmi nem lesz idén, mert engem nem fognak elengedni szabadságra, legalábbis ezt mondogatják. Pedig már időben jeleztem, hogy minimum egy hétre elmennék pihenni, de akkor (ez nyár elején volt) azt mondták, majd út közben meglátják, el tudnak –e engedni és tudják-e nélkülözni a munkámat.

 

Júliusban már persze nem lesz ebből tényleg semmi, de rákérdeztem az augusztusra is, de egyelőre az az álláspontjuk, hogy akkor sem mehetek, sőt, már azt is pedzegették, hogy szeptember is offos lesz, majd talán októberben elengednek, de akkor két hétre. Milyen kedvesek, nem igaz?

 couple-enjoy-beach-thumb-597xauto-2417.jpg

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy eddig idén mindösszesen 2 napot voltam szabadságon, úgy terveztem, hogy a jelentősebb részét majd most nyáron és a maradékot pedig valamikor november-december tájékára időzítem. De ugye ebből semmi nem lesz, mert a nyári pihenést azt kvázi elvették tőlem. A feleségem állandóan nyaggat, hogy mi lesz már, mi lesz már, nehezen viseli, hogy nem tudunk együtt pihenni. Neki szerencséje van, mert sokkal rugalmasabbak a főnökei a munkahelyén, neki valójában előre sem kell nagyon szólni, ha két nappal a kért pihenője előtt szól, akkor is megadják neki a napokat. Nálunk viszont egész más a helyzet.

 

Olvasgattam a jogi hátterét a dolgoknak, de nem volt teljesen egyértelmű a számomra. HA jól értettem, akkor a szabadságom negyedével én rendelkezhetnék. De megvétózhatja-e ezt a munkahely bármilyen vélt vagy valós indokkal? Balhét nem szeretnék, de azért nagyon jól esne már egy kis pihenés így az év felén túl és a családomra is ráférne a kikapcsolódás. Mit tehetek, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, vagyis pihenhessek és ne távolítsanak el a munkahelyemről?

 

Bear

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg

Tisztelt Mt!

 

3 éve dolgozom egy étterem konyháján, mint konyhai kisegítő. Egy éve voltam ott, mikor a nagy edényeket mosogató fiú felmondott és azt mondták, hogy míg másik fiút nem vesznek fel, addig mi nők végezzük el azt a munkát is, akinek nem tetszik, mehet. Egy évig csináltam, amikor tavaly decemberbe zsibbadni kezdett a bal lábam és erős gerincfájdalmam lett, később mindkét térdem is erősen fájni kezdett. Fizikoterápiát kezdtem, de nem használt, majd ortopédia, neurológia és most erős gyógyszereket szedek minden nap.

 

Porc és ízületi kopásom van, októberbe derül ki hogy gerincsérvem alakult-e ki. Jeleztem felettesemnek, hogy gond van, ez évbe nem küldött be a feketemosogatóba, viszont heti 50-60 órát dolgozom, hiába kértem, hogy legyen néha több szabadnapom, azt mondták ez van. Viszont így is 17-25 kg.kat emelek, nagy a terhelés fizikailag és szellemileg is. Többször majd összeesek a fájdalomtól és fáradtságtól. Orvosi vélemény szerint a betegség fizikai túlterhelés miatt keletkezett. Volt, hogy emelés közben elejtettem dolgokat, akkorát roppant a gerincem, ilyen esetbe nem küldenek haza, ha valakinek baja esik, baleseti jegyzőkönyvet nem töltenek ki.

 washing-up_1886717c.jpg

Táppénzre nem mentem, mert csak 4 órába jelentenek be. 30 éves vagyok, lassan egy roncs. Miként tudom bizonyítani, hogy egészségem a munkahelyemen károsodott, mert azt mondták, hogy le leszek cserélve egy szívósabbra, mert panaszkodom, hogy sokat dolgoztatnak. Megjegyzem, heti 1-1,5-2 szabadnapom van és 10,5 órába dolgozom. Mi a helyes teendő a munkahelyváltáson kívül?

 

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg