Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt MHT blog!

 

A történetem röviden a következő: 15 éve dolgozok egy állami cégnél informatikusként, egészen pontosan IT managerként. Munkám nagy részében autót vezetek, számítógép előtt ülök, illetve cipelek A-ból B-be. A fokozott terhelés miatt előbb porckorongsérv nyakban-derékban, majd most legutóbb ínhüvelygyulladás alakult kii a kattintgatós karom csuklójában.

 

Az egyre erősebb fájdalmak miatt felkerestem az üzemorvost, aki a traumatológiára küldött, ahol  1 hétre begipszelték. Felhívtam a főnököm, hogy kivennék pár nap szabit, de Ő kérte, hogy inkább vetessem táppénzre magam, így is lett.

 csonttores.jpg

Pár nap múlva jeleztem neki, hogy 1-2 napot szeretnék gipszben melózni, főként anyagi okok miatt, de Ő határozottan megtiltotta, hogy begipszelt kézzel munkába menjek ilyen mondvacsinált indokokkal, hogy gipszel nem vezethetek autót, nem is tenném, nem tud helyben vagy távolról végezhető munkát adni, vagy ha tud is nem töltené ki a napom, esetleg elesnék a lépcsőn?!?, meg mit szólnának az ügyfelek a begipszelt kezemhez?

 

Kérdésem az lenne, megtilthatja a munkahelyi vezető, hogy begipszelt kézzel munkába menjek?

 

Tisztelettel: M.

 

1.png

 

Első lépés a munka világába!

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Kedves Munkahelyi Terror blog!

 

Lassan 7 hónapja állást keresek egy vidéki nagyvárosban egy szál érettségivel. Az érettségit tavaly novemberben tettem le, amint megvolt, munkát keresni kezdtem. Ez javarészt online önéletrajz küldözgetést, várost nyakamba veszem és potenciális lehetőségek utáni kutatást jelenti. Munkám még nincs (eddig annyit értem el, hogy nagyjából tudom, hogy hová vagyok alkalmas). Legutóbb a probléma az volt, hogy jövőre levelezőn szeretnék sulis lenni. Kvázi két szék közül a földre estem, mert se munka, se szakma.

 

Legközelebb, szeptemberben lesz esedékes, hogy megint diák legyek, ha esedékes lesz. Sokan mondják, hogy vagy munka, vagy tanulás, a kettő együtt nem megy. Ezt még nem tudom, mindenesetre faramuci a helyzet, mert nappalin kapok diákmunkát, de ott is legalább heti 3-4 napot vállalni kell. Vagy előadás, vagy munka. Nem értem ezt a paradoxont, kiknek, milyen diákokhoz szólnak ezek az állásajánlatok nappalis jogviszony és 3-4 nap munka?

 

OKJ-ban, mióta közoktatásba kerültek, szóba sem jöhet, x hiányzás után elküldenek, illetve egyetemen sem tehetem meg azt, hogy hébe-hóba bejárkálok. Szóval maradt a körömrágás, és a "felnőtt" munka. Ez sem sokkal egyszerűbb, de itt legalább nem feltétel a nappali tagozatos jogviszony, így némileg összeegyeztethető a levelező a munkával.

 big.jpg

Keresem, keresem a kedves munkámat, de sehol sem lelem, minden elküldött 20-30 önéletrajzból jó, ha egyre érkezik válasz. Augusztus óta próbálok munkát találni, eddig januárban hívtak egy interjúra, és tegnap voltam egy már említett próbanapon, ahol a tervezett továbbtanulásom volt a probléma (kereskedelemben, bolti eladóként beváltam a próbanapon, de pont akkor nem tudnának nélkülözni, mikor iskolába lennék).

 

Párommal élek, szüleinél, édesanyámmal vészesen megromlott a viszonyom, el kellett hazulról jönnöm. 20 évesen a munkakeresés mellett, a legváltozatosabb módokon próbálom meghálálni, hogy itt, lehetek, illetve párom felé is kompenzálok, de pokoli érzés azt látni, hogy reggelente ő elmegy én nem, mert nincs hova.

 

Kérlek, segítsetek, mit tehetnék még? Hogy, hol érdeklődjek, milyen módszerekkel lehetne munkát találnom?

 

Üdvözlök mindenkit: Zsófi

 

1.png

 

Első lépés a munka világába!

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Sziasztok!

 

2010. január 5 - én kezdtem el dolgozni egy német illetőségű cégnél, eleinte nem volt gond, de aztán hogy másik munkára tettek, elkezdődtek a problémák. Ha valami nem volt jó azonnal nekem hozták vissza és mint a kutyával úgy beszéltek, (mondj fel és húzz a faszba, javítsd ki amit elbasztál bazd meg stb), sokszor olyat vágtak oda amit nem is láttam.

angry-dog.jpg

Később már gúnyos, megalázó megjegyzéseket tettek rám, olyanokat hogy fogyatékos meg buzi meg hogy azt hittem hogy itt csak emberek dolgoznak. Volt hogy valamit cserélni kellett, olyankor    a levegőcsővel az arcomba fújtak, ha segítséget kértem,  lekezelő hangon gúnyosan közölték, hogy nem érnek rá vagy nincs csináljam meg azért vagyok ha én ezen felkaptam a vizet, akkor az volt hogy mit képzelek magamról meg hogy csak viccelnek velem. Sokszor hazudoztak rólam és kibeszéltek a hátam mögött.

 

Amikor egy pillanatra megálltam egyből nekem támadtak hogy nem csinálok semmit, miközben ők szétdolgozzák magukat, (hadd mondjam el hogy olyanok beszéltek pont akik a legtöbbet lustálkodtak).

 

A.

 

1.png

 

Első lépés a munka világába!