Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Nem is tudom.... Én mikor kikerültem az iskolából, mint egy félőrült küldözgettem a CV-met mindenre, ami csak elképzelhető volt. Boltvezető végzettségem van, érettségivel, nyelvvizsgával. A lőtéri kutya nem kérte még tőlem számon soha ezeknek a papíroknak tulajdonítható információanyagot. Anno júniusban végeztem a suliban, szeptemberre volt állásom egy multi cégnél, aki autójavításokban és alkatrészekben volt járatos. Elkezdtem a létra alján, sima kis pulttámasztó munkafelvevőként, majd szépen lassan haladtam felfelé, de mire komolyabb eredménye lett volna a cég megszűnt a fejem fölül. Ekkor megint elkezdtem küldeni a CV-ket (850 elküldöttnél már nem számoltam tovább), aminek meg is lett az eredménye.

 images_26.jpg

A munkahelyem júniusban szűnt meg, augusztusban már volt új. Egy éven belül a gazdasági mutatók miatt az is megszűnt, CV küldés újra. Két hónapon belül ismét volt munkahelyem, bejelentés nélkül heti 6 napon napi 13 órában komissióztam télen, fűtetlen raktárban. Három hónapig bírtam, majd leléptem, de ott már 1 nap sem telt el munka nélkül. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki keres, az talál. Valami komoly bajnak kell lennie a poszt-tolónál, ha ennyire nem talál munkát....

 

Fel kell adni néha az önbecsülést, és elvállalni olyat, ami egyáltalán nem tetszik, mert ott is bármikor jöhet szembe egy lehetőség. El lehet menni mondjuk egy madarasteszkóba polcot tölteni, és egy vásárló akár meg is találhat, hogy szimpi vagy neki, felvenne hozzájuk dolgozni. (Egy barátom így lett egy elég nagy fuvaros cégnél fődiszpécser, a korábbi fizetése tízszeresét keresi most...)

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg

Szerintünk:(5/5)
Szerintetek:(2/5)

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Mt!

 

Én nem a munkahelyemen ért sérelmeimről szeretnék beszámolni önöknek, hiszen ahhoz, hogy ilyesmiről írjon az ember, szüksége van állásra, ami nekem sajnos egyelőre nincsen. Pedig el kell hinniük, nem lustálkodással töltöm az időmet, minden napomat az álláskeresés tölti ki már lassan egy éve, ezzel kelek és ezzel fekszem, de semmi sem akar összejönni. Pedig mindenre jelentkezem, amit csak el tudnak képzelni, egyáltalán nem válogatok. Nem számít, hogy diplomás vagyok, és egész jól beszélek németül, nincs olyan munka, amit méltóságomon alulinak tartanék.

 

Az a baj, hogy nem szereztem kellő kapcsolati tőkét az évek során, sem a középiskolában, sem a főiskolán. Mindig inkább magamnak való voltam, nehezen alakítottam ki szociális kapcsolatokat. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy egyáltalán senkivel sem álltam szóba, természetesen vannak barátaim, családom, de valahogy sohasem az alapján szelektáltam, hogy kik a sikeresek és kik azok, akik népszerűek, jólszituáltak, stb. Jóval fontosabbnak találtam az emberi értékeket, de ez úgy látszik hosszútávon nem igazán kifizetődő.

 job_hunt.jpeg

Úgy vettem észre az eltelt közel egy év során, hogy eleve van egy rakás hely, ahova fölösleges jelentkezni, mert az ember alapból hátrányból indul, ha nem szimpatikus a felvételiztető hölgyeknek és uraknak. Na jó, egy próbát persze mindig megér a dolog, hiszen nem tudhatjuk előre, ki fog velünk szemben ülni, de azért figyelemreméltónak találom, hogy nálam is fiatalabb és nyilván „nagy” munkatapasztalattal rendelkező egyének döntenek a sorsomról. Valahogy nem rajongok értük, de feltételezem, ezzel nem vagyok egyedül.

 

A másik, amikor már eleve meg van, ki fogja a hirdetett állást megkapni, de azért futtatnak az emberrel néhány felesleges kört. Odarángatják, hiú reményeket keltenek benne, aztán jön a pofára esés, amikor kiderül, megint másra esett a választás. Talán az egészben a legrosszabb, hogy egy idő után az ember (nálam ez jó fél év után érkezett el) már nem is reménykedik. De egy kicsit sem, egyáltalán nem. Teljesen monoton módon, mindenbe belefásulva böngészi a különféle netes oldalalkat, jegyzeteli ki az „esélyes” hirdetéseket, küldi az önéletrajzokat és közben már eszébe sem jut, fel sem merül benne, hogy valamelyik esetleg összejöhet, mert tudja, úgy sem fog.

 

Ahhoz, hogy valaki mostanság gyorsan a szakmájában álláshoz jusson, vagy az kell, hogy egy nagyon kelendő foglalkozást válasszon, vagy a sok-sok ismerős. Olyan barátok, rokonok, akik az ember hóna alá nyúlnak a nehéz időkben és betuszkolják a megfelelő helyre és pozícióba. Ennek hiányában marad az elkeseredett álláskeresés, esetleg külföldre vándorlás (én magam is hajlok erre lassan, pedig sosem terveztem így), netán közmunka éhbérét. Már ahol van…

 

Imre

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg

Szerintünk:(5/5)
Szerintetek:(3/5)

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Munkahelyi Terror jog!

 

Tanácsaitokra lenne szükségem a következő problémával kapcsolatba. 2011 nyara óta dolgozom egy nagyáruház éttermében, mint konyhai kisegítő. Jelentkezésemkor kifejezetten rákérdeztem, hogy feladataim közé tartozik-e a fekete mosogatás, mert azt nem vállalom. Azt mondták, nem mert arra van két férfi.2012 nyarán elment a fekete mosogató és köteleztek, hogy helyettesítsem, amíg másikat találnak. Azóta nem is kerestek. Így feladatom közé tartozott 80 literes edények emelgetése és az áru átvétel is. 2 órába jelentettek be, mivel gyesen voltam, ezt a gyes lejárta után kértem növelni, de elutasítottak, mondván minden kollega 4 és 6 órába van bejelentve, más is sorba állhatna ilyen kéréssel.

 

Pár hónap múlva felemelték 4 órába, mondván, ha tetszik jó, ha nem, mehetek. Egészségesen mentem dolgozni, üzemorvos 2011-2012-2013-ban végig egészségesen tartott nyilván. 2013 októberében fájni kezdett a gerincem, jeleztem, hogy nem szeretném a fekete mosogatást csinálni, azt a választ kaptam, ez nem kívánság. Novemberben zsibbadni kezdett a jobb karom és bal lábam, ez decemberbe olyan súlyossá vált, hogy húztam a lábam, amikor jártam és a fájdalom rendszeressé vált. 2014 januárba háziorvoshoz fordultam majd májusig gyógyszeres kezelést és fizikoterápiát kaptam folyamatosan. Végigjártam a neurológiát, reumatológiát, fizikoterápiát, végül megkaptam a beutalót mr vizsgára. Februárban látták, hogy nem viccelek, hogy fáj mindenem kivettek a fekete mosogatóból,l viszont nagyon sok kollega felmondott, ezért olyan beosztásokat kaptunk, hogy pl 30 napból 5 napot voltunk összesen szabadok és ugyanúgy 10,5 órát dolgoztunk/nap.

 mosogat.jpg

Ezeket a beosztásokat lefényképeztem, ugyanúgy azt is, mikor a kolleganőm a fekete mosogatóba görnyed, mert továbbra is nőt raktak be erre a munkára akarata ellenére. Heti rendszerességgel egy emberrel végeztették el azt a munkát, amit előtte 3-an csináltunk meg és mindig azt mondták, hamarosan pótolják a hiányzó létszámot. Június óta gerinc és térdszorítóval tudok dolgozni. Lassan egy éve gyógyszereken élek. Most megvan az mr-vizsgálat, porckorong sérv 30 évesen két kisgyerek mellett. Decemberbe mondják meg a gerincklinikán, hogy kell-e műteni. Táppénzre nem mehetek el a 4 órás bejelentés miatt, és mert azonnal ki is rúgnának. Erre volt már példa. Más munkahelyre nem tudok menni, mert sehol nem tolerálnák, hogy beteg gerinccel, súlyos fájdalmakkal jelentkezek.

 

Kérdésem: felelősségre vonhatom-e feletteseimet, igényelhetek-e kártérítést és ez ügyben hová fordulhatok, valamint mivel bizonyíthatom, hogy a túlterhelés és nehéz fizikai munka miatt lettem beteg. Válaszotokat előre is

 

köszönöm:T

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg

Szerintünk:(5/5)
Szerintetek:(3/5)