Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt cím!

 

A mai nap mondtak fel. A velem megtörténteket mondom el. Egy jó ismerősöm révén kerültem egy budai magán kézben (ügyvédek) lévő idősek otthonába, konyhára. Az én feladatom 12 órában reggeliztetni, ebédeltetni, vacsoráztatni, nem mi főztünk, csak melegítő konyhával rendelkezik a ház. 30-31 fős az otthon.

 

A konyhán kívül még recepciós, ha szükséges takarító, de kertész is, mert a virágokat locsolni kell,  mossak, vasaljak és hétvégén a szemetet szedjem össze az öregeknél. Ez mind a konyhás dolga, és még ha valamit kitaláltak, még azt is. A főnök asszony egy egyedül álló, 45 körüli nő. Életében nem vezetett konyhát, háztartást, de mindenhez ért. A barátnője 60 éves hölgy, aki ápolóként tevékenykedik, de ha tudta és sikerült neki, mindig átpasszolta a munkát, biztonság érzete óriási. A takarítónő tipikus odahajlok, ahova ép az érdeke kívánja, nagy ráhatással rendelkezik. Ez a két hölgy irányít, ha nem tetszett valaki, valami,  nem volt indok az elküldéséhez, kreáltak. Pl., lopott, vagy gyógyszer tűnt el, a főnök meggyőződés nélkül elküldte. Mindig informálták,   csak az a baj, hogy másként adták elő, mint az valójában megtörtént. A szavuk az szent!

 

Én a 60 évhez közeledek mindig vezettem háztartást. Nálunk szeret a család össze jönni, ilyenkor vagyunk vagy 15-20-an, tudom mi a konyha  és hogy mire is van szükség. Eleinte építő jelleggel próbáltam volna segíteni, innen  kezdődtek a problémák. Tájékoztatva lettem, hogy nem libán és disznón vásárolta a diplomáját és ne bíráljam felül az Ő 12 éves tapasztalatát. Az egészségügyi tapasztalatát nem is vitattam soha, a konyhán akartam segíteni, hogy talán jobb legyen és ezáltal annak a 30 idős embernek is, akik oda kötötték az életüket.

 2781fe5.jpg

A főnök olyan feladatokat és azonnal elvégzendőt bízott meg, amit akkor nem lehetett megoldani, mert  az öregek kárára ment volna Pl, fél 12-kor mossak ablakot és függönyt az ebédlőbe, mikor ebédeltetés következik délben. Természetesen ezt  úgy vette, hogy megtagadtam a munkát, hiába mondtam, hogy később elvégzem. Soha semmi nem felelt meg, mindig belekötött, amibe csak lehetett. .Nem állnak vigyázzba a kanalak a fiókba. Sok olyan apró bosszantó dolog, ami borzalmas.

 

Megállás nélkül dolgoztam. Én a konyhába megkaptam a teljesen demens (szellemileg leépült) nénit, hogy felügyeljem, aki a munkámban akadályozott. Az elnyomott csikket a kávéscsészébe hagyva rakták a mosogatóba, ha leesett valami az ott maradt. Ilyenkor megkérdeztem, hogy otthon is így szoktátok? Ők mindig ráértek az irodába trécselni, fél óránként cigizni. Azután túlórába bent maradni, mert sok a munka.

 

A barátnő igaz  4 vagy 6 órába van bejelentve, ez a hivatalos a többi, zsebbe. Ezt ő mesélte,  mert neki két jelenléti ívet kell írni és még dicsekszik is vele. De elmondom, hogy az öregekkel nagyon jól  kijöttem, szerettek és én is szerettem őket. Ez is baj volt. Ja és az nem volt probléma, hogy a vezetőnk elfelejtette leadni a heti élelmiszer  megrendeléseket. A fejünket vakartuk, hogy mit is adjunk a lakóknak reggelire, vacsorára. Saját serpenyőmet vittem be, hogy tudjak rántottát sütni.  

 

A múlt héten ismét belém kötött, amire megkérdeztem, hogy ugyan mondja meg,  mi a baja velem. Összeszólalkoztunk. Ismét jött a szokásos mondás, ne vonjam kétségbe a 12 éves tapasztalatát. Miután mondtam, hogy nem tudtam, hogy ennyi évet konyházott, a végeredmény, az ügyvéd úr jött és megkérdezés, meghallgatás nélkül elküldtek.

 

Sajnos a nővérek dolga se egyszerű. De azért megismertem nagyon jó embereket is. Pedig nagyon jó hely lehetne, ha nem az a 3 ember  játszaná kiskirályt és a mindenhatót és azért másokat is meghallgatna a tulajdonos. Senkinek nem kívánom azt a megaláztatás és viselkedést, amit ott kaptam. Ha mindenki, főleg a fent említett emberek is a munkájukkal lennének elfoglalva, nem azzal hogy tegyenek másokat tönkre. Milyen jó  is lenne.

 


Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!

 

Az én történetem januárban kezdődött mikor több mint két év után álláskereső lettem. A cégnél ahol eddig dolgoztam nagyon korrekt volt, még annak ellenére is, hogy kölcsönzött volt a státuszom. Mivel viszont a cég belső szabályzata alapján csak egy évig dolgozhattam volna ott, amit plusz egy évvel toldottak meg időszerű volt a váltás. szerettek volna megtartani, ám más osztályra nem volt nyitott pozíció, a feladatkörömet viszont külföldre költöztették, állományba átvenni pedig nem volt lehetőség (betölthető pozíció hiányában) így fájó búcsút kellett vennünk egymástól.

 

Sorra adtam be a pályázatokat és szerencsésnek mondhattam magam, hogy több helyről is pozitív visszajelzést kaptam, pedig elég kritikusan válogattam meg a pozíciókat. Csak olyan helyekre nyújtottam be pályázati anyagomat ahol idegen nyelvet kértek, erős analitikus készséget és magas MS Office tudást. Nem csak azért mert az ilyen pozíciók magasabb jövedelmet ígérnek, de a megszerzett tudást semmi esetre sem szerettem volna veszendőben hagyni.  A végső választásom egy német IT cég magyarországi fióktelepére esett, mind anyagi okból, mind pedig tetszetős feladatkörérőből adódóan. Bár ne tettem volna.

 

A szerződésemet a munkakezdést követően úgy kellett kikönyörögni a munkáltatótól. Azért kaptam meg viszonylag hamar, mert a munkaügyi központban aktív álláskeresőként le kellett jelentenem és a munkaszerződés alapján tudtam a cégadatokat megadni. A cég még ennek tudatában is a 3 nap végén adta oda a szerződésemet, ami már furcsa volt. a feladatkörhöz csupán annyi volt: „minden, amire utasítanak”. Rá is kérdeztem, hogy nem e lehetne konkretizálni, mert ez így túl tág fogalom, a válasz nemleges volt. Végül aláírtam, nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, végül is jól fizető állásról van szó.

 

A feladatkör egyébként nem volt bonyolult, annyiról szól, hogy az új rendszert kellett összeegyeztetni a régivel szemben, valamint tesztelni az újat, hogy kiküszöböljék a hibákat. Én naiv riportkészítéseket és egyéb adminisztrációs valamint adategyeztetést vontam le mindenből. ezzel szemben a valóság az volt, hogy két rendszert kellett használni. egyszer az új rendszert, amiben a migrált adatok voltak valamint egy másikat, ahol képeket és kommenteket kellett feltölteni.

working-remotely-is-it-right-for-you--740b1cf3b5.jpg

A mai napig nem értem, hogy ennek kapcsán miért kér a cég bármi nemű MS Office ismeretet, idegen nyelvtudást meg pláne nem. Az tény, hogy Word programot használnak, ahol egy általános leírás van, hogy melyik rendszer mit kell hogy tartalmazzon, de az sem napra kész…

 

A strukturált betanulás pedig annyit jelentett, hogy egy hétig ül az ember egy „tapasztalt” kollégánál (megjegyzem , talán 2 ember van, aki fél évnél régebb óta dolgozik ott) és nézi, hogy ő mit csinál. Elméletileg van leírás, hogy hova milyen ellenőrző képet kell feltölteni és milyen kommentet kell hagyni, amit természetesen elfelejtenek elküldeni. lényegében dolgozz úgy, ahogy tudsz.

 

A "project vezetők" munkája is hagy némi kivetni valót maga után. Egymástól lopkodják az embereket, mondván az övé az első. Bár számomra rejtély, hogy lehet valaki project manager, akinek végzettsége nincs hozzá, de még tapasztalat, nyelvtudása sem. Szomorú hogy a 3 vezetőből 2-re is igaz ez az állítás.

 

Tovább rontja a helyzetet a munkahelyi morál is. Ha nem az a típusú ember vagy, aki beédesgeti magát valamelyik project vezetőhöz igen hamar az utcán találja magát. Másfél hónap során, megtapasztalhattam, milyen minden nap gyomorideggel feküdni és kelni, várva azt mikor mondanak fel.

 

Mikor megtörtént, már annyira ki voltam idegileg, hogy egyszerűen csak nevetni tudtam az irodavezetőn.

 

Az elbocsájtás követően, pedig német jogszabályokat akart magyar munkavállalóra, magyar bejelentett jogviszonnyal érvényesíteni. Én a papírjaimat azért kaptam meg az 5 munkanapos határidőn belül, mert közöltem az irodavezetővel, hogy a 30 nap jogszabály sértő és ettől ő önkényesen nem térhet el. A fennmaradó bért viszont még a mai napig sem fizette ki, pedig a határidő már rég letelt.

 

A munkaügyi felügyelősséggel felvettem e-mailen keresztül a kapcsolatot, bár igazából nem sok bizodalmam van ezzel kapcsolatban.

 

Mindenki, aki teheti, nézzen alaposan utána az adott cégnek, és kérjen írásos leírást a feladatkörről, hogy ne járjon úgy mint én.

 

Remélem, tanulsággal tudok szolgálni és leközlik, hogy mással ilyen ne fordulhasson elő.

 


Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!

A segítségüket szeretném  kérni. ( Nem tudom ez megjelenik-e valahol, de ha igen, nevezzünk engem inkább Lillának) Diplomás nő vagyok,sürgős lakhely váltás miatt fogadtam el a lent leírt munkát.

2014.december.01-2015.április 30-ig szóló szerződésem volt egy Kft-nél, ahol nemrég járt le a próbaidőm, és úgy nézett ki, hogy nem is lesz folytatása a szerződésemnek. Megjegyzem adminisztratív munkát végeztem, emberekkel kellett kapcsolatot tartanom és statisztákat készítenem. ( itt 173.000 volt a bruttóm, cafeteria nélkül)

1_2.jpg

Március közepén megkaptam álmaim állását, határozatlan szerződés, kétszer annyi fizetés. ( 300.000 bruttó és cafeteria ) Csak annyi volt a kikötés, hogy április 01-el kezdenem kell. ( Egy multi cégről van szó, így nagyon nem is voltam alku pozícióban velük )

Beadtam a felmondásom, amit nem fogadtak el. 1 havi fizetésemet fogják követelni és még plusz kártérítést. Amennyire tudtam utána néztem az Mt-ben, az 1 hónapot ki is fizetném nekik, csak nem tudom miért lenne joguk kártérítést követelni? Illetve mennyit? Segítségüket előre is köszönöm!

 

Lilla