Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

A munkahelyi terrornak van egy olyan változata, amit elég nehéz észrevenni és tolerálni: amikor a főnök azt hiszi az a normális, amit ő csinál, és olyan feladatokat csinál, amit nem neki kellene.

 

Az én munkahelyi sztorim nagyon jól kezdődött: Megcsíptem 3 éve egy olyan állást, ami a diplomámnak, nyelvtudásomnak, végzettségemnek megfelelő – tanár lettem egy nem közoktatási, hanem részben egyházi fenntartású helyen, ahol gyerekeket taníthattam rugalmas keretek között, megfelelő szakmai támogatással.  Egy 7-8 fős kis csoportban dolgoztunk együtt, a megbeszéléseken jó hangulat, szakmaiság uralkodott, vállalható és feldolgozható konfliktusokkal.

 

A problémák akkor kezdődtek, amikor a hasonló projektek beköltöztek egy külső házba és az együttélésnek új szabályai lettek. A közösségi házban nyitási-zárási rend lett, takarítási feladatokkal, mivel a fenntartó nem tudott átmenetileg takarítót biztosítani, be kellett vállalni a napi takarítást. Az minden kollégának evidens volt, hogy maga után elteszi a taneszközöket, poharakat-bögréket elmossa és elteszi. Ezen felül azonban megfogalmazódott a vezetésben, hogy fel kell mosni az épületet is, szemetet kivinni, asztalt lemosni, kilincset fertőtleníteni, WC-t takarítani. Ez a hozzáállás többünkben kezdte kiverni a biztosítékot. Első körben csak azért, hogy mikor lesz már takarító, aki elvégzi a klasszikus takarítási feladatokat. A válasz először csak hárítás volt, hogy majd a főnök kifejtette, hogy szerinte bárkit kapunk, az nem fog úgy takarítani, ahogy ő szeretné…. Eltelt 3-4 hónap és döcögött az egész rendszer, a beosztás, ki mikor jön, van, aki így takarít, más úgy, elfelejtettünk 1-1 részfeladatot, és egyébként sem éreztük azt, hogy tanárként extra feladatunk lenne budi súrolni.

 ecebcf4a363eeb1f_shutterstock_117715075.jpg.xxxlarge_2x.jpg

A helyzet addig feszült, hogy habár megérkezett egy takarítónő, aki ellátta a feladatát - szerintünk, de megesett, hogy egy tanárkollégát azért rúgott ki, mert nem látta el a feladatát rendesen – értsd rosszul: nem takarított/nyitott/zárt. (Ez az ügy kicsit cizelláltabb, több részlettel, de közben lefutott egy munkaügyi per és a kolléga nyert……)

 

Most már kondicionálva vagyunk arra, hogy a szakmai munkánkról visszajelzés, reakció, semmi nem jön. Hozzuk a megfelelő óraszámokat, és kész. Hogy közben Activitizünk vagy fagyizunk-e a gyerekkel, azt senki nem nézi, ellenőrzi.

 

Az eset, ami az írásra adta az okot, hogy a főnök megtette azt, hogy az előző esti „rossz” takarítás miatt (amiért szerinte én voltam felelős), berendelt reggel 7-re, nyitás/takarítónő-fogadás céljából, hogy példát statuáljon, milyen kosz van. Bevallom nem mentem végig az épületen, ellenőrizni a bacilusszámot, de láthatóan NEM VOLT kosz/kupi. Szerinte ilyen körülmények között nem lehet takarítónőt fogadni – 2 porcica a földön….. Amikor kifejtettem, hogy szerintem ezzel direkt engem akar szívatni, akkor elővette ugyanazt a kamun dumát, hogy hát, ha egy ember nem teszi meg a közösségért, akkor mi lesz a többivel és egyébként is és ő nem engem akar szívatni, de rajtam csattan most – bocsi.

 

Ezen a ponton kijelenthetem és bátran vállalom, hogy NEM azért tanultam egyetemen évekig, szereztem tapasztalatot külföldön, hogy azért legyek megalázva/leszúrva, hogy nem tudok takarítani/nem akarok takarítani/szerintem nem feladatom a takarítás – és jelen szempontomból derogál a takarítás.

 

A végét látom a helyzetnek, ő nem változik, majd én váltok. Ez azonban nem annyira egyszerű, mert a kötelékek, amik néhány gyerekkel kialakultak, a napi rutin, a megfelelő fizetés elgondolkodtat, hogy tudok-e váltani. Megbeszélni nem tudom vele ezt, majd ha beviszem a felmondólevelet közli, hogy hát sajnálja, hogy nem értettük meg egymást, ahogy sajnálta már 5 kollégánál korábban is, amikor átadták a felmondólevelüket……"

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg

Szerintünk:(5/5)
Ön dönt:(3/5)  

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Helló!

 

Sajnos azzal a problémával fordulok most önökhöz , hogy a segítségüket kérjem nem tudom van e értelme de nem tudom hová fordulhatnék!

Én és két társam legálisan szerződéssel dolgoztunk egy német cégnél bejelentve ( szerződés nálunk van ) viszont mindenfelé dolgoztunk a világon legutóbb Franciaországban. Sajnos közben a cégről olyan információk juttak el hozzánk és maga a cég is olyan feltételeket kötött ki amit már nem tudtunk vállalni, ezért próbaidő alatt ( 6 hónap ) ott hagytunk április 17-én.

Sajnálatos módon azóta sem telefonon , sem emailben nem lehet a céget elérni mikor talán a titkárságon felveszik akkor le is teszik azonnal, kaptunk egy bérszámpapírt mi szerint a még x összeg fizetés jár nekünk de mind a mai napig ez nem történt meg!

Mennénk másik munkahelyre de sajnos addig nem tudunk mig ez le nem zárul, ráadásul a cég fizette a szállásunk +kaja de ezt én előlegeztem meg a csapatnak saját pénzből és azt sem fizetik ki!

Kérem a segítségüket, hová fordulhatok + elérhetőséget is ( olyat ami él is ) munkaügyi felügyelőség stb...

 work-smarter-during-the-workday.jpg

Magyar hölgy delegált minket ki cégnél alkalmazott és először még az volt , hogy ő a mi könyvelőnk, aztán már ő semmit sem tud és ne fenyegetőzzek mert ugy sem tudok mit tenni még én ütöm meg a bokám!

 

De könyörgöm szerződéssel, legálisan voltunk mi kell még ettől több?

Mellesleg már 3-4 éve kint vagyunk, nem ennél a cégnél de EU-n belül sosem volt gond csak itt!

www.dg-ims.de ez a weboldala a cégnek de itt semmi sem él sem a kontakt semmi!

Elnézést a fogalmazásomért de már azt sem tudom mit tegyek, hová forduljak összevagyok zavarodva!

 

Kérem önöket mihamarabb legyenek szívesek segíteni vagy valahogyan felvenni velem a kapcsolatot!

 

Aztán Ketten Ludwigshafenben a bbs-personalservice-nél dolgoztunk annyit adtak hogy eppen hazajöjjünk de 2 napot az utcán aludtunk azt igertek majd utalnak azóta sem történt semmi de többen vagyunk igy van akinek 1600 euro helyett 400 at utaltak és kuss van neki....Szerződések, órapapírok stb képek minden van ( lakcím , konto sajat erőből ).

Könnyen irjak kint jelentsük fel de ha vlakit honapokig nem fizetnek ki es aztan sem az szoszerint hajlektalanna valik ezt hasznaljak ki plusz nekem 3 kiskoru gyermekem is van Mo-n semmit sem kapok.

 

Utolso kerdésem németországban mi a hivatalos neve az arbeit polizei-nak?

Köszönöm!

 

Szerintünk:(5/5)
Ön dönt:(4/5)  

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Nem is tudom.... Én mikor kikerültem az iskolából, mint egy félőrült küldözgettem a CV-met mindenre, ami csak elképzelhető volt. Boltvezető végzettségem van, érettségivel, nyelvvizsgával. A lőtéri kutya nem kérte még tőlem számon soha ezeknek a papíroknak tulajdonítható információanyagot. Anno júniusban végeztem a suliban, szeptemberre volt állásom egy multi cégnél, aki autójavításokban és alkatrészekben volt járatos. Elkezdtem a létra alján, sima kis pulttámasztó munkafelvevőként, majd szépen lassan haladtam felfelé, de mire komolyabb eredménye lett volna a cég megszűnt a fejem fölül. Ekkor megint elkezdtem küldeni a CV-ket (850 elküldöttnél már nem számoltam tovább), aminek meg is lett az eredménye.

 images_26.jpg

A munkahelyem júniusban szűnt meg, augusztusban már volt új. Egy éven belül a gazdasági mutatók miatt az is megszűnt, CV küldés újra. Két hónapon belül ismét volt munkahelyem, bejelentés nélkül heti 6 napon napi 13 órában komissióztam télen, fűtetlen raktárban. Három hónapig bírtam, majd leléptem, de ott már 1 nap sem telt el munka nélkül. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki keres, az talál. Valami komoly bajnak kell lennie a poszt-tolónál, ha ennyire nem talál munkát....

 

Fel kell adni néha az önbecsülést, és elvállalni olyat, ami egyáltalán nem tetszik, mert ott is bármikor jöhet szembe egy lehetőség. El lehet menni mondjuk egy madarasteszkóba polcot tölteni, és egy vásárló akár meg is találhat, hogy szimpi vagy neki, felvenne hozzájuk dolgozni. (Egy barátom így lett egy elég nagy fuvaros cégnél fődiszpécser, a korábbi fizetése tízszeresét keresi most...)

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg

Szerintünk:(5/5)
Ön dönt:(3/5)