Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Sziasztok!

 

Azért én kíváncsi lennék a másik oldal verziójára is - még ha a dátum valóban nagyon fura, illetve szerencsétlen. Én is szoktam interjúztatni (igaz, hogy nálam egy interjú 2-2,5 óra a feladatok miatt). Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik vagy gőgösen, túlzott magabiztossággal jönnek be, volt, aki rágózott, vagy épp összeszedetlenek (még akkor is, ha ők maguk nem így érzik). Volt, aki egy feladatot visszadobott, hogy ő évekig is próbálkozhatna, akkor sem menne neki. Ezeket a nem túl szimpatikus vonásokat 5-10 perc alatt ki lehet szűrni.

Dunát lehet rekeszteni ugyanolyan végzettségű, tapasztalatú munkavállalókkal, ráadásul a végzettség és a tapasztalat nem minden. Egy önéletrajzból nehéz megmondani, hogy kinek milyen az egyénisége, és kivel lehet majd jól együtt dolgozni. Én is szoktam kihívást jelentő logikai feladványokat adni, minimális időkerettel.

 c-users-susan-pictures-stressed-woman-462575599.jpg

Nem az érdekel ilyenkor, hogy megoldja-e az illető, hanem az, hogy miként áll neki, hogyan kezd el gondolkozni, a döntését megfontolja-e, vagy simán csak odahány egy megoldást, amit át sem gondolt, esetleg feladja-e és ha igen, akkor ezt a kudarcot milyen köntösbe burkolja. Ezek sokmindent elárulnak. Ahogyan az is, hogy ha valaki időszűkében érzi magát, akkor miként reagál. Manapság kevés olyan munkahely van, ahol a határidők legalább időnként ne jelentenének stresszt.


Szóval a fentiek miatt én meghallgatnám a másik felet is, mielőtt gondolatban kivégezném az illetőt. És az meg, hogy savanyú a hölgy... Az emberek többsége elkeseredésében mindenfélének kikiáltja a másik felet, szóval én ezt is fenntartásokkal kezelném.

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Mt jog!

 

Azért fordulok Önhöz, mert nemrég a próbaidőm végén indoklás nélkül felmondott nekem a multinacionális cég, ahol dolgoztam, noha a munkám minőségével és mennyiségével nem volt probléma, a volt kollégák is szerettek, és ledöbbentek a váratlan elbocsájtásomon. A volt főnököm elmondta, hogy bár ő emberileg szívesen megindokolná, de nem teheti meg, mert az a munka törvénykönyvébe ütközne! Ez számomra azért volt nagyon meglepő, mert úgy tudtam, a törvény azt mondja ki, hogy a munkáltató nem KÖTELES indokolni, és nem azt, hogy nem SZABAD neki, ha szeretne. Törvénytelen okot (esetleg diszkriminációt?) sejtek a háttérben, de sajnos konkrét bizonyítékom nincs.

 

Nemrég azonban észrevettem, hogy két héttel az elbocsájtásom előtt a privát e-mail postafiókomat feltörték. Egy (legális) program segítségével, IP cím alapján megállapítottam, hogy a volt cégem volt az illetéktelen behatoló. (Biztonsági szabályt nem sértettem, céges adatokat privát levelezésben és sehogyan sem adtam ki, stb., és noha beléptem céges gépről a privát fiókomba, de ezt az ő szabályzatuk nem tiltja, ha nem gyakran fordul elő. Tehát ez nem lehet oka az elbocsájtásomnak.)

 3625663-des-hackers-inconnus-attaquent-l-armee-americaine.jpg

A BTK szerint, ha a levéltitok megsértése "bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el", az súlyosabban büntetendő kategória a "hagyományos" hackelésnél.

 

„…Tipikusan sérelemdíj jogcímén ítél meg kártérítést a bíróság, amennyiben az esetlegesen jogellenes munkáltatói felmondás vagy egyéb munkáltatói magatartás munkavállaló személyiségi jogi sérelmét okozza. …” Vajon ez rám is érvényes lenne? Mekkora az esélyem rá, hogy ezt érvényesíthessem?

 

Kérem, adjanak tanácsot, mit lehet ebben a helyzetben tenni, vagy érdemes-e egyáltalán bármit is, egy multi céggel szemben?

 

Köszönettel,

Zsófia

 

p>

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Sziasztok, 

 

az én sztorim rövid lesz, nem untatlak titeket a rizsával, csak pontokba szedem. Egy debreceni élelmiszer ipari gyárban dolgoztam kb. 1,5 hetet.

 

- minimálbérre voltam bejelentve, mint mindenki más, napi 8 órás munkaidő.- a műszakvezető elmondta, hogy teljesítményarányos bérezés van, valaki többet is keres.

 

- 8 helyett 10-12 órát dolgoztunk, a túlórák nincsenek kifizetve, mert ugye teljesítményarányos........(más kérdés, hogy az adott mennyiséget még 8 óra alatt is necces lehozni.)

 

- a túlórák kötelezőek voltak, szombaton is.

 elelmiszeripar.jpg

- a jelenléti ívet ettől függetlenül kötelező volt úgy kitölteni, hogy a szerződésben szereplő időtartam kerüljön rá, ne a valós.(Szóval nap végén írtuk be azt, amikor el kellett volna minket engedni. Mindezt azért, mert ha jön egy ellenőrzés, akkor a valósat tüntettük volna fel, ez ki is lett mondva, kár, hogy nem rögzítettem.)

 

- több dolgozóval beszéltem, azt mondták ez mindig is így volt, tehát nem az év végi hajtás az oka.

 

- úgy dolgoztam ott, hogy se munkavédelmi oktatás, se tűzvédelmi. Semmi.

 

- élelmiszer ipar, de alapvető higiéniás szabályok sem voltak sem megkövetelve, sem betartva. (puszta kézzel pakoltuk a terméket, amikor elvágtam a kezem, későn vettem észre, de akkor nagy kegyesen kaptam egy cérnakesztyűt, sebtapaszt nem.)

 

- az ÁNTSZ-t sem érdekelte, hogy kézzel fogjuk meg a terméket, bár ellenőrzés előtt fél órával le lett ordítva a fejünk, hogy miért nem készültünk erre. Csak a csapat 3/4-e kapott gumikesztyűt, de mint mondtam, az ÁNTSZ-es ránk sem nézett, csak tovább ment.

 

- Voltak olyan dolgozók, akik egyhuzamban tolták már vagy 2 hete, szünet nélkül, pedig jogszabály írja elő, ha jól tudom, hogy ezt nem lehet.

 

- apropó jogszabály... annyi említés volt, hogy ha megsérülünk, mert nehezet kell emelni, a mi felelősségünk. Kellett.

 

- a férfi dolgozók magasabb bérrel vannak bejelentve, akkor is, ha ugyan azt a munkát csinálják, mint a nők. 

 

Szóval ennyi.

Köszi, hogy kitettétek és elolvastátok.

 

Üdv. B.

 

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A MUNKAHELYI TERROR BLOGON!

 

index_13.jpg