Munkahelyi (T)error

2017.máj.11.
Írta: Despota 204 komment

Piszkos játék a fizetésekkel

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztel Cím.

A munkahelyen ahol dolgozom az idén újfajta terror jelent meg - eddig csak a kitolás és a "ha nem tetszik, keress magadnak másik munkahelyet" volt jelen - trükközés a fizetésekkel. Fizetésnapon a borítékban egyeseknek kevesebb, másoknak több pénz van, mint ami a bérlapon kifizetendő összegként szerepel. A bérlapon van a hivatalos bérszámfejtés a borítékon egy követhetetlen számítás a benne levő összegről.

Akik eddig reklamálni mertek azok egy zavaros, de lehengerlő magyarázatot kaptak arról, hogy az új bérszámfejtő szoftver nem képes a megállapított bérnormákat kezelni. Amit eddigre észrevettünk - az embereket, még ha titkolják is érdekli, hogy ki kap kevesebbet és ki többet - az hogy a főnök így kedvez azoknak, akiket jutalmazni akar és fenyíti azokat, akiket fenyíteni akar.

14_boritekpenz-fa_1.jpg

Van e olyan jogszabály ami módot ad neki arra hogy ezt tegye? A munka törvénykönyve szerint a dolgozó bizonyos esetekben a határozatlan időre szóló munkaszerződést következmények nélkül azonnali hatállyal felbonthatja.

A fentebb leírt történetben megilleti-e ez a jog a dolgozót? Vagyis felbonthatja-e következmények nélkül a munkaszerződését azonnali hatállyal az a dolgozó, akinek időnként (mondjuk négy alkalomból háromszor) a fizetés borítékjába 10-20 ezer forinttal kevesebbet tesznek bele, mint amit a bérlapjára kifizetendő összegként ráírnak, és ha reklamál, azt vágják a fejéhez, hogy sajnos ezt tudja ez a szoftver.

Válaszukat előre is megköszönöm és várom.

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!

Ilyen egy családbarát munkahely?

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztelt MT!

Levelemmel nem segítséget szeretnék kérni, inkább csak elmesélni, hogy ilyen is van. Jelenlegi munkahelyemen 2014. decembere óta dolgozom, családbarát munkahelyen, csak nem éppen autoimmun beteg barát. Egészen idén januárjáig olyan kolleginával osztoztam az irodán, aki tipikusan a passzív-agresszív munkaerő megtestesítője volt, mindent egyedül csináltam, ha véletlenül hozzám szólt, mondandójában világosan tudtomra adta, hogy ő az idősebb. A stressz teljes egészében engem kínzott, a problémák megoldása, ahogy a munkavégzés egésze az én reszortom volt. Másfél év után engedtem a büszkeségemből, és jeleztem a főnökömnek, hogy nem bírom tovább, elmondtam az indokom, autoimmun beteg vagyok, vegyen le rólam terhet, vagy ha nincs rá mód, köszönjünk el egymástól. (Az ő irodája a mi irodánkból nyílik, közös mosdóval, szóval mindent látott, csak nem érdekelte.) A kollegina afféle morzsát kapott feladatául, de elég volt ahhoz, hogy a főnök elhallgattasson. Végül tavaly ősszel főnökváltás történt, a kollegina idén felmondott.

Reménnyel telve vágtam bele az új évbe, végül kiderült kár volt. A jelenlegi vezető konfliktuskerülő, így hiába jeleztem neki problémákat, a szememben egyetértő volt, természetesen a másik oldalról már nem. Értelmét vesztette a ventilálás, a segítség-, illetve tanácskérés. A fent említett kollegina helyére sikerült találniuk egy olyan hölgyeményt, amely együgyűsége, ostobasága talán maximum az utcák söprésére felelne meg. A próbaideje alatt hibát, hibára halmozott, melyek kijavítását nekem kellett elvégeznem, mások előtt a vezető által elsimításra került. A 3 hónap lejárta előtt jeleztem (utolsó próbálkozásként), hogy a nő nem felel meg, nem vagyok hajlandó kitermelni a bérét, és felháborít, hogy a helyettesítésemre képtelen, egy boríték megcímzésére sem lehet hiba nélkül megkérni. Szabadságra így nehezen mehetek el.

angry_about_immigration2.jpg

Ugyancsak helyeslő választ kaptam, ám a valóságban meghazudtolt annak ellenére, hogy egy komplett 15 fős iroda lázadt fel a kollegina ellen, ugyanazért, amiért én. A főnök közölte, a próbaidőt úgy sem kell komolyan venni, a kolléga pedig a visszajelzések ellenére marad. A nőnek hiába jeleztem vissza többféle hangnemben is már a problémákat vele, hiába tanítottam óvodás "lediktálom mit kell csinálj" módon, a helyzet nem javult. Próbáltam megbeszélni, kedves, és már kevésbé kedves módon, de az üres tekinteten kívül más választ nem kaptam. Ugyanott tartok, ahol a korábbi évek során, minden feladat megoldása rám vár, autoimmun betegként pedig nincs lehetőségem munkahelyek közt ugrálni, ugyanis kevés engedi a rendszeres orvoshoz járkálásokat. Egy kérdésem azért lenne, az ilyen helyzet, főnök hogyan kezelhető?

Üdv.

A kereskedelemben mindennapos a megszégyenítés

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

Nem a saját történetemet küldöm önöknek, nálam szerencsére minden rendben van. A párom munkahelyén zajló eseményekről szeretnék pár mondatban beszámolni, nála nem ennyire rózsás a helyzet sajnálatos módon.

Középfokú kereskedelmi végzettséggel rendelkezik, lassan 5 éve ugyanannak a cégnek az alkalmazásában dolgozik. A cégről csak annyit, hogy a legnagyobb magyar tulajdonú hálózatról van szó. A lényeg, hogy 19 éves korában kezdte el a munkavégzést, még tanulóként, majd a képesítés megszerzését követően is ott tartották. Az eltelt évek alatt jó pár változást megélt, és sajnos ezek döntő többsége nem éppen pozitív.

Mára, a legújabb vezetés mellett eljutottak odáig, hogy teljes terrorban tartják őket, és napi rendszerességgel gyomorgörccsel járnak be a munkahelyükre. Mik ezek a problémák? Akkor kezdem is sorolni. Kezdjük azzal, hogy a törvényesen járó ebédidejüket megkurtították, a korábbi fél óra helyett csupán 10-15 percet kapnak a 8 órás munkavégzés ideje alatt, ennyi áll rendelkezésre, hogy gyorsan magukba tömjenek valamit és már rohanhatnak vissza. Nem árt, ha ebbe a rengeteg időbe egy mosdó látogatás is bejátszik, mert állandóan üvöltöznek velük, ha a munkaidő rovására járnak pisilni.

Az időbeosztásokat úgy állítják össze, hogy konkrétan senkinek sem legyen jó, aki inkább a délutáni műszakot preferálja, többnyire délelőttre osztják, aki pedig reggel szeretne kezdeni, az borítékolható, hogy estig bent lesz. Hogy mindez miért történik? Nehéz kérdés, párom elmondása szerint a legújabb boltvezetés szándékosan kínozza az alkalmazottakat, hogy a saját hierarchiájuk megfelelő helyen legyen.

a-vasarloi-kivancsisag-a-hazai-kereskedelem-mozgatorugoja.jpg

Ami még kemény problémának számít, azon kívül, hogy a szabadságolásokkal is problémák akadnak, hogy a vásárlók szeme láttára alázzák őket porba szinte napi rendszerességgel. Nyilván csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, így előfordul, hogy valamit nem tökéletesen tudnak elvégezni, ezt árgus szemekkel figyelik és sokszor üvöltve, olykor káromkodva teremtik le őket bent a bolti területen, ahol „mindenki vidám” az alapfilozófiájuk szerint.

A kereskedelmi fizetésekről mostanság rengeteget lehet olvasni, hogy mekkora emelkedés történt, milyen jól járnak, akik ezt a foglalatosságot választják. A valóságban a juttatások a béka feneke alatt vannak, túlórával, hétvégi pótlékokkal együtt, 12 órák bevállalásával örülnek, ha a nettó 120-130 összejön. Ráadásul akit elküldenek, márpedig erre is van precedens, sokszor minden indok nélkül, a helyüket nem, vagy csak hónapok alatt töltik fel, így szinte kivétel nélkül mindenki több ember munkáját kénytelen ellátni, persze egy fizetés fejében. Az már csak hab a tortán, hogy a külön szakképesítést igénylő munkakörökre (pl. pék) is a képesítés nélküli munkatársakat tanítják be, így nekik bőven elegendő, ha a csökkentett fizetést kell folyósítani.

Hogy másik láncnál miként zajlanak, nyilván nem tudjuk mélységeiben, de már egy ideje beszélünk róla, hogy ideje váltani. A színvonal egyre alacsonyabb, az elvárások ezzel párhuzamosan nőnek, mindennapos a megszégyenítés, az alázás és akkor még meg sem fizetik őket. Ettől függetlenül próbálják a vevők előtt mindezt titkolni, hogy ők ebből a lehető legkevesebbet érezzenek, de ez persze nem sikerül minden alkalommal. Ilyen feltételek mellett nem is szabad csodálkozni, ha mosolygós alkalmazottak helyett citromba harapott, megnyúlt képű eladókkal találkozunk.

F.

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!