Munkahelyi (T)error

2017.már.22.
Írta: Despota 101 komment

Megfenyegettek és üveget dobtak utánam

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!

Munkahely váltást terveztem, ugyanis nem voltam megbecsülve munkahelyemen. A munkámat mindig lelkesen elvégeztem, de ez a munkáltatómnak sose volt elég, mindig talált valamit, amibe beleköthet, és így többször is szóban megfenyegetett, de volt példa, hogy üres üveget dobott utánam!

Tegnap úgy döntöttem nekem elég, hogy mások után dolgozok, és nem vagyok megbecsülve, sőt 1,5 év alatt kétszer kaptam meg időben a fizetésemet, mindig valami "zsebpénzzel" kiszúrták a szemem és csöpögtetve kaptam meg a maradékot. A kérdésem az lenne, ha nem írtam alá a papírjaimat és a fizetésemre azt a választ kaptam, hogy: " Leszarom a pénzedet, hétfőn megkapod azt, ami jár!" Választ kaptam mit tehetek? Elviekben ő fogja kihozni kocsival a pénzem.

boss-kick-fire-1.jpg

Két félelmem közül az első hogy megver, és itt van ami jár cím szó a folytonos megfélemlítésre gondolva ez kitelik tőle, 2.az hogy annyi pénzt fogok kapni, ami a papíromon van. Ez kb. 56 ezer forint, heti 20 órás bejelentés. Heti 5 napot dolgoztam 11 órában és jelen pillanatban 102 ezer forinttal tartoztak.

A pénz nem is érdekelne, ha a barátnőm nem szülne két héten belül, csak hogy megszabaduljak ezektől az emberektől. De így sajnos nagyon is szükségem van a pénzemre!

Válaszukat előre is köszönöm!

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!

Gyanútlan, jóhiszemű vidéki embereket vert át több százezer forinttal

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

Törökországból hosszú távollét után úgy gondoltam, hazaérkezésem másnapján elkezdem tevékenységemet itthon, de nem vállalkozóként, mint 15-16 éve, hanem alkalmazottként. Eredetileg improduktív munkára gondoltam, mert életfilozófiám kissé nihilistára váltott át megtudván a magyarországi körülmények rejtelmeiről néhány dolgot.

Egy régi barlangász barátom cégéhez akartam elszegődni, aki nyílászárókat forgalmaz és szerel. Azonnal állandó bejelentéssel járó feladatkört ajánlott fel, azzal a feltétellel, hogy másnap kezdenem kell. Naivan belementem, negyedik nap végén viszont gyanússá kezdett válni a dolog: a munkaszerződésem még mindig sehol sincs... Javasoltam, változtassuk meg ezt egy egyszeri megbízási szerződéssé oly módon, hogy azután békében elválunk. Semmi hajlandóság nem volt erre, ekkor kezdtem nyomozni a cége után.

internet_search_wide-c90e10a154d6964513eb34e49b8eb6824aa6e19a.jpg

Néhány vidéki fórumon találtam is tevékenységére utaló felháborodásokat, 2007-ben például a Dabasi Bíróság felszámolást indított ellene. Gyanútlan, jóhiszemű vidéki embereket vert át több százezer forinttal úgy, hogy nyoma veszett. A cég saját webszerverein hirdetési portálokat tart fenn, ahol fantomtevékenységeit folytatja. (hirdetőoldalak, szexportálok stb.)

Napi 15-30 ezer forintos munkabért ígért legálisan bejelentett és leadózott körülmények között, utolsó e-mailes beszélgetésünknél már csak 10000-ről tett említést.

Mivel nem vagyok olyan lelki alkat, hogy a legkisebb átverést is eltűrjem, segítséget és tanácsot szeretnék kérni olyan jogi dolgokban jártas emberektől, akik szintén nem szeretik a hasonló életmódot folytató vállalkozókat.

(Az illető előéletét tovább tanulmányozva kiderült, hogy egy ideig autótolvaj volt, majd összevert egy maratoni futót úgy, hogy kezdődő szembetegsége tovább fokozódott és megvakult, a többi priusz leírásával senkit sem szeretnék itt fárasztani.)

Tisztelettel:

Zs.

 Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!

Diplomásként diákmunkát akarnak végeztetni velem

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Cím!

Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a tanácsukat:
Közgazdász diplomám van, tavaly májusban kezdtem el dolgozni könyvelőként egy multinacionális cégnél. Határozott időre vettek fel, de azt nem említették, hogy ez azért van így, mert a munkakör átszervezés miatt meg fog szűnni néhány hónapon belül. Kb. 2 éve tervezték ezt az átszervezést, tehát tudtak róla, csak velem nem közölte senki. Ha tudtam volna róla, nem vállalom el az állást. 
1 hónapja dolgoztam ott, amikor hivatalosan bejelentették, hogy kiszervezik külföldre a könyvelést és az osztályon mindenkinek a munkaköre meg fog szűnni. Azt ígérték, hogy senkit nem fognak elküldeni, mindenkinek biztosítanak másik munkát.
shutterstock-sad-man.jpg
A kiszervezés március elsejével meg is történt, a munkaköröm ezzel megszűnt, de semmilyen szerződésmódosítást nem kaptam. Az egyetlen információ, amit a HR-től kaptam, hogy egy olyan munkakört szeretnének nekem felajánlani, amelyben jelenleg diákokat alkalmaznak. Diplomás közgazdászként nem egy ilyen jellegű munkát képzelek el. Felajánlhatnak-e nekem a jelenleginél jóval alacsonyabb szintű állást? Bármit megtehetnek a multik? 
Eltitkolták előlem azt a lényeges információt, hogy meg fog szűnni a munkakör, amire felvesznek. És ezek után egy diákoknak szánt munkával akarják elintézni az áthelyezésemet? Mit tehetek? Köteles vagyok-e elfogadni? Tehetek-e valamit annak érdekében, hogy a végzettségemnek megfelelő munkakört kapjak? 
Segítségüket előre is köszönöm!