Munkahelyi (T)error

Utolsó kommentek:

Sörömpőőr 2018.02.19. 08:38:11

@Valakiateleprol: Gondolom, azért ott is csak addig adják azt az órabért, amíg be is tudod hozni, oszt ha nem, akkor előbb-utóbb lapát lesz. Akkor meg mi értelme alkalmazottként csinálni? Én ilyet biztos nem tennék.
A tmk az más, mert ott a többiek dobják össze a te pénzedet is, és általában nem centizgetik, hogy megéri-e tartani téged vagy sem. Az csak onnantól kezd el szar lenni, ha jün valami sötétparaszt főnöknek, és elkezd beleszólni abba, amihez lövése sincs.
Hát, ami az igényességet illeti, Románia is erősen versenyben van. Puccos szállodában méregdrága csempe olyan csálén és hullámosan fölragasztva, mint a cigányputri, meg ilyesmi... hööö. XD De ja, az angol prolik közismerten seggfej tahók, Aztán a gazdagabbja már egy fokkal igényesebb,.. de azok meg elképesztően, minden képzeletet felülmúlóan beképzeltek.
Az angol dugó egyébként kivételesen nem egy rossz kitalálás. Dugás közben először a védőföld kerül kontaktba, és kihúzáskor utószor az szakad meg, ez teljesen jó így, a buzi német dugó ilyen szempontból el van kúrva. A gyerekzár is tök jó a gyerekeseknek, akinek itt, Mo-n külön kis műanyag szirszarokat kell venni, és bedugdosni az üres konnektorokba. Aztán ha be akarnak dugni egy porszívót, akkor meg kell keresni a bigyókulcsot, kihúzni a bigyót, porszívózás után meg visszadugni.... eh, egy balfaszkodás az egész. (Mondjuk a szovjetúnióban volt gyerekzáras német konnektor is, de valamiért itthon nem terjedt el.) A biztosítékot szintén jó ötletnek tartom. Úgyis minden készülékben van biztosíték, miért ne legyen a dugóban? Egyrészt így nem kell keresgélni, hogy hol van, másrészt meg így véletlenül sem tud a paraszt biztosítékcsere közben ráfogni a fázisra, hiszen ki kell húznia a dugót ahhoz, hogy hozzáférjen a betéthez. Az meg már csak a bónusz, hogy mivel nem lehet fordítva bedugni, mindig tudható, hogy melyik a fázis és melyik a nulla. Mondjuk nem sok készüléknek számít ez... de vannak ilyenek. (Szenzoros fényerőszabályozók meg egyes gázkészülékek.) Szerintem ez az angol dugó kifogástalan, átgondolt, jól kitalált szabvány, szinte hihetetlen, hogy pont ezek a pudingképűek tudtak ilyet kigondolni.
Nálunk bezzeg naná, hogy a legszarabb van szabványosítva, még odáig sem jutottak el, mint Csehszlovákiában. Még az ő dugójuk is jobb, mint ez a német fos. De szerintem világviszonylatban toronymagasan az angol dugó a legjobb.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.18. 20:30:59

@Sörömpőőr: háppersze, bejelentenek aztán adják az órabért, minden cégnek ami jellemzően 2-5 fős magának kell összeszednie a melót, mindenki kajtat benne minden után és reklámozza magát, nagyobb cégek is vannak persze, de én ilyen kültéri drót tekergetést ilyen éghajlaton semmit, legfeljebb üzemi tmk szinten gondolkozok, kész épületekben, itt egy építkezésre nem mehetsz be fél lábbal se míg mindenféle szakvizsgákat le nem teszel jó pénzért, ezek itt igazi seggfejek, a villanytól egyenesen rettegnek, a dugaljak is egyenként olvadó biztosítottak és gyerekzár van bennük amit az PE érintkező old a dugvillában, az hosszabb egy fél centivel.
Illetve tudod te jól hogy alapból seggfej az egész nép. De durván. Szerencse hogy a magánzókat nem nyomják el, elég könnyű és nem nagy adóterhes itt maszekolni, csak ügyfélköröd legyen. Meg egy jó könyvelőd.

Igényességre az átlag itteni szaki máskülönben bőven a szalámigyárban belevénült bugris tmk-sok szintjén van, olyan hányinger melókat látok ha én azt otthon meg merném csinálni egy magán megrendelőnek a natúr lakásában, elkergetne lapátnyéllel.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.18. 17:29:43

@Valakiateleprol: Itt, ungarisztánban meg hetente átrendezik az áruházakat, hogy az ember hadd kóvályogjon bennük tanácstalanul, mint a fing a fürdőben, hátha miközben keresgél, megtetszik majd neki valami, és megveszi azt is, noha eredetileg nem is akarta.

A diszleksziás levélhordó azért nem semmi. Nem is értem, még ha a hr szukaundormány föl is vette, legalább az üzemorvos behúzhatta volna a kéziféket...
180 nettó nem volna túlfizetés, a seggrázókat meg el kell küldeni a halál faszára, nem gazsulálni nekik.

Nem értem ezt az angol szakiságot... ha a szerszámot is magadnak kell megvenni, meg a melót is magadnak kell szerezned, akkor ez most miért jobb, mint maszekolni? Csak leveszik a sápot a semmiért.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.18. 16:17:27

@Sörömpőőr: sajnos ebben a műfajban a vevőnek mindig igaza van pofát kell vágni, de akkor ezt képzeld el egy aldis kasszással vagy akár ha a polcok közt rohangál azzal elképzelni. Még jó hogy azok a helyek szál egyformán vannak kialakítva mindenhol európában, de úgy képzeld el hogy leszámítva a pultok színét vagy típusát itt is dettó egyforma.
Mondjuk párat átalakítottak már, sokkal exklúzívabb benyomást kelt mint az otthoni, műfa berakás hegyek meg üveg vitrines polcok stb, de az elhelyezés egyforma így nem kell baszogatni az eladókat folyton, és ez a hatalmas segítség azzal a bolthálózattal. Így is kap az idegrendszerük eleget, nem véletlen megy három negyed részt nő ilyen helyre csóri nőknek van erre türelme, kivéve mikor megjön nekik.

A postás szerencsére közfeladatot ellátó személy, és nemigen foglalkoznak vele ki mennyit vigyorog, mondjuk ennyiért örülnek ha valaki megmarad a helyén, mutteréknak olyan postása van mióta felmondott a régi hogy DISZLEKSZIÁS levél kézbesítő létére, el tudod képzelni mi megy ott? és bassza elküldeni az a tróger magyar posta.
Persze fizetnének akár 180-at zsebbe akár a biciklisnek is, és majd lenne tolongás, hajjaj, akkor egyből divatba jönne a pofarázás, hogy megválogatunk ám, és nyaljál érte hogy ott lehetsz paraszt mert 100-an vannak a helyedre, ott a sok bugris operátor alig várják hogy bekerüljenek. Szóval tényleg nem jó az se ha túlfizetik az ilyen tróger melókat.

Na most kérdezted ezt a kinti bérek témát, azért van differencia egy 6x-os itt is, de ne felejtsd el hogy évi 15 ezer fontból is vígan megélsz itt, és a kaja ára nem sokkal magasabb csak most kezdett drágulni emiatt a balhé miatt, de még mindig arányában sokkal kevesebb mint otthon 60e-ből megoldani egész hónapra mert a másik felét viszi a rezsi a pénznek, aztán ha soron kívüli kiadás van akkor meg ne egyél 3 hónapig! Szóval ami otthon van az tarthatatlan.
hungliaonline.com/ennyi-az-atlagos-eves-fizetes-angliaban-a-125-leggyakoribb-allasban-2017-ben/

Ha megnézed jóval ésszerűbb a fizetések eloszlása, pl a nagyobb felelősség vagy veszélyesebb meló arányosan nagy fizetéssel jár, nem mint az egész retkes keleti pöcében hogy a legostobább barmokat összeszedjük bagóért, trógeroltatjuk heti 6 napot reggeltől napnyugtáig, és annyit löksz amennyiért van még aki bevállalja. Itt szaki drága.
Kár hogy bekerülni kurva nehéz és akkor is szinte mindig magadnak kell a melót össze szedni, és a saját gépeiddel melózol. Persze a kézi szerszámokat jellemzően 10-ből 7 lófaszjózsi otthon is elvárná hogy vedd meg magadnak, aztán egyből az első havi fizetésed előre el is ment mire egy normális fogószettet, csavarhúzókat meg műszert összevásárolsz. 150e saccra...

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.17. 13:44:34

@Valakiateleprol: nincs meló szopás nélkül, ezt felejtsd el! Én is szopok a maszekomban, mondjuk amikor a pénzes munka helyett cserélhetem a vinyót meg telepíthetem újra a vindózt, meg amikor kétpercenként szöszt visz a film a képkapuba, és lehet megállni, szétszedni, pucolni, visszatolatni, meg amikor sorra rontja a kacsázó szar kínai dvd-ket az író, és a két órára tervezett írkálásból lesz egy teljes napos végetérni nem akaró idegtúra... legutóbb egy Akai VT100 szalagot hoztak, amiről kiderült, hogy amerikai géppel vették fel, és szedhettem szét a gépet, esztergálhattam hozzá új ékszíjtárcsát meg cserélhettem az RC tagokat a szervó ák-ban... és b+ meg kellett csinálni, mert akkora tolongás azért nincsen itt, hogy elhajtsam az ügyfelet, és NE szedjem ki belőle a pénzt. Ja, és eközben még vegyem fel az új munkát, adjam ki az elkészültet, válaszolgassak kedvesen és szimpatikusan a telefonos érdeklődőknek... meg azoknak, akik megbeszélés nélkül beállítanak este 9-kor az u-matic kazettájukkal, hogy "megvárhatom, vagy jöjjek vissza inkább holnap reggel 7-re? Mert nyolcra már a vágószobába kell lennem vele..." És akkor ne mondd neki, hogy "hamarabb is ébredhetett vóna kend", mert akkor megsértődik. :-D Szóval több-kevesebb szopatás mindenben van, be kell kapni a leszarom-tablettát, oszt haladni arra, amerre az út visz, osztán előbb-utóbb majd csak eljutsz rajta valahova.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.17. 13:12:18

@Sörömpőőr: aztán az a kiképzés amit kapsz a kasszában órákat ücsörögve, Mikor egyszerre 50-en állnak oda hogy húzd át a leolvasón a sok szart amit vettek, közben vágj jó pofát a sok kretén pojácának mikor elkezd reklamálni vagy a nyomorék nyugger képtelen össze számolni az aprót mikor fizetni kéne, utána meg rohanjál el polcot feltölteni, közben vedd át az árut, mert éppen rátolatott a hűtős kocsi a raktár ajtóra, azért az a 200 nettó ami a végén összejön abból a 270 bruttóból azt mondom hogy épp az elfogadható fizetésnek a legalja.
Én őszintén az összes céget kötelezném hogy az eladói pozícióban lévő embernek ennyit fizessen. Aztán akkor nem az lenne hogy oda mész a teszkóba és kérdezel valamit az eladótól aki éppen pakolja a polcot, és elhajt a jó büdös k**** anyjába mindenkit, hogy hagyják ők már békén dolgozni te meg keresd meg magad Amit venni akarsz.
Na ez itt kint ugye nem működik. Mert pl meg van fizetve az eladó, és azért mert megbecsülik a munkáját, otthon a felfogással alapvető problémák vannak

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.17. 13:04:14

@Sörömpőőr: A nyugdíjjal meg a tértivevényes levelekkel ugyanúgy fel kell a biciklisnek is szaladni a 6.ra vagy a kutyák közt a bejáratig rohanva, Sőt lehet az egész lépcsőházat végig kell járni amikor nyugdij osztás van ;)
de őszintén én a sokéves városi rutin után már kicsit se hatódok meg, hogyha elakadásjelzővel az utca közepén keresztbe kell megállnom a kocsival a bejárat előtt két méterrel, vagy ahogy éppen sikerül. de inkább végig járok 10 ipari parkos céget és bepakolok 50 kilót, minthogy negyven ostoba hülye nyugdíjast végig látogassak a szaros számlákkal.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.17. 07:03:01

@Valakiateleprol: Jó, rendben, akkor te leszel a csomagos postás, aki csak a szomszéd ház előtt talál parkolóhelyet, és onnan cipeli a 15 kilós csomagot a hatodikra, amikor a lift éppen rossz... és még borravalót sem kap a kis geci címzettől... én meg majd leszek a briefträger, aki nejlon esőköpenyben csikorgóra fékezi a biciglit, bedobja az ázott gázszámlákat a földszinten, a postaládákba, aztán teker is tovább. :-D
De nettó 145 azért még karcsú. A lidli meg az aldi 270 meg 290 bruttókkal veszi föl a polctöltőket, és ott azért csak jobbak a munkakörülmények, mint az utcán.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.16. 18:50:53

@Sörömpőőr: ajj 200 nettóért én is elmennék kézbesítőnek, persze nem biciklire legfeljebb furgonra, azokkal dolgoztam mikor volt szerencsém a logisztikai elosztóban bele látni abba a kupiba ami ott megy.
Jó arcok, aztán meg nem készít ki annyira ha télen kell szopni a havas esőben vagy nyáron a felhőtlen kánikulában, mégis tető van az ember feje felett. De a posta legújabb vívmánya hogy már nettó 145-öt is hozzá basznak a csomagosoknak akik a furginokat hajtják :D
de így is alig sikerül a karácsonyi szezonra feltölteni az összes kocsit.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.16. 11:35:15

@Valakiateleprol: Ja, ja, de kérdezni egyszerűbb. :) Mondjuk kukaborogatókat itt sem kell lasszóval fogni, még sosem láttam ilyen hirdetést. A posta is kurva jó lenne, ha nem volna a bér ilyen savanyú. Én pl. tök jól elbicajozgatnék itt, a kertvárosban a levelekkel, ha adnának érte mondjuk egy nettó 200e-t. De ha nem, hát akkor inkább üldögélek itthon, a légkondis szobában, és videózgatok. :-p

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.16. 11:06:29

@Sörömpőőr: utána tudsz nézni, nyilvános a bértábla hogy ki mennyit keres, Ezek nem titkos információk és nyilvánosságra is merik őket hozni, mert a lényeg hogy azért ilyen pofátlanságra még csak eszébe se jutna vetemetni itt a közszolgáltatóknak, mert akkor egy héten belül garantálom forradalom törne ki.
ilyet csak az én birka életű köcsögökkel lehet megcsinálni mint a magyar.

Arról nem is beszélve hogy a posta mint munkáltató egy elismert cég itt és elég nehéz bekerülni, sokan a két kezüket össze tennék hogy ha bekerülhetnének, illetve a másik a kukásautó ahol megint csak sorba állnak a polákok egymást váltva, hogy bekerülhessenek. Jó fizetések vannak, túlóra szinte semmi 1600 fontért, megbecsült munka és meghajtani se kell magát az embernek érte.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.16. 08:36:26

@Valakiateleprol: Ezért jó a chf hitel meg a munkanélküli segély gyakorlatilag teljesen megszüntetése, mert az egységsugarú bamba barom kénytelen bármit bármennyiért elvállalni, ha nem akar heteken belül lecsövesedni.
Nyilbán akinek van valamilyen piacképes tudása, akár ha csak szobafestő is, azzal ezt nem tudják megjátszani, mert elmegy maszeknak, ezért jelentkezik a naaaaagy munkaerőhiáááány elsősorban az ilyen jellegű munkakörökben. De aki sötét, vagy pán péter komplexusos, azt tök jól a hatalmában tudja tartani a sok bunkó.
Csak egyetlen egy hiba csúszott az ördögi tervükbe: hogy már nincsen vasfüggöny a nyugati határon, úgyhogy szökdösnek a parasztok, de százezrével ám, muhahaha.
Látom a linkedinen is, hogy kezd a fejükre dőlni a szar, amit építettek, mert amíg korábban egy-két havonta egyszer kaptam tőlük mailt, hogy "you appeared once in searches" újabban már hetente jönnek, hogy "11 times". A kikent-kifent műkarmos szukaundormányok már a linkedint nyaggatják, mert a kutya se jelentkezik a professönhus ocsmány, égig bűzlő szövegű hirdetéseikre, muhahaha! A 15 évi geciskedés eredménye most érik nekik valósággá hihihi. Lehet visszábbvenni szépen a kurva nagy pofából, és megtalálni a bugyellárist, mint a Lidl meg az Aldi, különben roló le, és mehetnek vissza a balettba ugrálni, hahaha! Megvallom őszintén, nagyon élvezem az előadást.

A pudingképűeknél mekkora a különbség a bértábla két vége között? Itt ugyibár a posta igazgató kap havi 5 milliót, plusz prémium, cafeteria stb, a postahivatalok meg 130-ért keresnek levélkihordókat... ott is ekkora pofátlanul nagy különbség van, vagy azért konszolidáltabb a társadalom?

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.16. 08:17:12

@Sörömpőőr: igen ezt utáltam a legjobban ebben az egész munkaidő beosztásban, hogy az embernek úgy kellett kikönyörögni egy rövidített napot, hogy be lehessen menni mondjuk személyi igazolványt hosszabbítani, Vagy bankkártyát csináltatni.
Ebben az egyben feltétlen irigylésre méltó ha valaki magánzó lesz.
Aztán a bruttó 200 igazság szerint igen A mai napról visszanézve nem tűnik rossznak, tekintettel hogy 10 év után ugyanúgy bruttó 200 e Ft ért akarják csicskáztatni az embert, Sőt sokan még bepróbálkoznak ilyen 160e ra bejelentenek aztán fizetek zsebbe, Vagy 180 ra aztán kapsz egy kis cafeteriát hogy ne sírjon a szád.
Ja az meg a jó k**** anyátok nem kéne? És az a poén hogy ezt az egész állapotot ez a sok hülye bamba ott maradt birka fasz generálja, Mert elmegy szarért is inkább dolgozni, csakhogy dolgozhasson valamit, és persze a paraszt addig nem fog emelni ameddig embert kap.
Végeredményben a boltba se veszed meg a drágábbat ugyanabból Ezeknek meg mindenki egyforma, létszámra megvan és csinálja azt a szart amit kiadtak, itt is nem azért van jólét, mert te büdös paraszt multi azt akarja, hanem azért mert ÁLLAMILAG előírták hogy mennyi a minimálbér és neked kötelességed ennyit fizetni és bejelenteni szabályosan a parasztot akit melóztatsz.
és így persze a tróger munkáknak a javarésze minimálbéren zajlik aki szakember és előképzettség re van szüksége az persze magasabb, akinek meg diplomára az meg még magasabb,

Nyilván az egész bértáblázatot felfelé meglöki ha alulról emelnek, mert ugye az nonszensz hogy egy orvos Ugyanannyit keres mint egy ápoló csak azért mert megemelték a minimálbért, de a lényeg hogy senki nem nyomorog.
És ez ellen otthon egyetlen egy módja van tenni, ha sok hülye büdös birka kimegy egyszerre és onnantól nem vállal el x összeg alatt munkát.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.14. 19:29:34

@Valakiateleprol: Elég sok időt elbasztam, katona is voltam egy évig, utána még továbbtanultam, aztán az építész-suliban dolgoztam három évig, ott másképp működött. Ott ki volt osztva havi 20.000 Ft dologi keret, abból azt vehettünk, amit akartunk, csak le kellett adni a számlát, és kifizették. Monnyuk éppen csak elég volt krétára, papírra, tonerre és efféle alap dolgokra... de meg volt mondva, hogy többet ne is kérjünk, mert úgysem adnak. Természetesen az igazgatói titkárnőknek már akkor is lapos monitor (2002-ben még nem volt ócsó!) meg minden... De azzal a Herznél találkoztam először, hogy a jogos és szükséges anyagigényt egyszerűen lehúzzák olyan egyedek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy az mihez és miért kell. Azért a 200 bruttó 2007-ben sem volt egy sztárgázsi... de akkoriban még el tudtam képzelni, hogy gondos beosztással és kis önmegtartóztatással elég lehet a normális életvitel alapjaira, a többit meg majd melléfusizom valahogy.
De most már úgy vagyok vele, hogy lófaszt a seggükbe, összejön a fusiból az alap, most már ha kellek nekik, akkor kínáljanak többet. SOKKAL többet. Ugyanennyiért elmenni valami totál perspektívátlan idegtúrára nekem miért volna jó? Így legalább az az illúzióm megvan, hogy bármikor beeshet valami komolyabb üzlet, és nem baszkurál senki, ha tele a faszom az egésszel, ledőlök aludni vagy elmegyek sétálni, hahaha. És senki sem számolgatja, hogy hány percig ülök a purgálon, meg nem kell kérincsélnem, ha el akarok jutni nyitvatartási időben egy kibaszott bankfiókba vagy ocsmányirodába.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.14. 17:17:14

@Sörömpőőr: Nahát egészen 2007-ig kellett várnod hogy rágyere hogy nem úgy van hogy vásárolgatsz te mindenféle szükséges cuccot hanem majd a buzi fejű dönti el helyetted az irodából? :D de 10 éve 200 bruttóért szavad se lehetett hogy csak látszatmelót csináltattak és ingyen volt a hidegtál... 1000 ft-ot simán el lehet kajálni egy délelőtt, ezzel egy havi 20e spórolva volt.
De ez megy az összes magyar középvállalkozásban, de persze a bőrkanapéra a főnöki kajáldában arra egyből tellik, pláne a céges kocsikra, de persze csak középvezetőtől felfelé, a tróger rohadjon bele a full alap transitba amibe még az ablak is tekerős nemhogy légkondi.

aztán '13 után már előre tisztáztam az ilyen bamba pofájú pislogó hr-es ribancokkal, hogy bocs ehhez és ehhez értek, csak ezt vagyok hajlandó csinálni, filléres szarokat nem patkolok csere helyett, hogy majd összedrótozzuk meg körbe ragasztjuk és jó lesz az még fél évig, ha nem kap a tmk szabad kezet hogy ami kifingott azt cserélje akkor keressenek más hülyét.
Aztán a multinál csak ostoba legózás ment, persze hogy kényelmesen elvakaródtam amíg lehetett, agyon nem hajtottam magam pláne hogy 180 bruttó már 13-ban se volt szarra se elég, havi 1 tank benzin ment el hogy bejárjak, aztán leépítették azt a bandát akit az elején felvettek az utolsó emberig egy nap alatt, na innentől már megbízni se tudok egy lófasz cégben se.
Igaz előtte is láttam ami kellően beállította a motivációmat a magyar cégekkel szemben, már meséltem a sztorit, szó nélkül elengedte a riasztós balfasz az egyik manyust a cégétől aki 14 évig kaparta neki a lóvét, még kurvázni is együtt jártak. Még fel volt háborodva hogy mért az utolsó pillanatban szól hogy menni akar, mikor rég megtehette volna már, majd leültem a röhögéstől mikor végignéztem a szitut.

Na meg ezek a szarrágóskodások a késésekkel, azért ez is egy vicc, fogná be a pofáját és addig örüljön míg reggel felkel neki a marha ennyiért és bemegy egyáltalán, aztán egyik nap mikor a fele csak a felmondásért megy be lehet pislogni.
Kicsit el vannak ezek tévedve, és persze azért sose panaszkodtak nekem se mikor tovább mertem maradni a munkaidő után.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.14. 12:10:54

@Valakiateleprol: 2007-ben még én is naívabb voltam, meg a 200 bruttó is jobban hangzott, mint manapság. És azt persze nem kötötték az orromra a felvételi beszélgetésen, hogy micsoda szarparádé az egész, meg persze azt sem, hogy a tmk-ban nincs egy kibaszott internetes gép, amin egy alkatrész adatlapot meg lehetne nézni, meg azt sem, hogy az nem úgy van, hogyha kell anyag kiszállíttatom, és a pénzügy kifizeti, hanem először írjak róla feliratot, és aztán majd a kocaseggű főnökség eldönti, hogy kell-e nekem mágneskapcsoló ahhoz, hogy megjavítsam a kolbásztöltőgépet, vagy sem, és ha sem, és lehúzzák a faszba, akkor arról már nem küldenek egy leiratot, de ha meg igen, akkor is 3-4 hét (!) mire az anyagbeszerző egyed elmegy a boltba és hoz egyet. :-) Ezekkel a dolgokkal bizony a Herz Szalámigyárban ismerkedtem meg, azóta tudom, hogy mutyisztánban nem úgy megy ám az, hogy csak úgy gyere cipó, hamm bekaplak, meg hogy a százezer éves, túlfuttatott szarokat nem csak dokumentáció, hanem alkatrészek nélkül kell üzemben tartani, és ha nem, akkor jöhet a hőbörgés meg a háborgás, hogy "de hát azért vagy műszerész, hogy megjavítsad, pingvinezni én is tudok" de ha te visszaszólsz, hogy "te meg azért vagy közgazdász, hogy kitermeld a amortizációs költségeket, és ne csak elbaszd a bevételt audira meg wellnessre" akkor egyből te leszel a fekete seggű. :-D
Nyilván 2012-ben már én is otthagytam az első napon az ilyet, mint a szart. Egy emberes TMK hat (!) seggvakaró főnökkel, náciából guberált gépsorral.... LOL, egyből rámtörtek a szalámigyári emlékek, oszt mondtam nekik, hogy nyasgem, nincs az a pénz, nem vagyok én Nemecsek Ernő.
Hja, a multi a másik szar, amikor valami segghülye barom összeírkál valami elbaszott műveleti utasítást, a rabszolgahajcsár meg mereven ragaszkodik hozzá, hogy azt úgy kell csinálni, ahogy le van írva, és annak a megváltoztatására javaslatot tenni sem lehet. Na ez meg a másik, amire kurvára nem vagyok már kíváncsi így, 41 évesen. Csodáltam is, hogy te hogy bírtad hónapokig...

Ja, ja, az is tipikus magyaros, hogy minden alól ki akarnak bújni. Az én agyam ott dobta le a gépszíjat, amikor az egyik kikent-kifent hr-es szukaundormány valamiféle "jelenléti pótlékról" kezdett nekem szövegelni, ami akkor jár, ha a munkahelyre fizikai valómban bemegyek, ha meg nem, mert beteg vagyok vagy a törvényileg biztosított fizetett szabadságomat töltöm, akkor nem számfejtik. Na elmennek ezek a bús büdös picsába! És simán meg merik tenni, pedig nyilvánvalóan szembe megy a törvény szellemiségével.
Az, ha kafeteriáznak, nem annyira zavar, lehet kérni annak egy részét is magánnyugdíjpénztárba vagy egészségpénztárba. Miért is kéne mondjuk egy kibaszott negyedmilliós fogpótlást leadózott jövedelemből fizetned, hogyha lehet adózatlanból is? Azért kvára nem mindegy... Persze mindezt szerződésbe kell foglalni, mert egyes balfaszok hajlandóak az ilyen "kafeteriát" főúri kegyként kezelni, amit ha akarnak, odaadnak, ha meg nem akarnak, akkor nem adnak... no hát ilyet nem játszunk! Én nem vagyok a mozgóbér ellenére, de akkor szépen lefektetjük írásban, hogy minden darab után ennyi és ennyi jár nekem, és szépen adminisztrálunk mindent, de úgy ám, hogy egy példány nálam marad. A fizetett szabi meg a többi meg ilyen esetben az éves átla után jár, nem minima után, "mer a többi az jelenléti pótlék" - hát a lófaszt!
Ja, és aki az öt perc késéseken akar lovagolni, az ne felejtse el azokat a napokat sem észrevenni, amikor öt perccel előbb ott voltam, és majd akkor üvöltsön habzó szájjal, ha a késések száma ennél több.
Tényleg basszus olyan dolgokat megengednek itt maguknak ezek a senkiháziak, amiért ha lenne igazándiból itt munkás-önérzet, három napon belül péppé vernék őket!

Lézerjancsi kétségkívül okos tag, csak az a baj vele, hogy sunyi és rosszindulatú.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.14. 10:20:52

@Sörömpőőr: ahol ilyen 40 éves mindenféle támogatottság nélküli technikákat lát értelmes alak nem is értem hogy jut eszébe egyáltalán elvállalni a melót, ebből lesz az hogy a szart patkolják és abból építenek várat, aztán tripla annyit szopsz vele, ordít a sok büdös paraszt veled hogy mért van az hogy harmadszorra is szét kell borítani már megint megállt a gyártás stb,
ááá nem, én ilyet már úgy otthagynék mint a szart, eleve azzal indítok eztán ha vissza zuhanok a szakmába, hogy akkor körbe lehet mutogatni mindent a helyszínen meg hadd beszéljek a többi hasonló beosztásban dolgozóval, azok nem lökik a rizsát ha megkérdezed tőlük meddig ér a szar, és ha magasra akkor inkább elmegyek füvet kaszálni, elég volt a szarpatkolásból márpedig otthon mindenütt ez megy, vagy a multis agyelszívás ahol önállóan a klotyót se engedik lehúzni.

Na ez meg a másik jellemző húzás a káder temetőkben mint ez is, mindent adnának csak pénzt ne kelljen, ahogy a szaros máv is, adná az ingyen jegyet az erzsébetet, menza kedvezményt csak a 180 bruttót ne kelljen emelni.
Mert pénz sehol nincs munkára szánva, az az elvtársaknak van nyugdíj előtakarékosságra. Ott dőlne be az összes ilyen büdös szájba baszott elefántcsont torony, csak tudom úgyse azokat temetné alá akiket kell, azok elmenekülnek a tetőn át helikopáterrel.
De azt mondom amit a lézer jani, aki annyira viszi hogy beérje ezekkel a helyekkel és elmegy ennyiért az annyit is ér, lehet hőbörögni de annak a faszarcnak sokszor igaza van még ha sérti is a sok kibaszott loser proli önérzetességét. Mert önérzetességből aztán nincs hiány a magyaroknál, jajj egyem az érzékeny lelküket. Addig pedig marad a szartorony.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Sörömpőőr 2018.02.13. 21:44:20

@Valakiateleprol: Hát a szalámigyár is egy megelevenedett sörgyári cappricció volt. Többször majdnem magam alá pisáltam a röhögéstől. Pl. amikor valami kábelt bontottak a villanyszerelők: "Te Murnyik, biztos, hogy nincs benne áram?" - "Niiincs, Ottókám, én magam földeltem ki." Erre ottóbácsi a feje fölé emelte a hentesbárdot és lesúlytott... később nem akarták tőle visszavenni a raktárban, mert nem volt felismerhető az eredeti alakja. De előbb kétszer körülkergette vele a Murnyikot a gyárudvaron, és közben azt kiabálta, hogy "ha utolérlek, agyoncsaplak!" Komolyan mondom, már a villamoson masszíroztam az arcomat, hgoy mire beérek a gyárba, már be legyenek melegítve a nevetőizmok.
Amúgy nem volt egy teljesítménykényszeres hely, maradt bőven idő szalámit zabálni. (Ki is volt baszva az ebédlőbe ad libitum, mindenki annyit zabálhatott, ami belefért, a la béren kívüli juttatás.)

Jó, a szocializmusban standard volt, hogy kint leszerelt gyártósorokat itt fölszereltek, és még dolgoztak vele 15-20 évet. Utána amikor az államiból leselejtezték, megvette valami maszek, és még otthon nyúzta újabb húsz évig.
Csak közben volt egy technológiaváltás, és hát a mindenféle ásatag z80-as meg 68000-as vezérléseket már nem olyan triviális csak úgy életre masszírozni rajz nélkül, epromtartalom nélkül, boot lemez nélkül...

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

Valakiateleprol 2018.02.13. 18:43:53

@Sörömpőőr: ez már meg se lep mikor ezek a bigott szarjankók itt is csak a lehúzható birkákat látták a földet túró parasztokban, ez az egyház téma akkor olyan volt mint ma az eu vagy a nato, a kor egyik legjelentősebb maffia és pénzügyi szervezete amivel nem lehetett szembe pisálni, ha azt akartad hogy békén hagyjanak akkor csatlakoznod kellett és látszólagosan együtt működni.

Persze ez a 20 éves a legfiatalabb technika kérdés egyáltalán nem ritka dolog mutyisztánban, én mikor porral oltókat hitelesítettünk sok mocskos helyen megfordultunk, pl ilyen volt a répcelaki sajtgyár, ahol rengeteg gép még jócskán az ndk-ban készült a 70-es évek derekán, pl a dobozoló gép is, az épületek ahogy a komenyizmusban felhúzták őket, a francia befektető csak a muszájra költött.

Vagy a 2 multi épülete közt ott rekedt 120 éves kesztyűgyár Győrben na az egy csodás hely volt, a japcsi kötőgépek kint már múzeális darab volt mind, nem tudott a gyár olyan szakit küldeni aki látott még ilyen 25 éves cuccot üzem közben, ennél csak még öregebbek voltak.
A pofák akik ezen a helyen dolgoztak meg megint csak a kritikán aluli kategória, volt a 30 éve ott kocsit tologató félgyagyás gyökértől, a bajszos vén kurvákon át a sittről szabadult cigányig minden. Undorodtam bejárni, az egész hely egy kurva délibáb hogy egyáltalán létezhet még.

Bejegyzés: Aki visszaszól, áthelyezésre kerül, vagy repül

aszfaltparaszt 2018.02.13. 14:29:38

@Jankove: nekem jó, mer nem vagyok ilyen nyafesz ratyesz, belőle azér kinézik h ha kekec a góré akkor nem csak úgy felmondok de még el verem mint a szódás a lovát

Bejegyzés: Hogyan legyek szakember, ha el sem kezdhetek azzá válni?