Lehallgatás a Magyar Telekomnál

Mostanában rengeteget hallunk különféle lehallgatási botrányokról. De vajon csak a politikusokat érik ilyen atrocitások? Levélírónk is erre keresi a választ.

Természetesen továbbra is várjuk a leveleket a  munkahelyiterror@gmail.com címre (örömmel jelenthetem hogy sok-sok üzenetet kapunk, ezért előfordulhat, hogy csak néhány nappal a levél megérkezése után publikáljuk)!

Hello!

 

Jó a blog, érdekesek az esetek már csak azért is, mert a munkahelyi terrort úgy látom elég sokféleképpen értelmezik. Nehezen körülhatárolható fogalom, egyéni érzékenységtől függ, hogy ki mit ért alatta.
Nem a magam esetére akarom felhívni a figyelmet - bár nem kizárt, hogy érintett vagyok.

 

A HVG-n jelent meg egy cikk arról, hogy a Magyar Telekomnál lehallgattak egy szakszervezetist:
http://hvg.hu/itthon/20080917_magyartelekom_botrany_illegalis_hangfelve.aspx
Jómagam ugyanennél a vállalatcsoportnál voltam szakszervezeti tisztségviselő, én is sokat beszéltem telefonon a cikkben említett jóemberrel - óhatatlanul az jut az eszembe, hogy talán engem is lehallgattak. Bizonyítani nyilván nem tudnám - sőt, biztos sem lehetek benne -, de ha fontos volt nekik, hogy ki miről beszélt a külsős céggel, akkor miért ne? Kérdés, hogy - már ha egyáltalán, akkor - vajon csak a vállalati ügyeket hallgatták, vagy a magántelefonomról bonyolított magánbeszélgetéseket is?

 

Más kérdés persze, hogy a cikk szerint nem a tisztségviselő volt a "célszemély", hanem a gazdasági társaság vezetője, de hogy akkor miért archiválták pont ezt a felvételt...?

 

Ennél a cégnél egyébként bizonyos értelemben kulturált volt a hozzáállás az érdekvédelmi kezdeményezésekhez, kemény ellenfelek voltak, de nem abajgatták a tisztségviselőket (legalábbis a lehallgatásig ilyen benyomások alakultak ki - nyilván egy pár dolgot át kell értékelni a kulturált hozzáállás témakörében).

 

Valójában csak a figyelmeteket akartam ráirányítani egyfajta "terrorra", illetve utat nyitni az érdekvédők minden bizonnyal érdekes és tanulságos történetei előtt.

 

Üdv: KM (a valódi nevem lehetőleg ne tegyétek közzé)