Rendőrsors

No, ezen a levelen igazán meglepődtem. Egy rendőr osztja meg velünk gondolatait tüntetésekről, rendbontásról és a sanyarú munkakörülményekről.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni.

 

T. Szerk !

 

A Rendőrségnél dolgozom, több mint öt éve kerültem a testülethez. Azt hiszem ma Magyarországon egy rendőr tudja leginkább, milyen a munkahelyi terror. Ha az embert időről-időre Molotov-koktéllal, macskakővel, petárdával dobálják, akkor azt gondolom minden oka meg van rá, hogy elégedetlen legyen...
Hozzá kell tennem, hogy vidéki vagyok (Baranya), nem tartozom a készenlétisek kötelékébe, mégis a nagyobb demonstrációk idejére felvezényelnek a fővárosba.

 

Sokan gondolják úgy, hogy a rendőr utálja a tüntetőket, de ez nem igaz. Mi a helyzetet utáljuk, amiért a demonstrációk kialakulnak és a vandálokat, akik arc nélkül rombolnak az utcákon, de igyekszünk indulatainkat elkülöníteni munkánktól és a törvényesség keretein belül tevékenykedni. Sokan most arra gondolhatnak, hogy 2006 októberében a rendőrök is elvetették a sulykot és ezen nincs is mit tagadni. A testületen belül általános vélemény (akiket ismerek), hogy brutálisan jártak el a kollégák (én magam részéről nem voltam Budapesten 2006-ban). Rengeteg olyan rendőrt vezényeltek fel két éve, akik előtte még soha nem vettek részt tömegoszlatásban, nem erre lettek kiképezve.

 

Sokan mondják, hogy az emberek elveszítették a bizalmat a rendőrségben, és a rendőrökben, de a rendőr nem ellenség. A mi feladatunk a rend és a biztonság megteremtése és fenntartása, körülményeink pedig közel sem olyan jók, mint ahogy azt a civilek gondolják. Tudja egyáltalán az átlagember, hogy mennyi a fizetése egy rendőrnek? És azt, hogy saját pénzünkön vagyunk kénytelenek a különféle szolgálathoz elengedhetetlen eszközöket megvásárolni (pisztolytáska, zseblámpa, stb.), mert amit kapunk silány, mondhatni gagyi?!

 

Nem vízágyúra lenne itt szükség, hanem normális munkakörülményekre és ésszerű politikai döntésekre, amik megakadályozzák hogy tüntető és a rendőr ellenséggé váljon. Mi is magyarok vagyunk!

 

Kívánom, hogy a helyzet a jó irányba forduljon!

 

Üdv: Tamás