Üzletfejlesztő kerestetik

Diplomás Olvasónk szerint az egyik multinacionális szolgáltató ingyen és bérmentve jutott kiváló termékötletekhez. Mit lehet ilyenkor tennni?

Továbbra is várjuk a leveleket a  munkahelyiterror@gmail.com címre! A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

 Tisztelt szerkesztőség!


Az alábbi történetet tenném közkinccsé. Kérem email címem NE hozzák nyiévánosságra!

 

Vezető üzletfejelsztő pozíciót hírdetett nemrég egy nagy nemzetközi multi szolgáltató Magyarországon. Egy ismerősön meg is pályázta. Első interjún korrekt szakmai beszélgetés, és érdeklődés, mikor is tudna kezdeni, ha őt választanák. Pár heti csönd után, a cég a kiválasztási folyamat részeként â01Cszabadon kitalált termékkoncepcióâ01D kidolgozását kérte a pályázótól, amely üzletileg megvalósítható, és a cég sikerét erősítheti.

 

A kiírás szerint az anyag térjen ki minden üzleti szempontból fontos tényezőre. Röviden: üzleti modellel alátámasztott, aktuális, piackész terméktötletet vár a szolgáltató interjú feladatként â013 vélhetően több pályázótól egyidőben. Ismerősöm tapasztalt szakmabeli, így igényes és értékes anyagot állított össze, naprakész üzleti ötlettel állt elő. Következő személyes interjún a cég illetékes vezetője, dícsérte is munkát, amit a jelöltnek személyesen is prezentálni kellett. â01EHa megendeged, egy bizonyos részt már szeretnénk is felhasználni a munkádból, ugye megengeded...â01D â013 hangzott a kérdés. Ezek után 3 hét csönd, majd némi érdeklődés után pár napra, rövid válasz a cégtől: â01ESajnos most nem tudunk munkát ajánlani.â01D

 

Ezzel az akcóval a szolgáltató vélhetően több igényesen kidolgozott termékötlethez jutott ellenszolgáltatás nélkül, kihasználva a pályázók helyzetét.

 

 Kérdések:

1.) Kérhet-e a jelölt a cégtől bármilyen biztosítékot, hogy egy ilyen tanulmányt, kizárólag a kiválasztási folyamat céljaira használják?

2.) Lehet-e bármilyen módon kártérítést követelni, ha a cég ezek után a pályázók közül senkit sem vesz fel a meghírdetett pozícióra, illetve egy belső kollégának adják a pozíciót (vagyis megtévesztő volt a pályáztatás)?

 

 Üdvözlettel,

 

Diplomás Munkavállaló